Професионални серии за коса 139

• 44 618
  • 764
  •   1
Отговори
# 420
  • Чукарландия
Момичета, моля предложете ми хубав кремообразен финиш, хидратиращ. За изрусена, жадна, третирана коса. Като се разрових в запасите си - откривам само протеинови такива.
Този крем от блондинската серия на Керастаз мисля, че е хидратиращ, добър ли е?

https://www.arlen.bg/product/10024/mnogofunktsionalen-krem-s-ter … plasme-150ml.html

# 421
  • София
Всичко,на което пише рипеър,всичко,което се води за изтощена,третирана коса е най-малкото балансирано с превес на протеина. Шампоаните за обем също са протеинови. Шампоаните за боядисана коса и тия за блондинки са по правило балансирани с превес на хидратацията и често ги класифицираме като хидратиращи.
 С годините осъзнах обаче че такава груба класиикация е способна да ни играе номера.
В зависимост от състоянието на косата един подчертано протеинов шампоан като Лалга може да се усети като тотална хидратация. Много люти спорове сме водили по темата. Ако косата жадува за протеин първите 5 ползвания се усещат като тотална хидратация.

Да, това е много объркващо. Сега като съм вече пооправила състоянието на косата си искам да ползвам балснсирани продукти и да редувам понякога протеин и хидратация.
Обаче забелязвам че почти вс на пазара е по-скоро протеиново.
Аз дотук като чисто хидратиращи разбрах че са само Joico moisture repair, Aphogee хидратиращата серия, Sebastian Hydre.
Кои други шампоани са чиста хидратация и кои са чист протеин?
За чист протеин разбрах че е Architect i kerastase densifique?

# 422
Здравейте,
Влизам да дам отзив за този лосион за след боядисване на Loreal:
https://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/vitamino-color- … lor-acidic-sealer
Ползвам го от началото на април в последно време след всяко боядисване на корените (2 пъти месечно). Измивам боята, понякога с киселинен Ш, слагам от продукта по цялата коса - масажирам, слагам шапка за баня и стоя около 5 до 10 мин. Ефектът винаги е напомпана, напоена, разплетена, разлигавена под душа коса. След изсъхване е мека, с блясък и обем. Ползвам финиш и термо. В корените успява да съхрани малко по-дълго цвета от обикновенно, но корена ми израства бързо и необходимо матиране или боядисване 2 пъти в месеца. При обезцветените ми дължини оранжевото си избива. Харесва ми много и скоро ще го подновявам.
Изкушена от постовете ви поръчах преуоша на Алтерна, а покрай него и Kerastase fusio dose booster discipline + nutrition concentrate (досега не съм ги ползвала).
kotenze_84, аз не харесвам нито обикновенния еластисайзър, нито екстрийм версията (с ЯЧРМ и цяла нощ престой има приличен ефект, но предпочитам други продукти).

# 423
  • Някъде там
Искрица пробвай Преуоша като финиш Stuck Out Tongue Winking Eye. На влажна коса разтрий две помпи по дланите и нанеси като термик. За мен е с различно действие от еластисайзъра и се чудих защо ги сравнявате....Хубав луксозен продукт е и на тая цена си струва определено. Как е като аромат?
Ще пробвам и така.
Аромата си е типичен за хайверените алтерни .

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 12:50 от Искрица

# 424
  • София
Преуоша на Алтерна Оил не е точно като Еластисайзера, както е писала и Принцесата. Не са заместими, а просто част от разнообразна грижа. И само ви подсещам да имате предвид, че всяка коса освен, че е различна, но и в даден момент има различни нужди.
Пример давам бърз. Любимеца ми в последните дни - Шу Уемура Ултимейт Ресет вчера ми поизсуши косата. Последните 10-15 см от косата ми останаха сухички и по-твърди. Значи го спирам за сега, това не значи, че не е хубав, не е за моята коса, развален е и т.н., просто косата ми няма нужда сега от него.
Относно стока на годност. При различните марки е различен (говоря за това от отварянето), като на Алтерна съм срещала и описание 24 м. от отварянето (за Hemp серията).
Аз.имам продукти техни отворени края на 2016 и нямам проблем. Само Алтерна Оил си е променял аромата (говоря за Преуош терапията) след отваряне (лек гранясал аромат заради многото масла). От старата половин литрова разфасовка ми беше останало малко на дъното и като отворих флакона да го измия за да го ползвам за нещо ми замириса на леко гранясало масло. Но тя беше отворена преди повече от година и половина.

Относно класификацията на продуктите протеин/хидратация е много трудна работа Joy
Протеините са различен видове и с различно действие върху косата, както и хидратиращите съставки.
И всичко е до тип коса, моментно състояние и нужда. Има момичета, които не могат да понасят кокосово масло. Косите им от него стават сухи, летливи, изпръхнали. И маслата, а често те са част от продуктите за коса, са с различно действие за косата и различните й нужди.

И да се оплача. Stuck Out Tongue Winking Eye
От слънцето косата ми е станала златисто червено. Е, не е кой знае колко, но това е положението. Не знам дали има смисъл да матирам, като и без това почти всеки ден си пийва солен морски разтвор. Гледам да не мокря и за да я пазя от слънцето слагам и масла, които допълнително свалят цвета, но слънцето си е агресор и това е.

# 425
За мен преуоша е първи продукт на Алтерна, надявам се да има малко по-осезаем ефект от Еластисайзъра, въпреки че разбирам не са припокриващи се. Аромата на мен ми напомня леко на блондинската серия на Керастас (която ми е фаворит по аромат редом до Генезис)

И аз да се оплача - косата ми се омазнява зверски бързо. В събота следобяда мих, вчера беше в прилично състояние но като погледнах скалпа от близо лъщеше от мазно и днес вече не ставам за пред хора и с вързана коса... тя е мазна една педя надолу 😂 От скоро има този проблем, преди миех минимум на 4 дни... чудя се  дали причината са хормони, факта че спрях да правя маслини маски по скалпа с ет. Масла (правех почти на всяко миене в последната година) или новия шампоан на Виши който включих😳

# 426
  • София
Момичета, моля предложете ми хубав кремообразен финиш, хидратиращ. За изрусена, жадна, третирана коса. Като се разрових в запасите си - откривам само протеинови такива.
Този крем от блондинската серия на Керастаз мисля, че е хидратиращ, добър ли е?

https://www.arlen.bg/product/10024/mnogofunktsionalen-krem-s-ter … plasme-150ml.html

Худратиращ финиш за жадна коса - Kerastase nectar Thermique

# 427
  • София
От професионалните продукти съм ползвала шампоани Olioseta и Macadamia.На скоро си взех Kerastase Architecte  и балсам Kerastase Extensioniste.Чета си тук колко много продукти имате и сте натрупали,постоянно изреждате по няколко серии...Аз като си купя шампоан и балсам/маска си ги ползвам докато свършат и след това купувам други.Бързо ми свършват,защото ги ползваме двете с дъщерята.Хайде кажете сега тези два продукта с какво да ги редувам.По-нагоре прочетох също така,че са силни,че се разреждат с вода...Блондинка съм.Намирам си я за ОК косата,въпреки,че пише,че е суха блондираната коса,жадна.Значи залагам на такива продукти.Дали пък да не пробвам някоя блондинска серия?Но коя?

# 428
# 429
Момичета, аз пък да питам какви стилизанти ползвате? Лак за коса, текстуриращ спрей, спрей за обем с фиксация?

Косата ми е тънка, лесно се утежнява, няма много обем. Преди години ползвах лак за коса и топирах в корена. Това преди 100 години. Сега не ползвам нищо.

Преди и аз к пувах 1 шампоан и най-много две маски. И докато не свършат, не къпувах други. Сега обаче и аз съм се заредила с по 5-6 неща от вид. Добре, че са размените и травъл световете и да пробвам по малки количества иначе сигурно няма изхабяване цял живот. Друг е въпросът, че са малко нещата, които бих подновила. Но са и малко нещата, които не ми допадат категорично, за да ги пратя в размените

# 430
От всички стилизанти за обем много ме сърби скалпа и ги спрях. Шампоаните за обем също ми дразнят скалпа.
За обем си суша с косата надолу с главата и спя на многоо висока опашка. Преди 'криех' вафлички под горните два пласта коса, за да не се виждат, но надраснах този период. 😁

# 431
  • София
Моята коса също е тънка и права.
За обем ползвам:
1. https://www.notino.bg/tigi/bed-head-styling-krem-gel-za-obem/ - приятен стилизант но трябва адски малко количество и стига за мн време, уплътнява и леко повдига но ако прекалиш утежнява
2. https://www.lookfantastic.com/living-proof-full-thickening-cream … 0ml/11907747.html - това го бях купила преди доста време от златна рибка като ги имаше в бг в малка опаковка, 30 мл май, адски икономичен и уплътнява осезаемо , косата ми става двойна.
3. Joico liquid powder - пошзвам го oтскоро, не е уау но дава временен обем

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 23:49 от Мélisande

# 432
  • Варна
От професионалните продукти съм ползвала шампоани Olioseta и Macadamia.На скоро си взех Kerastase Architecte  и балсам Kerastase Extensioniste.Чета си тук колко много продукти имате и сте натрупали,постоянно изреждате по няколко серии...Аз като си купя шампоан и балсам/маска си ги ползвам докато свършат и след това купувам други.Бързо ми свършват,защото ги ползваме двете с дъщерята.Хайде кажете сега тези два продукта с какво да ги редувам.По-нагоре прочетох също така,че са силни,че се разреждат с вода...Блондинка съм.Намирам си я за ОК косата,въпреки,че пише,че е суха блондираната коса,жадна.Значи залагам на такива продукти.Дали пък да не пробвам някоя блондинска серия?Но коя?

Хич не ни обръщай внимание Grinning. Повечето от пишещите тук сме с психически отклонения Grinning. Разбира се,че не е необходимо да имаш два шкафа с продукти. Щом те устройват твоите си наличности карай си така. Архитект и  Extensioniste са си повече от добра балансирана комбинация тъй,че не е нужно да ги редуваш с нищо. Щом косата е ОК карай си с тях. Иначе Блондински серии дал бог. Има травъли на керастазките за проба,Лореалската мисля също има травъл. Ако те влече пробвай.

# 433
  • София
Колкото повече чета тук - толкова по-изостанала се чувствам...Като изреждате едни такива : преуош,шампоан за първо измиване,друг за второ,балсам/маска,после термо и финиши...И после една серия редуващи се с втора-трета-пета...🤷🏼♀🤔

# 434
  • Варна
Ами...това се опитах да обясня. Нашето е хоби Grinning граничещо с нездравословна мания понякога. Разбира се,че не е особено нормално да имаш 30 шампоана и още толкова маски и балсами /някой имат и по повече Grinning/. Няма защо да се чувстваш изостанала.
 Аз редовно се чувствам така в парфюмната тема примерно Grinning,а това ми е друга краста .....Но всеки луд с номера си.

Общи условия

Активация на акаунт