Къдрокоси красавици - 5

• 47 100
  • 767
  •   1
Отговори
# 360
Аз също виждам разлика - по - лъскава и по оформени къдрици.

# 361
Vanessa De, добра идея ли е в такъв случай да се смесят блондинския финиш на Керастаз с маслото на Мароканойл? И как точно ги смесваш? Първо нанасяш едното и после другото или ги смесваш предварително в шепите си? И това след измиване на мокра коса или всяка сутрин?
Не познавам маслото на Мароканойл,купешки такива не ползвам,само натурални.
Когато бързам,в шепата си пръсвам две помпи от блондинския финиш например,капвам една-две капки масло,размесвам между дланите си и нанасям по дължините.Ако имам време ги нанасям последователно,първо блондинския и после маслото.Маслото е винаги последно.
Само след измиване го правя,нямам нужда всяка сутрин да си мажа косата.Ако някоя сутрин косата изглежда суха или не стои както искам,навлажнявам ръцете с вода и "разнасям" по дължините,не пръскам със спрей защото ми се фризира косата и бухва

# 362
Рибката са пуснали намаления, ако някой иска да се възползва.

# 363
Момичета, попаднах на темата съвсем случайно и от няколко дни ви чета, набелязах си някои продукти, които да пробвам. Първият ще е еластисайзера на Филип Кингсли.
Аз цял живот си ходя къдрава и честно казано си поддържам косата на принципа проба-грешка, налучкала съм й сякаш продуктите, но пък и винаги съм готова да пробвам нови неща, та в този ред на мисли - на какъв етап нанасяте това желе от ленено семе и как точно го съхраявате. Смятам да го пробвам.

Иначе косата ми е тъмно руса /на снимката изглежда доста по-светла отколкото е в действителност/, някъде до средата на гърба ми и съм с много гъста коса, но фин косъм и скалпът ми е склонен към омазняване. Съответно не мога да ползвам продукти, които отежняват косъма или го омъзняват. Не харесвам и когато къдриците ми стоят твърди или мокри, така че общо взето съм доста скептична към много от продуктите, защото често са за доста по къдрава коса с по-плътен косъм от моята. Моята е 3А. Ще ви следя.

# 364
За стилизант против влага мога да препоръчам крем за къдрици - Aphogee Curlific Curl Definer:
При мен работеше чудесно,не се налагаше да слагам нищо допълнително.
Вече при второто шише резултатът се позагуби,или са сменили формулата,или косата ми се е пренаситила.

Бътърфлай,имам приятелка с афрокъдри,сестра й е същата.Едната ползва само зехтин или бадемово масло и косата й по нищо не се различава от на сестра й,която си позволява  всеки продукт,за който прочете.Така че не се разорявай заради нас Simple SmileПробвай първо с по-семпла грижа.

За еластисайзера на Филип Кингсли :прехидратира ми косата,стана като облак.

# 365

За еластисайзера на Филип Кингсли :прехидратира ми косата,стана като облак.

LilaC каква е твоята коса? Плътна, фина?

# 366
Когато ползвах еластисайзера на ФК,косата ми беше дълга на степени,3а според мен,средна плътност,гъста,с нужда от хидратация,без проблем с омазняване.

Сега поради факта,че се къносвам на 2-3 седмици,е даже и по-плътна,но къната натежава и изправя косъма.Също и изсушава косата.Т.е. имам къдрави и чупливи дни Simple Smile

# 367
Интересно, след къносване моята коса става с по-дефинирани къдрици. Много съм доволна.

# 368
Интересно, след къносване моята коса става с по-дефинирани къдрици. Много съм доволна.
Много рано започнах с къната и дълго резултатът беше дефинирани блесящи къдри.
След мнооого години обаче къдрите взеха да се отпускат,иначе пак блести и е здрава.Подкъсих я на среднодълга черта,от постоянното носене на кок също забелязах,че се изправя,егн,мързел да полагам грижи...Влажното време ми е най-добрата грижа,излизам и след 5 мин. се връщам като от фризьор, с къдри и букли Simple Smile

# 369
О, да влагата е супер за къдриците!
Извинявам се за оффтопика, но Лила, какво ще рече мноого дълго време? 🙄

Не помня писах ли тук, но бирата за изплакване, също действа добре на къдрава коса.

# 370
О, да влагата е супер за къдриците!
Извинявам се за оффтопика, но Лила, какво ще рече мноого дълго време? 🙄

Не помня писах ли тук, но бирата за изплакване, също действа добре на къдрава коса.
Уви,десетилетия.Почнах от ученичка  заради кофти ген.И до днес майка ми има много по-малко бяла коса от мен.
По едно време правех маслен финиш или иначе казано намачквам мокра коса с една-две капки зехтин,разтрити в дланите ми.От повече ставаше плажен ефект.

За бирата сме от една порода.Ползата е вътрешна и външна,потвърждавам.

# 371
Влагата е супер ли? Блазе ви! За мен влагата означава неконтролируем фриз...

# 372
Влагата е супер ли? Блазе ви! За мен влагата означава неконтролируем фриз...
И за мен така! Дори лекото ръмене ме кара да си извадя чадъра, а при влажно време ползвам шал с качулка.

# 373
  • София
И при мен е ужас на влага Sad Фриз, стърчели на всякъде....

# 374
Аз пак искам да живея във Варна, за да имам хубави вълни(и не само) На морето ставам направо къдрава, толкова ми е добре.

Общи условия

Активация на акаунт