Избор между Киа Спортидж, Мазда СХ5 или Сузуки С Крос

• 428
  • 5
  •   1
Отговори
  • Виена
Здравейте, трябва да сменя колата си и на база критерии като гаранция, цена, близост на сервиза и лични предпочитания свеждам избора до Сузуки Ес Кросс, Киа Спортидж и новата Мазда СХ5. Моля за коментар ако считате,че някоя от тези е абслютно недоразумение или пък горещо препоръчвате конкретната. Трябва ми за в града и извън града, багажникът е все пълен с разни детски и ученически неща, притеснения с маневри и паркиране нямам.

# 1
Аз съм за сузуки като марка, без да гледам конкретните модели.
За мен е важно година на производство, и километража също. Предпочитам и предавката да е автоматик.

# 2
  • Виена
Благодаря, Пепина. Аз избирам между трите модела фабрично нова кола, с гаранция, така че година на производство и километраж са ясни.

# 3
Сузуки е много качествено, но пък по-скъпа поддръжка, части. Има много електронни екстри 360 камера, детектори за излизане от платното, система за наблюдение на водача, DSBS II (Dual Sensor Brake Support II)....
На Кия са по-евтини частите. Вътре е някак по-тясно заради широкия панел в средата, където е лоста, по -тесен дисплей.

# 4
  • Виена
Благодаря,това е много полезна информация.

# 5
На 100% бих казал Мазда, ако не се бяха оплескали толкова сериозно точно с най-новия модел на CX-5 и то едно единствено нещо.

Имаш един голям таблет и абсолютно никакви копчета - това е просто ужас, колкото и модерно да изглежда. Не само това, ами е и супер опасно, защото сваляш очи от пътя за всяко едно нещо, да не говорим колко е неудобно да плъзгаш с пръст за всичко докато караш.

Има много ревюта и теми онлайн и може да видиш колко разочаровани са всички.

И след като казах това - погледни CX-60. Новата е страхотна на визия, много малко по-голяма от CX-5, вътре с хубави материали, има копчета и са оправили проблемите с окачването и скоростите от предишните години. По-скъпа е от CX-5, но вчера видях една на улицата и е просто страхотна.

Последна редакция: ср, 11 мар 2026, 11:55 от feedy

Общи условия

Активация на акаунт