Професионални серии за коса 139

• 45 443
  • 764
  •   1
Отговори
# 375
Аз също не харесах бамбуците навремето, хайверените са в пъти по-добре.
С общата еуфория и аз поръчах преуоша на Алтерна и ще го пробвам в неделя примерно и ще дам сравнение с Еластисайзера за моята коса.

Преди няколко месеца и мен ме измиха с ш-н на Керастаз в салон и после помти месец беше сърбеж и лек пърхут. Не се съмнявам в срока на годност, а и последните години не съм ползвала техни шампоани много. Отдадох на чувствителност.

# 376
  • София
Поръчах преди време бамбуков балсам за обем(розова опаковка).Дъщерята остана много доволна.Тя е с естествена коса склонна към омазняване,тънък косъм.Аз съм блондинка и не ми допадна.

# 377
Много бяха зле Бамбуците и при мен. Не повторих.

# 378
Хора! Аз се стресирах малко от коментарите, но... косата ми е страхотна Simple Smile)) Такъв обем даже с преса с вафлички не съм докарвала Grinning Работата е там, че не знам дали има неработещ продукт от тези, защото просто намазах всичко, пък и защото не виждам някое от тях да има термозащита се напръсках съвсем леко с ФК демидж дифенс. Иначе се измих с дрогериен шампоан на Хималая, защото си дойдох за 2-3 дни в Ловеч и не исках да нося, все пак едно време все с такива съм се мила и няма да ми стане нищо един път Grinning Та да се върна на Алтерна- миришат си хубаво, хубава консистенция. Само мисля, че спрея дава малко фиксация. Първоначално като се издухах имах малко по-стилизирано усещане, но сега косата ми е мека и с блясък, което при стилизиращ продукт при мен не се получава никога. Засега съм супер. Ще пиша пак като ползвам по отделно нещата, кое какъв ефект докарва Simple Smile

# 379
  • София
Във връзка с питането за шампоан на Лореал за руси коси - дали е хидратация или протеин. И аз се чудех... Моля, препоръчайте ми протеинов шампоан за руси коси.

# 380
  • Русе
Да се похваля с моята доставка от Parfimo. В момента са много намалени нещата. Спрея го тествах на мига, страхотен аромат и веднага косата ми стана от суха , мека и приятна на допир.

# 381
  • Варна
Протеинов шампоан за блондинки......В общи линии ако косата е в прилично състояние няма протеинов шампоан който да не и хареса. Ако е зле обаче изборът се стеснява много. Ще започна с Архитект на Керастаз. Ако скалпът е ОК и носи на Керастазки шампоани/Архитект при продължително ползване дразни дори моят нечувствителен скалп/ това е шампоанът.
Мацките  тук боготворят Терапист и за коса,която е изтормозена също би бил ОК.
 Моите любимци обаче са Ланза Кератин,Лалга,Шу Ултимейт. Все богати шампоани с превес на протеина.
  В момента обаче съм ги наказала в ъгъла всичките и мия преди всичко с Меди Хидрокленс и блондинските на Ланза,Керастаз и Кингсли. Установих,че в жегите лятото скалпът ми се товари прекалено много от тия благинки и ми го връща с брутален косопад. Откакто разтоварих протикола нещата се нормализираха. И четирите шампоана от последното изречение са балансирани и носят всякаква последваща грижа без проблем.

Относно пърхута и други благинки от керастазките шампоани-не е до изтекъл срок просто самите шампоани са мега силни и един малко по-чувствителен скалп реагира. Опцията е да се разреждат предварително с вода или да се ползват в оскъдно количество на второ шампоаниране.

# 382
Днес цял ден висях с продукти по косата.

1. Преуош с масла за 4 часа
- по скалпа с  ЯЧРМ, жожоба и кимион
- по дъкжините с арган

2. Измих с ДПШ веднъж

3. Матирах по рецептата от тук. Сложих боя, син коректор, оксидант 3%, Ш, Б, вода, зехтин. Добсвих и Olapex 1. Седях 15 мин.

4. Olapex 2 за близо 3ч.

5. Измих ведъж с Ш Kerastase Reflection

6. Fusio dose Pixelist и бустер REFLECTION за 30 мин

7.  На влажна коса сложих една помпичка  олио Kerastase за боядисана коса

8. На суха коса (на слънцето) пръснах с Alterna colour hold спрей.

Горе-долу туширах червения отенък. Снимките са на слънце преди и след. На друга светлина е по-добре.

Ако изправя косата ще изглежда по-добре. Като цяло забелязвам, че след fusio dose Pixelist и бустера косата ми е много добре и няма нужда от много финиши.

Не сложих нищо за скалпа, за да видя хубаво какво се е получило. В последно време използвах гела Davines след къпане. Доволна съм, защото не ми утежнява. Ефекта е леко парещ, преминава за 5-10 мин. И всеки ден слагах обикновения серум на GG.  От него видях много засилено израстване на новопоникналите косъмчета. Шишето трябваше да ми стигне по описание за 2 меаеца всекидневно слагане, а аз го изплесках за 1 месец. От няколмо дена запичнах на Loreal Serioxil серума. Много "гадно" ми мирише. Едно такова алкохолно. Слагам по една пипетка всеки ден (а май пишеше по три) , косата ми се омазнява още с първото слагане. Много ми е неприятен за пилзване. От Densifique ампулите имах същия ефект. Но реални растежи. Сега се надявам на същото и от този серум. Употребата му съвпадна с миенето с Ш на Kerastase Architecte (това по повод дискусията) и ми се появи ужасен сърбеж. Ш обикновенно ги разреждам. Когато мога слагам на първото миене Napura Stamingen.и после веднъж с друг. Но съм се чудила дали не мога вторият Ш да е само по дължините. Дали ще се измие добре скалпа от масла и сруги продукти плескани по скалпа с едно шампониране.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 21:22 от kotenze_84

# 383
Благодаря за отговорите момичета Simple Smile  Аня, иска ми се да чуя и неделикатното ти мнение Grinning Аз в последствие по-скоро се зачудих за самите продукти, от колкото за това със срока. Работата е там, че аз не съм ги ползвала досега и не мога да сравня консистенциите на стари и нестари. Ще им дам шанс и ще ви кажа как е положението след това. Пак да се помоля на поръчалите пре-уоша да дадат мнение, сравнение и т.н Simple Smile
Здравей, ползвам вече трета опаковка от преуоша, купени от арлен, произведени са 2015, нищо им няма, страхотен мирис и резултат 🙂

# 384
  • Варна
Стамиген на суха коса нанесен като серум за скалп с апликатора на сектори. Масажираш,стоиш 10мин. и изплакваш. Аржитект миниатюрно количество примерно колкото лешник. Разтваряш в чашка с вода,изливаш на тила и разпенваш. Не търкаш дължините,навеждаш се при изплакването да се стича пяната по дължините. Архитект е сулфатен тъй,че няма шанс нещо да не се измие.

# 385
Принцеса, а ако косата е в прилично състояние, третирана с боя, кой точно протеинов Ш и М би препоръчала. Честно казано, не мога да реша какво да взема.
В момента редувам на Лореал за дължини, на Керастаз за боядисана коса и маска Напура, балсам на Олиосета и се лутам, и не мога да си създам правилен режим, за да го следвам и да има резултат.

# 386
Да не остана по-назад и аз поръчах преуоша на Алтерна за 35лв. Bowtie
Гледам, че е 125 мл, за моята сравнително гъста коса Flushed ..какво количество се слага? Обилно ли се маца косата? No Mouth Окей ли е след Алтерна да продължа с Pro longer серията, или е необходимо с хидратиращи Ш и М?

# 387
  • Варна
enigm@
За боядисана коса в добро състояние първото и основно е шампоан,който не сваля боята. Моите любимци всичките са такива.
Про лонгър/ако той е шампоана за дължини Grinning/ е с протеинов уклон. С9 на Напура би следвало да ти се връзва идеално с него.
На Олиесета всички серии са балансирани също. Кой балсам визираш?
 Релекшън на керастаз е с повечко хидратация,но и той си има по някой протеин заблуден. Не го ползвай обаче с С9.
 На тема боядисани коси...Ирка много харесва Ланза за боядисана коса Ш и Б, Джийковците и те не са зле особено ако шампоана се комбинира с Luster Lock терапията. Аз лично я ползвам като маска и много я харесвам. От рефлекшън не съм във възторг. Много харесвам и Шу за боядисана коса.....

taamaraa не е особено икономична терапията и не мисля,че е добра идея да продължиш след нея с Про лонгър....но защо пък не. Аз след еластисайзър правя Ланза терапия и е супер Grinning. Пробвай.

# 388
Балсама е този: Хидратиращ балсам за фина или руса коса 250 мл Olioseta Oro Del Marocco.
Не знам точно как да ги редувам, нали Ш за боядисана коса са хидратиращи?
Ако трябва да редувам хидратиращи с протеинови, как точно да ги редувам и конкретно кои продукти ще ми препоръчате?
След измиване, преди сушене със сешоар редувам Термозащитен флуид за изправяне на косата NAPURA NXT Thermo  и Термично мляко Kerastase Ciment Thermique, като от Напура съм по-доволна и съответно по-често слагам него.

# 389
  • Варна
Миеш да речем два пъти с Про лонгър и С9 и веднъж с Рефлекшън и Олиесета. За финишите- Цимента е протеин отявлен,Напура е по-балансирана. Напура върви след всичко,цимента е желателно да е след по-протеинови продукти.

Общи условия

Активация на акаунт