Живеем в къща в малко населено място, а в дворното място до нас съседът отглежда 180 кошера с пчели и още около 50 бр в неговата къща, която е срещу нашата. В началото гледаше по-малко кошери (не че това беше гаранция срещу ужилване), но последната година донесе всичките си кошери от другите места и ги събра в двора до нас.Вече не можем да живеем нормално. След множество ужилвания, баща ми разви алергия. Веднъж лежа в болница след анафилактичен шок, после още 2-3 пъти ходихме до спешното след ужилвания. И това всичкото само през изминалата година. Сега той, а и ние около него, живеем в непрекъснат стрес. Пчелите са навсякъде и постоянно са около нас. Посред лято баща ми ходи с дълъг панталон и дълги ръкави, за да не го ужилят. Ние имаме животни, отглеждаме зеленчуци, постоянно имаме работа в двора. Не можем да се затворим и да не излизаме от март до септември. След като баща ми лежа в болницата, го помолихме да ги премести. Съгласи се и оттогава чакаме. Мина повече от година... Реди оправдания едно след друго. А този месец, защото еди какво си, пък другия. Ама то няма да стане сега, ами април. Дойде април, стана юли и нищо! Сега не ни говори и няма никакво намерение да ги мести. Съседът от другата страна го съди - никакъв ефект. Накрая са се сбили...До това ли трябва да се стига??!!, Мислех да подадем жалба и ние също да го съдим. Въпреки че, четох по въпроса и май закона не може да ни защити. Ще се радвам на съвет или препоръка какво бихме могли да направим.