Къдрокоси красавици - 5

• 47 093
  • 767
  •   1
Отговори
# 345
Аз няколко пъти го слагах и махах от кошницата, чудя му се. Разколебах се, защото никъде на самата опаковка не виждам да пише leave-in, а го водят без изплакване...

# 346
Бътерфлай, съветвам те да подхванеш една серия или 2-3 продукта като за начало, да ги ползваш определено време само тях, за да ги прецениш, да не залиташ да купуваш твърде много и различни продукти и да си дадеш време и търпение да имаш да видиш първо адна серия как работи. Защото има опасност в желанието да си оправиш косата бързо, да поръчваш все нови и нови и така няма да разбереш кое ти е подействало и може и да получиш обратен ефект.

# 347
Бътерфлай, съветвам те да подхванеш една серия или 2-3 продукта като за начало, да ги ползваш определено време само тях, за да ги прецениш, да не залиташ да купуваш твърде много и различни продукти и да си дадеш време и търпение да имаш да видиш първо адна серия как работи. Защото има опасност в желанието да си оправиш косата бързо, да поръчваш все нови и нови и така няма да разбереш кое ти е подействало и може и да получиш обратен ефект.
Аз затова купих двете серии, за да видя, коя ще ми хареса повече , за да мога да заложа на едната известно време /като я поръчвам само нея/ , за да видя как се отразява на косата ми.
Дано обаче разбера дали ми действа добре, защото не знам какво трябва да следя ... не ми е ясно нищо, но предполагам, че сега ще разбера с проба-грешка. Даже ще се снимам после като се изкъпя, за да видим има ли поне маааааалко промяна. Знам, че не става с магическа пръчка, но все пак ...

# 348
Момичета, виждам че има намаление на moroccanoil в арлен. Чудя се дали да не пробвам нещо, някой крем за къдрици.
За справка, най-много ми харесва косата ми с желето от ленено семе.
Крема на Балеа така си стои.
Преди години харесвах крема на макадамия и керастаз , скоро не съм пробвала как са.
Имате ли мнение за някой крем за къдрици на мароканойл и ако да, кой точно?
Това е последното състояние на косата ми, като сега след раждане и кърмене остана 1/3 и е ужас... окапа много ужасно отстрани и сега започва да расте бебешка коса.

# 349
Идвам да пиша, за да кажа впечатленията си.Bowtie
Първо уточнявам, че съм наясно, че няма как от първия път веднага да ми се оправи косата , все пак нямаме магическа пръчка. Ще трябва да се въоръжа с търпение и постоянство, но ще я вкарам в ред тази коса!:stuck_out_tongue:
Както казах, в 14:30 си сложих обикновена маска смесена със 6 с.л зехтин, малко един вид "ми беше гнусно и странно" на суха коса и ми се стори една мацаница... , но се изненадах колко лесно я разресах на суха коса, след като нанесох тази смес! Някой ми беше казал, да пробвам. След като я сресах, за да се разнесе сместа, я увих отгоре като кок и я хванах с шнола. Сложих найлонова торба, кърпа хавлиена върху найлоновата торба и върху кърпата още 1 найлонова торба и станах като султан Grinning поне се посмях и се позабавлавях. Стоях 2 часа. В 16:30 часа решавам да влизам да се къпя и в момента в който свалям "оборудването" от главата си, гледам и не вярвам на очите си! Косата е попила всичко, нищо хвърчащо няма и вече не е суха, а стои като мазно/мокро!!! (Притеснявах се, че ще си остане суха и се чудех как ще се мия с шампоана. ) Бих казала, че я почувствах леко живнала и някак си тежка стана косата, един вид не е разхвърчана и супер лека все едно нямам коса.
И така, слагам аз 1 път шампоан от reboot , за да си измия сместа и още 1 път от шампоана , като се постарах да разтрия скалпа си и да се разпени повече.
Като приключих с шампоана се изненадах колко малко количество съм използвала, но очевидно ми е достатъчно!
След което сложих маската на reboot /прекалих със слагането на маската/ , и все си мърморя под носа, че ще ми свърши опаковката още преди да съм се усетила и че нищо не отива от нея на косата ми... , вързах я с шнола на кок, за да постои там 5-6 минути да попие и подейства, докато си оправя тялото и се изкъпя. Вече като съм готова, най-накрая решавам да си измия косата от маската, но преди това я сресах с новата четка на Десата /признавам, че бях скептично настроена относно четката и затова си взех и стария гребен за всеки случай, но не го използвах, не ми се наложи/ . Да, много ми беше странно през цялото време как реше тази четка, т.е. имах чувството че не ме сресва просто, сякаш не може да минава. Но в същото време всичко сресах, никъде не се затрудних, никъде не се заплете, нямах и топки коса. Е, вярно, много слузеста ми стана косата заради маската, че прекалих с количеството, но за следващия път ще знам по-малко да слагам. /Ако преди излизах от банята с 2 шепи косми в ръката, то днес излязох с една супер миниатюрна топка косми, за което бях много приятно изненадана и в ступор направо! / .
А и да спомена, че и начина на къпане вече взех да променям. Този път не си пипах и пружинирах/прах/ косата и къдриците, а само скалпа.
Шампоана и балсама миришат невероятно! Cupid
Намерих една микрофибърна кърпа за ръце, която миналата седмица щях да я хвърлям, добре че я запазих. И си подсуших косата с тази кърпа, докато спре да тече вода от нея и я разделих на 4 части. Всяка част минах с по 1 помпичка от балсама без изплакване на Лакме. Мирише много хубаво. Виждам, че имам повече къдрици в сравнение с преди, но за съжаление имам чувството, че косата едва ли не няма промяна, т.е. изглежда си пак много изтощена.
Решила съм, че от тук нататък преди всяко къпане, задължително ще се минавам с масла и ще правя преуош, за да стане по-бързо.

ПРЕДИ.
Скрит текст:

И от днес СЛЕД
Скрит текст:

# 350
  • София
Според мен продължавай с процедурите и ще има ефект. От един път не става.

Последна редакция: пт, 20 ное 2020, 10:50 от nuschinka

# 351
Бътърфлай, аз виждам разлика в добра посока, къдриците ти изглеждат малко по-оформени, не са като мрежа. От един път няма как да стане чудо, но продължавай, ще се научиш и да усещаш кое кога и как да нанасяш Blush

# 352
  • В полите на Пирин планина
И аз мисля, че има подобрение, Батърфлай. Определено къдриците са по-дефинирани.

# 353
Мадлен,нищо и няма на косата ти,може би леко прехидратирана,но като цяло си е ок.Няма крем,който да ти направи косата по-къдрава,отколкото ти е заложено.Ако не искаш фриз,ползвай финиши на маслена основа,особено сега зимата.Хидратиращите само ще ти фризират косата,а протеиновите са недостатъчни за сезона

# 354
Бътърфлай, аз също виждам разлика.
Пробвай ако искаш и ти желето от ленено семе. Аз научих тук за него и ми е незаменим помощник.

Благодаря ,Ванеса. Кои продукти на маслена основа стоят добре?
Определено не искам по-къдрава, а подредени къдрици, без фриз Simple Smile

# 355
Бътърфлай, аз също виждам разлика.
Пробвай ако искаш и ти желето от ленено семе. Аз научих тук за него и ми е незаменим помощник.

Благодаря ,Ванеса. Кои продукти на маслена основа стоят добре?
Определено не искам по-къдрава, а подредени къдрици, без фриз Simple Smile

Ох, благодаря Ви момичета. Чувствам се по-добре! Heart
Утре ще ходя до дрогерията или био магазин и ще накупувам разни масла, да комбинирам всичко заедно с зехтина.
От къде бих могла да взема това желе, как изглежда?

# 356
Купуваш си ленено семе и го правиш ти.
Аз слагам 400мл вода и 3 супени лъжици семе. Слагаш го на котлона докато семките пуснат една “слуз” , сгъсти и след това го прецеждаш (аз го правя с тънък чорап, тип чорапогащник).

# 357
Мадлен,трябва да намериш подходящия за твоята коса.Аз ползвам Нектара и Олео кърл на Керастаз,Хидратиращия спрей на Лалга(който за мен си е маслена хидратация).С тези нямам нужда от допълнителни масла.Но ползвам блондиския финиш на Керастаз и хидратиращия на Джойко,които смесвам с масла,така не получавам фриз,маслата запечатват косъма

# 358
  • София
Vanessa De, добра идея ли е в такъв случай да се смесят блондинския финиш на Керастаз с маслото на Мароканойл? И как точно ги смесваш? Първо нанасяш едното и после другото или ги смесваш предварително в шепите си? И това след измиване на мокра коса или всяка сутрин?

# 359
И аз виждам разлика Бътърфлай. Ще страната нещата. Ползвай пяна или спрей балсам след отмиване. Да се омекоти косата допълнително и да се оформи. Щом косата ти е попила
всичко представи си колко жадна е била за хидратация.

Общи условия

Активация на акаунт