Шофьорски курсове - Варна

• 279 432
  • 641
  •   1
Отговори
# 420
  • На ръба..
Здравейте дами,

Можете ли да препоръчате добра автошкола в централната част на града?
Аз изкарах курсовете в автошкола "МС-АН Елит", бул. Христо Ботев. Инструкторът ми беше Радослав Желязков - препоръчвам с две ръце  Peace

Благодаря!

# 421
 Здравейте!Бързам и аз да се включа по темата,като се надявам да  бъда полезна. Съветът ми към всички е първо да повярват в себе си,второ да изберат подходящият инструктор...за мен това беше Ради Маринов от фирмата "Ради Маринов и синове",мисля че и синът му Юлиян Маринов също е разбран,спокоен....добри хора и наи-вече професионалисти!!!  smile3501 Теорията е на ниво,ако има недоразбрали се обяснява на всеки.А относно кормуването,което смятах за непосилно за мен с помоща и доверието гласувано ми от г-н Ради Маринов аз успях!!!!!!

# 422
  • Варна
Здравейте,
Искам да споделя доброто си впечатление от моя инструктор, който успя да ми вдъхне нужната увереност и ме научи с много спокойствие и търпение да управлявам автомобил. Казвам го по този начин, защото човек цял живот се учи и няколкото месеца прекарани заедно не могат да ни научат да шофираме достатъчно добре.
Преди време, когато реших да се запиша на шофьорски курсове си потърсих фирма, не като сравнявах цените на курсовете, апо добрите отзиви в Интернет. Така се окзах във фирмата "Ради Маринов и синове", аинструктор ми беше Юлиян Маринов. Изключително спокоен и интелигентен човек. Работи много принципно и ако човек наистина иска да се научи да шофира, а не му е самоцел получаването само на щофьорска книжка, то горещо ви го препоръчвам.

# 423
Здравейте!
Този месец планирам да си започна шофьорския курс в град Варна и както следва поразпитах познати, потърсиях в интернет, ...  В крайна сметка се спрях на две школи, всъщност на препоръчан инструктор и на автошкола "Кали".
Прегледах темата, но повечето мнения не са особенно скорошни, а по ред причини инструкторите си сменят работата и т.н. Идеята ми е, ако имате актуални впечатления за конкретен инструктор в "Кали", а дори и за школата като цяло, бихте ли били така добри да споделите.
Благодаря предварително Simple Smile

# 424
Искам да започна с това че съм момиче и се предполагаше от мен трудно да се науча, поне това очакваха всички от мен, но с правилните инструктори всичко е възможно. Моят инструктор беше Юлиян Маринов, фирмата е "Ради Маринов и синове" ООД. И тримата са много добри професионалисти. Изпитите съм ги взела от първия път, Юлиян добре се постара това да бъде така, нито веднъж не ми повиши тон, дори и да е имало за какво, има голямо търпение и ЖЕЛЕЗНИ нерви, което малко хора го имат. Колата не е от най-модерните, голяма е, но именно след такава кола можеш да кажеш, че си се научил добре, защото повечето от нас няма веднага да седнем да караме каляските, а ще си седнем зад трошките и ще се чудим после как да я подкараме тази таратайка. Има уникален подход да ти преподаде всичко зад волана. Не искам да звучи прекалено, но съм сигурна, че няма друг такъв, той е уникален човек и инструктор. Веднъж ми  казва, че ние курсистите сме му като деца и той се опитва да даде всичко от себе си за да ни научи на най-доброто. Теорията ни я поднесоха като на деца, не че се съмняват в умствените ни капацитети, а за да са сигурни, че сме разбрали всичко. Други са ми казвали, че техните инструктори са пропускали тази част или поне не са обръщали такова внимание. Друг е въпроса за парите. Цената е напълно нормална. Има школи, които предлагат по-ниски цени, но със сигурност ще направят така, че да си доплатите и в крайна сметка е възможно, даже да дадете повече. Моят съвет към вас, бъдещи курсисти е да се свържете с фирмата "Ради Маринов и синове", не защото аз съм карала там, а защото съм разпитала и разузнала и извода ми е следния: и тримата държат на нас, и дават всичко от себе си ние да се научим и не само, ами и да сме сигурни в себе си.

# 425
Здравейте!
Искрено препоръчвам автошколата " Ради Маринов и синове". Аз бях при Юлиан Маринов... Е, сърдечно му благодаря! Никога преди не се бях качвала зад волана, идея си нямах...Но Юлиан се справи- невероятно търпение, такт, професионализъм.  И не на последно място чувство за хумор. Юлиан живее за работата си и я върши със сърце. Това страшно мотивира и дава кураж. Учи те не само да шофираш, а и да го правиш с удоволствие. Затова успях. И съм много горда със себе си Simple Smile

# 426
Някои хора сами си правят реклама на автошколите. Това си личи с просто око. Излиза, че във Варна има една автошкола и тя е на Ради Маринов и синовете му. А една позната кара при него и се отказа като я скъсаха. Казал и направо, че никога нямало да вземе книжка. Е тя взе, ама не при него. Така, че и с рекламата не трябва да се прекалява. Повечето хора не пасат трева.

# 427
  • Варна
Подкрепям горното твърдение, направо е смешно как всеки коментар е за Ради Маринови и синове, да не бида те да са единствената автошкола в Варна хаха Simple Smile
Луда работа Simple Smile)

Аз лично както написах по горе карах в автошкола Волан при Красимир Кирев , препоръчвам го на всички, в момента карам без проблем сама а съм с книжка от има няма 6 месеца Simple Smile)

Приятен ден Simple Smile

# 428
  • Somewhere beyond the moon and stars
Аз ги карах при Румен Чавдаров, много добър инструктор и безкрайно точен и коректен човек. Силно препоръчвам. Освен това се е занимавал цял живот с това. Не повишава тон, не избухва, безкрайно търпелив - а за мен това беше много важно, че не понасям да ми викат. Все му казвах, че не биха ми издържали нервите на негово място.  Grinning Имайте предвид, че въобще не съм била от кадърните курсисти, но той наистина ме научи и си взех изпита от първия път. Колата не е нова, но е сравнително удобна за шофиране.

Линк към сайта му:
Скрит текст:

Теоретичният инструктор в школата също беше много точен, отделяше време и обясняваше разбираемо нещата, а не просто да назубриш въпросите, за да си вземеш изпита.

# 429
Е аз не съм рекламно лице на г-н Маринов, но с чиста съвест мога да кажа - много съм доволна. Карах при него преди 3 години. Взех книжката и още на следващият ден се качих сама в колата. Така съм и до днес  Peace 100% има и други добри инструктори в града  Peace Успех и безаварийно каране на всички  newsm01

# 430
Нека разчупим "организиранета реклама" Wink
Карах си курсовете при Явор Димитров от автошкола "Кали" и със сигурност ще се повторя, но той със своето желязно спокойствие, непошияашане на тон, постоянните шегички (дори, когато напрашия голчма глупост ) е ш състочние да научи по мое мнение всеки да кара (или поне до толкова до колкото е възможно за 30 часа, а останалото си зависи от човека Simple Smile ). Количката е много хубава - ситроен C3 от новичките и се кара много лесно, което в някои случай е минус, но важното е че ти доставя удоволствие докато се возиш. За вътрешния изпит карах при Марин Маринов, но мога да потвърдя същото и за него, въпреки краткото време, което ми се стори още по-кратко.
А на теорията гледат наистина сериозно и не я претупват.
п.п. При когото и да си карате курса за листовките си набавете помагалото (за 2014-та е едно зелено, мисля че беше с табло на Пежо).

Успехи на бъдещите курсисти Simple Smile Simple Smile

# 431
На всички,които ще карат шофьорски курс във Варна искам да кажа само -В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЕ ХВАЩАЙТЕ С БОЖИДАР ВАСИЛЕВ от ВИА КАР.... ooooh!  Този е егати обирджията....и стар мераклия при това .....Върти си бизнеса с изпитващите от ДАИ и не му пука.Направо ти казва:"на изпита си вземи повече пари".... странно защо, нали?! На самия изпит ти правят намеци,че трябва да си платиш допълнително ако искаш да минеш, защото /цитирам/"никой
не можел да стане достатъчно добър само за 24 учебни часа"....Представяте ли си....като че ли ние новаците сами сме си избрали тази програма ....Пък и нали този същия,дето ти казва това  ти е учител...ами така сам си плюе на труда......Та ако не си платиш на изпита,за да напълниш гушата на изпитващия,оставаш пак да се учиш и да пълниш колкото се може по дълго гушата на инструктора....Малцина са късметлиите, които го вземат от раз.....
Въпросния Божидар си върти още няколко бизнеса,строи апартамент и въобще го е грижа за тебе само относно това-колко си платил до сега  и кога ще платиш останалото...../ с този въпрос те посреща винаги,вместо Добър ден!!!/. Докато  горкия начинаещ шофьор се поти и не знае как да постъпи,докато шофира,инструктора си говори нон-стоп по мобилния.....А после се нерви и ти  вика,като че ли си отишъл там не за да се учиш от него ,а ей така да му даваш по 20-ка за да го слушаш как си върти бизнеса по телефона....Натиска си педалите и кара вместо теб....явно доста изнервен за да ти показва,направо го свършва вместо теб....ами така как ще се научиш да караш самостоятелно и да се справяш сам във всяка ситуация...Все нещо беше объркал,все часовете не му излизаха....естествено все в негов плюс.....Колата му- вечно мръсна със замацани стъкла-всеки шофьор знае колко опасно би могло да бъде дори и само напръскано стъкло или огледало....Уж си отишъл да караш ,а той те размотава по неговите си дела..."да отидем да видя едни мебели за жена ми"...."да отида да купя плочки за банята,че жена ми иска да ги слагаме вече"..."да отида да видя за едно заведение.".......И всеки път:"мини от тук ,че е по напряко "  / нищо че е в нарушение/  " спри тук на моя отговорност" / нищо че е в нарушение/ Ами така ли се обучава един млад шофьор-само с нарушения....а после защо ставали катастрофи по улиците......При него има хора,които се явяват на изпит-кормуване за 5 - и път. Представете си само как ги върти и си пълни гушата.....Ами то срамота за него бих казала....какъв е този учител дето не може да научи за толкова дълго време един човек да шофира.....Може би ще кажете,че зависи от човека,колко ум има....ама тези 15-20 души, които видях да се явяват за пореден път, са си съвсем нормални хора,просто няма кой да им изгради правилните шофьорски навици /пък и нали така му изнася на нашия инструктор-за какво тогава да си дава зор / Shocked  
Където и да карате курса в никакъв случай не давайте цялата сума още в началото,за да не се окаже по средата на обучението,че от този инструктор файда няма,както стана с моя..... #2gunfire

Възмутена съм и затова го изказвам в нета ,за да предпазя други ентусиасти като мен,които смятат,че инструктура е един перфектен шофьор,който не просто ще ги научи,но ще ги "закриля"по пътя,ще даде най -доброто от себе си,докато  станат на свой ред и те  перфектни.....Уви....

Това все едно аз съм го писал направо едно към едно с моето виждане за този господин в частност и дъщеря му е същата наложи ми се да си прекъсна часа с него и имах да изкарвам още 1 час и се видяхме с дъщеря му да ме прехвърли на нея тъй като той имал ангажимент който неотложно трябвало да свърша, а на другия ден ми беше изпита. Тогава ме скъсаха за 5ти път и реших че вече е крайно време да сменя инструктора.

# 432
Здравейте! Някой карал ли е при Атанас Балабанов? И ако ДА, какви са впечатленията ви от него?

# 433
Преди година търсих информация при кого да изкарам курса и видях колко много мнения има за Ради Маринов в крайна сметка се спрях на него. Ясно ми е , че и моя пост би се сметнал за реклама предвид това колко има написани за него. И все пак - страхотен професионалист е, с чувство за хумор и внимателен подход, прям на моменти (и с право!), научи ме на много тънкости. На теорията се редуваха той и сина му Юлиян. Наистина се опитват да те научат, а не само да ти вземат парите.

# 434
Не се записвайте в автошкола "МТ Травел"ООД-Мариана Георгиева Църковска, с червен Опел, на нищо не учи, само ти взема парите!!!  newsm11 Крещи, обижда, псува, щипе-нос,крака, възпитателно пляска коленете и само говори глупости. #Cussing out Просто не мога да ви опиша за какъв тормоз ставаше въпрос. Едвам издържах до края на часовете! След като 2 пъти ме скъсаха на кормуването, я смених и се записах при друг, за който имах много добри препоръки и взех изпита. Peace
П.С. Въпросната Георгиева няколко пъти е пускала ваучери за шофьорски курсове в разни сайтове за около 400лв. Тя е от онези инструктори, които нямат имидж, нямат и клиентела. Умишлено намалява цената на курса и  автоматично пада и качеството на обучението й. Бягайте от тази женааа!!! tantrum

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 18:33 от LoyaL

Общи условия

Активация на акаунт