Бебешката количка - цяла наука за второ висше №45

• 53 892
  • 758
  •   1
Отговори
# 315
Може ли мнение за Chicco Ohlala 2?
Май се спрях на нея най-вече с оглед на това, че е много лека, но това дали я прави по-паянтова по бг улиците?

Гледам и Kinderkraft Cruiser или някой от по-леките модели. Някой може ли да сподели нещо за тях?
Chicco Ohlala 2 съм я пробвала в един магазин, мн. е лека наистина, но пък има двойни колела, пък и като седне бебето, ще натежи, спед мен не е паянтова, добро решение е. Италианска количка. Материалът е специален, не точно плат, нещо много леко.
Kinderkraft CRUISER- не ми харесват тези модели, които отпред имат нещо като пластмасова табла за бебето, полска количка. Предните колела са малки и единични, но пък има хубав багажник.

Изберете италианската пред полска - важи за всички модели, по принцип.

# 316
Май се спрях на нея най-вече с оглед на това, че е много лека, но това дали я прави по-паянтова по бг улиците?

Гледам и Kinderkraft Cruiser или някой от по-леките модели. Някой може ли да сподели нещо за тях?
Chicco Ohlala 2 съм я пробвала в един магазин, мн. е лека наистина, но пък има двойни колела, пък и като седне бебето, ще натежи, спед мен не е паянтова, добро решение е. Италианска количка. Материалът е специален, не точно плат, нещо много леко.
Kinderkraft CRUISER- не ми харесват тези модели, които отпред имат нещо като пластмасова табла за бебето, полска количка. Предните колела са малки и единични, но пък има хубав багажник.

Kinderkraft мисля че са немски колички 🙄. Аз също съм харесала Cruiser.

# 317
Аз пък гледам, че чиполино са направили модел с автоматично сгъване като чико goody. Техният е move on, тежал 4,7кг. Цената е наполовина. Изглежда чак нереално добре 🤷‍♀️  някой да я е бутал?

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 15:08 от greenbabybee

# 318
Три пъти ходих да гледам move on. Страшно много ми харесваше на външен вид, макар черното да ѝ е в повече. На моя мъж не му харесваше по-малката в диаметър дръжка и покритието ѝ, което малко мърдаше от рамата. Също така той я риташе долу като ходи, но аз нямах този проблем. Гумите са малки и не е супер-хипер-мега маневрена, но като за тази цена, и не само, е много добре. Широко е достатъчно за бебето, удобно се застава вътре, легналото положение е добре.
Доколкото четох с марката е въпрос на късмет. При някои количка Чиполино влиза три пъти за поправка за два месеца, други си ги таралянкат както искат и нямат проблеми.
Много е готина на външен вид.

# 319
Аз пък гледам, че чиполино са направили модел с автоматично сгъване като чико goody. Техният е move on, тежал 4,7кг. Бената е наполовина. Изглежда чак нереално добре 🤷‍♀️  някой да я е бутал?
не гледай само цената. От Chicco и Chipolino избери Chicco.  Ако ти е скъпо, после я продай, и ще се може да се окаже, че си я ползвала за жълти стотинки.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 14:40 от Pepina_n3

# 320
Не ми харесва единствено, че няма прозорче на сенника, за да гледам бебето (то е на 3м), иска ми се да го виждам Wink Това за Чикото. И е с 2кг отгоре. Ще го мисля. Мерси.

Иначе аз имам едно чиполино комбинирана, 7кг е и като изключим едно моткане в началото със сгрешен цип на покривалото, съм доста доволна. Дразни се само сгъването, та си търся сега нещо само да се сгъва 😂, понеже ми се налага ежедневно вадене и прибиране от багажник.

# 321

Kinderkraft мисля че са немски колички 🙄. Аз също съм харесала Cruiser.

И аз така си мислех. Докато не им отворих сайта - 100% полски. Точно както сладоледите Хаген Даз изобщо не са датски, а американски. Това е доста често прилагана маркетингова стратегия за налагането на една марка чрез определено звучене на името й. В учебниците го пише.

# 322
Благодаря много за мнението! И аз май съм се спряла на тaзи move on. От един месец гледам компактни колички без да се ограничавам в бюджета и вече откачам. Гледах chicco ohlala 2 и честно не ми хареса. То идва на същата цена като чиполино, в амазон е 80 паунда. Не я намирам за достатъчно маневрена, няма визьор, не е достатъчно компактна и изглежда доста найлонова като цяло. Отказах се от Макларън атом заради високата и дебела дръжка. Ergobaby metro ми хареса, но ми идва много тежка в сравнение с чиполиното. Мисля, че май ще е то в крайна сметка и ще се радвам да прочета и повече отзиви за него.
Три пъти ходих да гледам move on. Страшно много ми харесваше на външен вид, макар черното да ѝ е в повече. На моя мъж не му харесваше по-малката в диаметър дръжка и покритието ѝ, което малко мърдаше от рамата. Също така той я риташе долу като ходи, но аз нямах този проблем. Гумите са малки и не е супер-хипер-мега маневрена, но като за тази цена, и не само, е много добре. Широко е достатъчно за бебето, удобно се застава вътре, легналото положение е добре.
Доколкото четох с марката е въпрос на късмет. При някои количка Чиполино влиза три пъти за поправка за два месеца, други си ги таралянкат както искат и нямат проблеми.
Много е готина на външен вид.

# 323
Мен ме притесняват колелцата на move on, изглеждат ми мънички, но пък за под 200лв поне няма да ме е яд...има 20% намаление сега в хиполенда...

# 324
И аз ги гледах колелцата, нали уж имат амортисьори. Същите са като на Ергобейби метро. На макларън и чико са по-малки.
Мен ме притесняват колелцата на move on, изглеждат ми мънички, но пък за под 200лв поне няма да ме е яд...има 20% намаление сега в хиполенда...

# 325
  • София
Здравейте,
При избора на първа количка, всичко е доста объркващо, та имам нужда от съвет.
Можете ли да ми препоръчате здрава, лека и маневрена преобразуваща се (комбинирана)  количка?  Бюджета е до 1000-1200лв.
Показаха ни в магазина Moni Veyron и много ме изкуши това, че няма да се чудя къде по-напред да сложа 2та допълнителни коша в апартамента, но прочетох не особено добри неща за предишни модели на марката, та търся други варианти. 🤔

п.п. Защо помпащите се гуми се считат за недостатък?

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 16:44 от Пандишпан*

# 326

п.п. Защо помпащите се гуми се считат за недостатък?
Защото се пукат! Имам приятелка с количка с помпещи се гуми, която пукаше гума няколко пъти седмично. Постоянно трябваше да си лепи и помпи гумите, което е адски неудобно и изнервящо. Представете си как излизате от магазина с гладно бебе, покупки и всеки момент ще завали и гумата на количката се пука и ни напред ни назад..
Едно от най-важните ми изисквания беше да изберем количка, която НЕ е с помпещи се гуми, точно поради тази причина.

# 327
Всичко е относително. Количката на сина ми беше с помпащи се гуми. За осем години активно ползване и четири отгледани в нея деца гума се е пукала точно три пъти.

# 328
С първото ми дете се хвърлих на полска количка с помпащи гуми - за 5м гума се пука 3 пъти. И тежат. Количка над 10кг е абсурд за мен. Даже и 10 са много, ама айде.

# 329
На моята не са се пукали, даже сега виждам, че не било препоръчително да са помпащи Grinning

Общи условия

Активация на акаунт