Професионални серии за коса 139

• 44 684
  • 764
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Аз и Мишчица се оплакахме от Солей серията. И аз по-специално от шампоана (маската си я харесвам), идва ми хидратиращ и не добре измиващ и след него съм бухнала ако косата ми е доволно хидратирана на предните миенета. Имам травъл ш и бих го взела заедно с маската с мен но задължително бих редувала с Денсифик да кажем.

Значи ш. е хидратиращ... Аз това търся, че косата на дъщеря ми е гъста и плътна и ако има протеин доста й изсушава косата като слама.

На мен от Солей Ш косата ми стана като захарен памук. Мнението ми е 1-2 страници назад. Маската ползвам сега сутрин преди плаж намачквам и се надявам да има слънцезащита 🤣🤣. Мирише също гадничко 🙄.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 07:32 от bubanka

# 211
  • София
Във връзка с летните серии - ползвах 4 дена на морето пол Митчъл лятната серия и толкова я харесах, че цяло лято на морето мисля нея да ползвам /с уговорката, че ходя всяка седмица за по 2-3 дена/. Хидратираща, лек, приятен летен аромат, прозрачна консистенция. Ползвам шампоана и маската заедно с крема на Керастаз и косата ми се чувства повече от добре. Леко сухи са ми краищата, но аз я изправя почти всеки ден и с финиши я обгрижвам стабилно.

# 212
  • София
Може ли линк към лятната серия на Paul Mitchell.

Аз при наличието на пълен шкаф с козметика се отказах да купувам нещо специално преди лятната почивка.
Имах от миналата година купен но не отварян шампоан L’oreal Professional Soleil и реших да взема него + маската с кафявата капачка на Марокан и за олио малко Elixir Ultime.
Е няма такава добра комбинация - от суха като слама коса косата ми се напояваше добре и ставаше мека и подвижна, подредена, даже нямаше нужда да реша.
Много съм доволна и ще продължа да залагам на кафявата капачка на марокан когато съл в най голяма нужда от хидратация.
Само ще се моля да не я променят

# 213
Здравейте, къдрокоски
Днес видях тази промоция, искам да попитам някой от вас дали е използвал тази серия за дефиниране на къдрици?Ако може отзиви..
 https://beautymall.bg/komplekt-za-oformyane-na-kydritsi-label-m-curl-define.html

# 214
  • София
Магнолия Heart 1296 на Колестон е мега,турбо светло.
 За подобен цвят според мен ще трябва 90.1 брустер с 0.0 и боя 11.17.  Прецени с какъв подтон и е основата и ще има ли нужда от коректор. аз слагам 1см. син,но 11.17 е с доста наситен лилав пигмент та може и да няма нужда от коректор. 9% оксидант ще е ОК боите са доволно силни.
Последните два пъти се боядисвах с 9,1 смесено с брустер 90.1,12% оксидант  и 1 см. син коректор. Цветът е разкош и не мърда до следващото боядисване,но си ползвамредовно Ш на Керастаз за блондинки лилавия.
  За твоите бели коси-препигментация с чиста 8-ца. Мажеш засегнатите участъци с чиста боя направо от тубата/предполагам бялото ти е само в корена/ Ако е много и ти е трудно разреждаш с малко вода да стане консистенция удобна за нанасяне. След десетина минути боядисваш директно върху препигментираното с нормална смес боя-оксидант. Гарантирам ти перектно покритие.
 И...надявам се сестра ти ползва Олаплекс/не,че се съмнявам де Grinning/

Аз малко се обърках.
Нали 0.0 е бустер за изсветляване.
90.1 е силно изсветляваща и се ползва само с бустер 0.0.
Как смесваш 90.1 с чиста 9ка?
В блондинската тема ми обясниха че силно изсветляващите работят само с 12% оксидант и че те самите се смесват с бустер 00, а те не са бустери
Аз имам кестенява коса с оранжев оттенък без бели коси някъде на ниво 5ца и кто правих корен направих смесица между чиста 9ка и 90.11 мисля от силно изсветляващите с оксидант 9% и стана тотал щета - мега оранжево чак червено.
Беше пълен ад.
Скоро пък боядисвах с бустер 0.0 и 90.1 комбинация с 12% оксидант. Стана жълто и след това на мокра коса минах отгоре с този цвят 11.17 и оксидант 2.3% и стана греда - никакъв ефект.
Трябваше да тонирам пак с предтиж. Не знам къде бъркам ама тия комбинации нешо не се получават. Хем добавих пепелния коректор от oway.
Май ще се отказвам от тях или ще изливам по половин туба лилав коректор че това вече не се търпи . Моля да ми обясните как да смесвам oway за пепеляв цвят рус без бели коси.
Имам налични цветове: .9, 10.1, 90.1, 90,2, 90.11, 00, 11.17, пепелния им коректор, оксиданти 9% и 12% + лилав коректор на лакме. Цвета който искам да постигна е такъв оттенък . Снимката иска да илюстрира оттенъка, разбирам че това е балеаж, просто идеята ми е да покажа оттенъка русо който търся.

# 215
За морска почивка аз винаги взимам Elixir Ultime серията на Kerastase (има и travel комплект). При тази влага покрай морето, много добре действа - укротяващо и приглаждащо, не ми бухва косата като на пудел. Laughing Маската е много богата и плътна, със страхотен аромат, а олиото е направо вълшебство - перфектно разплита, изглажда и хидратира, четката за коса се плъзга като по коприна... страхотно е. Heart

# 216
Здравейте, може ли да помоля за съвет относно избор на продукти за възстановяване на коса. Косата ми е с тънък косъм , срдна гъстота, със съкащи и цъфтящи краища. След изсрусяване , за което използвах SuperPlex Bleaching Powder с 9 процента оксидант, заедно с  ColorpHlex .Косата ми стана доста суха. Не изглежда добре и мисля , че се нуждае от подхранване. В момента използвам серията на Loreal Professionnel Absolut Repair шампоан и маска, преди изсушаване слагам Възстановяващ серум OLIOSETA , а преди измиване слагам домашно приготвен еластисайзър.

# 217
Здравейте, минавам да ви кажа, че повлияна от вашата страхотна тема си взех травъл сета на Керастаз за блондинки и съм много доволна.
След това си взех две ампули на Лореал Про Лонгър /чакат да ги ползвам/ и накрая реших, че искам цялата серия. В момента е на промоционална цена в beautymall, аз взех комплект шампоан, маска и термокрем. Получих подарък, мини термо 50 мл. и несесер, но пък ми бяха пратили балсама, вместо шампоана... Обаче евала, че са много мили и разбрани, ще ми изпратят шампоана, а балсама ми казаха да го задържа, като компенсация. Е, няма как да съм по-доволна. Също искам да ви кажа, че за първи път използвам по-висок клас продукти за коса и определено ми харесва!

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 13:56 от Mamma_knows_best

# 218
  • Велико Търново
Аз след две седмици заминавам на море, но не мисля да купувам специална серия за там.
lunna pateka, блондинската серия ще ти е идеална. Аз пробвах от мостри и много добре се спогодихме, но ще почака закупуването, да опразня още малко наличните серии.
Ще взема за почивката сигурно серията за боядисана коса на Алтерна, и за дъщеря ми става.
Денсифик - в никакъв случай. Бях направила тази грешка преди две години и косата ми стана на слама - то, едно че слънцето пресушава, а с този протеин съвсем нямаше сресване. Миналата година карах с Моисчър рикавъри на Джойко, бях доволна.

# 219
  • Някъде там
Колебая се коя терапия на алфапарф да си взема,тази за блясък или тази за подхранване или за възстановяване .
Косата ми не е изтощена , няма сухи върхове (подстригах наскоро) не цъфти .

# 220
Някой ползвал ли е тези продукти на Loreal Professionnel?  Нещо като fusio dose с бустер ли се водят?

# 221
Колебая се коя терапия на алфапарф да си взема,тази за блясък или тази за подхранване или за възстановяване .
Косата ми не е изтощена , няма сухи върхове (подстригах наскоро) не цъфти .

Косата ти е в сходно на моето състояние, аз имам тези за блясък и възстановяване. По 1 път съм ги ползвала, и двете ми дадоха много блясък и омекотяване, като тази за възстановяване ми направи косата толкова копринена/лигава и права, че чак ми е неестествено. Няма оплитане, няма мачкане от връзване с ластици... тази за блясък ми се струва балансирана и ми даде малко повече плътност. Трябва да ги ползвам по още веднъж за да кажа със сигурност обаче, но и двете си заслужават според мен!

# 222
  • Варна
Мélisande нямам идея кой какво ти е обяснявал в блондинската тема. Всички номера на Oway започващи с 90 се водят силноизсветляващи брустери. Цветът,който ти целиш сериозно ме съмнява да се получи без обезцветяване. Ползвам марката повече от половин година и съм си намерила моята формула. Доволна съм и редовно получавам комплименти за резултата.

# 223
  • София
Да, така ми казаха.
Ти ползваш ли 00 или само серията с 90?
Иначе цвета е ориентировъчен, търся просто пепеливо/перлено русо, което да не ене жълто нито златисто защото не ми отива на тена на лицето.
И с обезветяване не става а косата става жълта, проблема ми не е във вдигането на тоновете а в трайно матиране след това 😔
С формулата с чиста 8ца ми се матира но става прекалено тъмно за моя вкус

# 224
Здравейте, момичета!
Моля за съвет... Откакто си направих кичури преди 2 седмици, не мога да разбера какво иска косата ми. Вчера например използвах любимата ми М. Епруваж и ефектът беше ужасен! Досега никога не се е получавало така. Косата ми става буквално на клечки, заплетена, абе ужас. Когато съм я използвала преди, усещах лигавост и подвижност след изсушаване. Комбинирах я с Ш на Рене Фюртерер, ако има значение. След това сложих Мароканойл олио, ама тц.

Днес отново реших да измия косата, защото бях и на плаж, а и не можех да я трая. Този път с Ш Макадамия за фина коса и ампула Про Лонгър, която предния път не направи нищо с костата ми, но в сравнение с вчерашния ефект, си беше добре... Накрая сложих олио Мароканойл.

Все още не мога да разбера кога косата има нужда от протеин и кога не... Другото което е, че до този момент не са ме правили с перхидрол и може би затова косата е така изтощена. Какъв "ударен" продукт мога да изпозвам, за да я съживя малко. Или някаква комбинация от продукти "тип запечатване"?
Като маски и балсами разполагам с: Епруваж М, Макадамия М, Лалга балсам, Керастаз балсам за блондинки, на Дори жълтата маска с мед, Афоджи реконстр., Рене Ф. маска за много суха коса, Филип к. маската за тониране на руси коси (мисля, че е хидратираща, но не съм я използвала още).

Не знам дали има значение, но аз живея на морето и влагата тук е в изобилие.

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт