Шофьорски курсове - Варна

• 279 562
  • 641
  •   1
Отговори
# 360

Здравей, коя ти беше изпитваща ? На мен ми беше една с дълга коса , къдрава. Същата ли е ?

Жената е написала, изпитваща й е била Мария Карджилова.

Да ви попитам - отзиви за http://avtoshkola-elidan.com/ ?
Офисът им ми е наблизо, предлагат и отстъпка за студенти  Simple Smile Но никъде не видях името на инструктора, което ме учуди доста  Rolling Eyes

# 361

Здравей, коя ти беше изпитваща ? На мен ми беше една с дълга коса , къдрава. Същата ли е ?

Жената е написала, изпитваща й е била Мария Карджилова.

Да ви попитам - отзиви за http://avtoshkola-elidan.com/ ?
Офисът им ми е наблизо, предлагат и отстъпка за студенти  Simple Smile Но никъде не видях името на инструктора, което ме учуди доста  Rolling Eyes

Трябва да разгледаш цените и на другите школи и след това да видиш дали има реално отстъпка или не. Може цените им да са по-високи и с отстъпката да става като в другите школи, много често това е подвеждащо, така и правят и автошкола Кали, като казват цена на курса примерно 450 и ти се хващаш, че е евтино, а после с всички такси и цени на изпити излиза същото като на другите места.

# 362
По-нагоре е писано, че медицинското за категория "В" е 15 лв. при джипито. Тази сума включва ли  и очния  лекар?

# 363
Здравейте на всички ,записвам се при вас ,защото и аз се записах на курс  Thinking ,но дали ще успея да се справя незнам.от 8 ми август ми започва теорията ,а на 9ти съм на полигонче  Praynig.дано се справя добре със всичко и стискам палци на всички ,които в момента карат курса  Hug.Да ви кажа записах се в автошкола "Василеви",има ли някой дето е карал при тях курса на обучение  newsm78 . Praynig дано не ми викат за моя грешка ,че съвсем ще се шашна  Laughing.

# 364
някой да сподели опит -  тези предварителни изпити и последвщите назначени допълнителни часове - някой знае ли регламент за цената ... на допълнителните часове имам предвид?

# 365
Хм, май и аз така се чувствах като ме скъсаха ... Бях много уверена че ще взема изпита, и туп - пешеходна пътека и пешеходки на средата й. Те стоят и чакат, а аз от далече ги виждам. И си казах: Ем те като не искат, минавам аз, няма сега да ми вземат точки задето съм забавила движението. Да ама не! То било груба грешка.
Взех го от втория път...

Ето един типичен случай на претупано обучение.
Тук инструктора нищо не е обяснил на курсистката за пешеходните пътеки. Шофьорът е длъжен да спре и пред пешеходна пътека на която пешеходеца има видимо намерение да премине и още не е стъпил на пешеходната пътека.
Другото нещо е в България сме. Тук още пешеходеца няма увереността че шофьора ще спре и затова няма да тръгне да преминава въпреки че намалявате. И аз също няма да пренима докато не видя че колата е спряла. Затова и вие не очаквайте пешеходжите да преминат докато според вас сте намалили достатъчно за да преминат. Или се движи колата или е спряла - средно положение няма.
Дори и на бланката на вътрешния и основния изпит където са описани има една схема на кръстовище и надписи - там  са описани ситуациите при които директно се прекратява изпита:
(по спомени пиша може и да изтърва нещо)
- навлизане в кръстовище на червено
- не спиране на знак Стоп
- отнемане предимството на пешеходец
- ПТП независимо на кого е вината

Не може да си преминал теория, една камара часове кормуване и да си мислиш че пешеходеца те пуска да преминеш ...
Разбирам да го направиш нарочно и да знаеш за това , но  "... То било груба грешка..." говори за това че това изобщо не е било коментирано !!!
Един бог знае какво още са пропуснали в обучението.
Направо е взела книжката на късмет бих казъл.

# 366
Е, мен ако питаш истината е друга: Не искам нито да споря, нито да се оправдавам, аз извялкох само позитиви от тази моя грешка!
Причината да не спра в конкретния случай, беше от напрежението което ме беше обзело по време на изпита, нито теорията е била претрупана (не съм пропускала час), нито листовките не съм учила, нито пък инструктора ми е мълчал докато съм карала. Дори на инструктажа преди изпита, конкретния изпитващ си каза че пешеодците са най-важни и трябва да се пазят. ВИНАТА СИ Е ИЗЦЯЛО МОЯ, и аз не отричам това.
Конкретната причина беше, че обърках пътя: изпитващия казал наляво и после пак наляво, а аз пропуснах второто наляво. Поради тази грешка се наложи да правя обратен на много тясно място, което беше най-големия ми страх. Веднага след като завих напред имаше светофар, а пешеходците бяха на равно разстояние между мен и светофара. Пешеходната пътека беше сигнализирана само със знак. Пренебрегвайки, или може би неусмисляйки знака, и водейки се от зеления светофар, който беше много далеч, аз реших че трябва да мина, а пешеходците си стояха. Мисълта която ме водеше беше, че не трябва да бавя движението.
И все пак, след като ме скъксаха веднъж, осъзнах на първо място че пешеходец на платното винаги се пуска. Да съгласна съм че в други държави никой не се и замисля дали да спре или не, но съгласете се че тук навиците на шофиорите са коренно различни!
Отплеснах се... Скоро моя позната даде път на пешеходка, а колата зад нея не спря и познатата ми фръкна 15 метра напред (за щастие пешеходката е успяла да мине навреме) сигурно и вие имате подобни примери. Откакто ме скъсаха съм навъртяла поне 300 км градско и нямам един пешеходец, на когото да съм отнела предимство, за това и намирам неуспеха си за позитив.
Но докато има селяни на пътя не винаги да дадеш предимство на пешеходец е най-доброто което можеш да направиш за него. Неведнъж съм била на пешеходна пътека, и големи джипове за ми давали предимство, тръгвала съм без да виждам, че някой в съседното платно изобщо не се замисля аджеба тоя що е спрял.... За проблемите на пътя аз най-голяма вина отдавам на скоростта - не може да караш в жилищен квартал с 50, а на двулентов път в града с 80- 90..
И все пак - ПЕШЕХОДЦИТЕ СА НАЙ-ВАЖНИТЕ НА ПЪТЯ, ПАЗЕТЕ ГИ, както мислите че е най-добре!

# 367
И в тази връзка:
11 години съм шофьор,а от 3 и активен пешеходец с детска коли4ка.
В4ера на бул."Вл.Варнен4ик" правя опит да пресека на пешеходна пътека.Румънски джип най насетне спря,но от най-лява лента си хвър4аха.Той се ядоса и завъртя джипа напреки на пътя за да мога да мина с коли4ката.Да не ми казват ,само левите шофьори ,4е не са ме видели.Правих няколко пъти леки засилки да мина,но не рискувах.Бях с ярко 4ервена двойна коли4ка.
Вси4ко си е до манталитет и дисциплина Naughty

# 368
...Румънски джип най насетне спря,но от най-лява лента си хвър4аха.Той се ядоса и завъртя джипа напреки на пътя за да мога да мина с коли4ката....

Браво ! Simple Smile

# 369
А как стои въпросът с прехвърляне към друга школа/инструктор, ако вече са взети някакви часове при първия?  Rolling Eyes

# 370
Почваш пак отначало, само ако са ти свършили часовете трябва да ти дадат документ за завършен курс и с него може да се местиш в друга школа и да се явяваш само на изпити без да караш курса наново, на ако си взела само няколко часа пак почваш отначало.

# 371
Оказа се, че не е нужно да започваш отначало - просто си вземаш копие на картона от първия (подпечатано и заверено с подпис на управителя и текст "Вярно с оригинала") и го даваш на новия инструктор. На практика продължаваш оттам, откъдето си прекъснал.  Peace

Ако си свършили часовете си права - можеш да се преместиш с получения документ за завършен курс.
Благодаря ти все пак за споделеното мнение   bouquet

# 372
Не знам как е в другите школи, но аз карам курса тук http://elit-trans.hit.bg  и съм много доволна, инструктора е млад и много спокоен. Имат и Автоматик, даже вземах един час и на него, но приятеля ми настоява да изкарам на ръчката е сега се потя с нея Simple Smile, успех на всички.

# 373
Добър ден, момичета...  bouquet
Моля Ви за мнение от някого, който е изкарал шоф.курс  в Автошкола Диян Динев.
Благодаря предварително..

# 374
Момичета,имате ли представа от кога ще изпитва по новите листовки?И каква ви е информацията:  по-лесни или по-трудни ще са?

Общи условия

Активация на акаунт