Отговори
# 105
  • Някъде там...
Я горе главата  Laughing Вие си продължавайте с опитите, пък бебето може да ви изненада преди да си направила изследванията. Кажи все пак кой ден от цикъла ти е. Фоликулярната фаза е първата фаза на цикъла - от М до овулация, през тази фаза нарастват фоликулите.

Успешен ден на всички!  Peace

# 106
  • ГОре на черешата...
Здравейтееееееее  bouquet!
Леле,откога не съм писала... Rolling Eyes
Обаче си имам извинителна причина - онзи ден заради бурята нямахме нет,а вчера правих компания на мъжо - беше командирован до София и аз като куфар в колата - направо се скапах от път Tired...е, поне купихме на малкия страхотни есенни спортни обувки и на връщане се отбихми до моята приятелка в Севлиево.
Друго интересно при мен няма,освен че ми свършва отпускът и в понеделник съм на работа Confused...така бързо се изтъркули лятото и като си представя пак дивите ми ученици - ужас,само ме ядосват Close!
На всички,които не чакат - стискам палци Praynig!На разболелите се бързо да се оправят Peace!На останалите - работете,че да има майски бебчета Laughing!

# 107
  • UK
Я горе главата  Laughing Вие си продължавайте с опитите, пък бебето може да ви изненада преди да си направила изследванията. Кажи все пак кой ден от цикъла ти е. Фоликулярната фаза е първата фаза на цикъла - от М до овулация, през тази фаза нарастват фоликулите.

Успешен ден на всички!  Peace

Днес ми е 12 ден от М, а за опитите за сега сме спрели с тях заради аборта, че ме е страх да не стане пак и да направя пак същата беля и направо настъхвам при мисълта и поне този Месец ще го пропусни и така или иначе съм на антибиотици, че съм болна...
 Жабче ти как си при теб всичко наред ли е???

# 108
Мегита, трябваше да се консултираш с някой лекар или да попиташ тук кога се правят хормоналните...наистина си дала пари на вятъра, защото явно хормоните си ги направила наскоро, но не е било в началото на М., нали? Или аз не съм разбрала? За прогестерона - естествено че има значение кога се прави, не знам тези хора в лабораторията как въобще могат да работят там и имат ли някакви елементарни познания Rolling Eyes
 Виж тук има малко информация за хормоните, не гледай че пише СПЯ, гледай само инфото за хормоните.
FSH, LH и сътношението LH/FSH – в кръвна проба, взета на 3-7 ден от началото на менструалното кървене. Обикновено има покачване на нивото на LH и повишено сътношение LH/FSH. Нормално то е около 1. При СПЯ достига стойности над 1,5. Трябва да се знае, че не винаги при СПЯ съотношението LH/FSH е променено. Въпреки това, стойност над 2 се приема за важен белег в полза на диагнозата.
- Естрадиол – обикновено е около долната граница на нормата /в кръвна проба взета на 3-7 ден от началото на цикъла/. Измерването на естрадиола в средата на цикъла не показва характерния предовулаторен пик /24-36 часа преди предполагаемата овулация/. Общото количество на естрогените обаче е повишено, поради повишеното превръщане на андростендиона в естрон.
- Пролактин - при около 30% от болните със СПЯ се наблюдава лекостепенно повишаване на нивото на пролактина, което трябва задължително да се има предвид при вземане на решение за медикаменозно лечение, особено когато се цели забременяване.
- Прогестерон – /21 - 23 ден от началото на цикъла/ - винаги е нисък в лутеиновата фаза, което потвърждава липсата на овулация. В редки случаи, в началото на заболяването нивото на прогестерона може да е нормално.
- Тестостерон - в повечето случаи е повишен. По-показателен е свободният тестостерон, който представлява биологично активната част от общия тестостерон.
- Белтък, свързващ тестостерона /SHBG/ Повишената андрогенна секреция често води до намалената му продукция и по този начин се увеличава свободния /активния/ тестостерон.
- Андростендион - маркер за андрогенната продукция на яйчниците. Почти винаги е повишен.
- Дехидроепиандростерон сулфат /ДХЕАС/ - маркер за андрогенната продукция на надбъбречните жлези; обикновено е нормален или леко повишен при жените с наднормено тегло.
Инсулин – в кръвна проба взета сутрин на гладно, след гладуване най-малко 8 часа, но не повече от 16 часа. Възможно е да е нормален, но по-често е повишен. Нивото на инсулина изследва и след обременяване с глюкоза - обикновено то е силно повишено.

# 109
  • UK
.:.Stef.:. на 28-ми ми взеха кръв а вчера ми бяха готови изследванията, когато отидох да ми вземат питах лаборантките и те ми казаха, че работят по- нова система която изчислява нивото спрямо деня в който се намирам сега, била съм в 10-ти ден от МЦ когато са ми взели кръв, ако се налага другия месец пак ще правя но според тези изследвания всичко ми е наред ако са актуални

# 110
Simple Smile леле, ама вие сте страшно компетентни. С толкова много неща сте на ти СУПЕР сте  Heart Eyes  
Някой, може ли да ми каже колко време трябва да чакаме   бебе да стане, при положение, че имаме два положителни резултата преди доста време... за съжаление тогава бременностите бяха прекъснати поради "обстоятелствата"...  Embarassed  
Честно да ви кажа преди имах чувството, че: "стана от въдуха" едва ли не...
сега обаче не се получава......
Е, те и опитите са два непълни, ноооо ... Crazy
какво ще е удачно да направя

# 111
питах лаборантките и те ми казаха, че работят по- нова система която изчислява нивото спрямо деня в който се намирам сега, била съм в 10-ти ден от МЦ когато са ми взели кръв

Не се правя на по-умна от тях, но това мисля че е невъзможно. Може да има наистина нова технология, но според мен това противоречи на всякаква разумна логика.
Мегита, нямате ли там някоя реномирана лаборатория? А с гинеколог обсъдила ли си тези неща, че искаш да си правиш хормонални (не че ти трябва лекар за това, но просто питам)? Нека и другите момичета се изкажат по въпроса, ако искаш попитай в седмичната тема на проблемно забременяване, там са много по-компетентни и ще ти дадат пълно инфо и съвет. Не се притеснявай, всичко ще е ок, просто друг път преди да направиш каквото и да е, потърси мнение или съвет тук, все някой ще ти е полезен и ще те насочи. прегръщам те и ти желая успех Hug

Сиси, първо си направи обстоен рутинен гин. преглед, за да ви даде гинекологът зелена светлина. Оттам нататък следиш овулацията, за да знаете в кой дни да кексите най-усилено. Никой не може да ти каже кога ще стане бебо, но ти поже;авам да няма проблеми и да стане бързо Simple Smile Ако има нещо, което те интересува или притеснява, затова сме тук - да помагаме Hug

# 112
Здравейте! Grinning
Сиси, добре дошла.Кога ще стане бебето няма кой да ти каже LaughingНо случаи всякакви-имам приятелка, която забременяваше всяка година от приятеля си и го махаше по ред причини.Дойде време, зажениха се и две години правиха опити за дете.Когато бяха стигнали на крачка от Инсе, бебето стана.Аз на това му викам-природа.Ако искаш да подпомогнеш процеса-определи си кога ти е овулацията, за да правите секс тогава.
Мегита, моля те, потърси нормална лаборатория и нормален лекар.Попитай приятелки, разучи малко, ама наистина вече е крайно време да попаднеш на хора, които си разбират от работата, а не само да отметнат.Тук момичетата са вряли и кипяли, скъсвали са се от изследвания някои и поне наистина знаят-питай преди това, за да не даваш на празно пари.На мамолог беше ли за бучката на гърдата?

# 113
  • Някъде там...
Добре съм аз  Laughing Имам много работа напоследък и затова се скатавам. Мъжото е послушен - пие си лекарствата и билките, дано помогнат. Не сме спирали да бебеправим, но резултат няма, а и аз не очаквам да има де, то с тая отчайваща спермограма... Чудим се сега накъде да поемем - стимулация на мъжО или ИКСИ  newsm78

Сиси
за твое улеснение може да се опиташ да следиш кога ти е овулацията. Прочети в Библиотеката как се променя Цервикалната слуз - тя ще ти е достатъчен ориентир като за начало. Може да кажеш колко дни ти е цикъла, редовен ли е - ще сметнем кои дни са най-подходящи за зачеване и да видиш как бързо ще се преместиш в отчетни  Mr. Green Само не бъди песимист и не се вманиачавай  Hug

# 114
Здравейте отново,

Много ми е гадно днес, не изтърпях и си направих тест сутринта. Отрицателен. Защо не е станало?  Sad  Нали знаех кога точно ми е овуто и толкова се старахме! И си държах вдигнати краката и не се мих после. Отдавна не ми е било толкова мъчно, усещам как ме боли сърцето.  Cry  Даже се обадих в работата, че няма да отида днес, защото ми е лошо. И цял ден ще си седя вкъщи и ще се самосъжалявам. А толкова хубаво започна седмицата, толкова оптимистично. Не е честно...  Sad

# 115
Босилек, стегни се и не се тормози. Излишно е. Ако всеки месец приемаш така нещата, къде ще му излезне краят? Колко време правите опити вече? Не е този начинът, по който трябва да се справяш с нещата, вредиш си сама, настройваш се негативно и това допълнително внася напрежение в бебеправенето. Понякога просто не става бебето от веднъж, иска време. Никой не знае защо, просто е така Simple Smile Така че наплачи се едно хубаво, и после с нови сили напред. Друг избор нямаш Simple Smile Прегръщам те и моля те, опитай се да смениш гледната точка, по-лесно ще ти бъде Hug

# 116
  • Някъде там...
Хей Босилек никакви такива  Naughty
1/ Много е рано за тест, при много малко жени тестът се позитивира преди датата на М. дори и да има бременност.
2/ Докато няма лелка - има надежда. Това е нашето мото тук  Crazy
3/ Реално шансът да се забременее в един цикъл е 25-30 %, дори и да се улучи ову-то. Има много фактори, които влияят просто.  Rolling Eyes
4/ Много е рано да се отчайваш и да гледаш така песимистично на нещата. Изчакай до датата на М и повтори теста. Виждам че сте кексили в пододящия момент, така че имаш голям шанс да е станало. Стискам палци!

# 117
Босилек, не е ли рано за тест? newsm78
Позволих си да ти погледна графиката, не че имаш мерена температура, но гледам-днес ти е 12 ден от овулация-толкова ли ти е Лутеалната Фаза?Засичала ли си си друг път, че знаеш днес да направиш теста?Извинявай, ако си писала за това, но имах период в който трудно четях и не съм видяла ако си писала някъде.
Колкото до чувствата-ами нормално е, аз съм имала периоди, в които се скапвах буквално, и все още имам и ще имам.Това е Живота-редуват се хубави и лоши моменти, понякога нямаме настроение, а когато се съчетае и с някаква мечта, която не се сбъдва на момента-още по-зле.Пък Природата понякога е непонятна.Успеваемостта в дните на овулация някъде бях чела, че са около 25%, така че не го преживявай толкова тежко, ако наистина не е станало.Просто шанс.
Пък аз днес съм в странно настроение-някак си попуспокоена.Все3 още имам много въпросителни за бъдещето ни, тресе ме страх, че няма да се справя , искам да понауча разни работи, да запиша курс, но някак си-трудно влиза сега в главата ми каквото и да било и това ме плаши.Плаши ме, че няма да оправдая очакванията на мъжа ми и да се реализирам.Че няма да смогна.Че се опитвам сега да направя нещо, а не се получава, защото съм разсеяна и постоянно ме боли глава Confusedей такива мисли са ми сега в главата.
Като прибавя и болно детенце, а градината наближава-баш сега ли трябваше-да и се срине имунната система преди есента точно.Опитвам да и давам разни работи, но не ще да пие нищо вече.Мъчи ми се детенцето, не мога да му помогна, будуваме с нея/поне си припомних какво е безсънни нощи Crazy/А отпуската свършва и другата седмица съм си на работа.
Ами-това е от мен-пак феерия от чувства бушуват.
Дарето, разбрах-болна лежи и тя SadДа се оправяш, Даре!  bouquet
Пък аз ще се опитам да възстановя Мира в Душата си Mr. Green
Лек ден на всички! Hug

# 118
Ох, момичета, благодаря за съчувствието...
Просто имам чувство, че сълзите ми извират от някакъв бездънен извор в мен и сякаш на гърдите си нося някакъв товар - такова напрежение усещам... Няма значение.
Стеф, правим опити от май. Най-лошото е, че другият месец точно по време на овуто съм командировка - 10 дена!!!   Sad Просто ще умра! Всеки друг път така бих и се радвала на тази командировка... А пък в октомври ще сме на гости (4 дена) - също точно по време на овуто! Такъв късмет значи! тюуу!   Close
Жабче, наистина ли мислиш, че все още има някакъв шанс? Аз вече не смея да се надявам.
Пенелопа, мисля, според зачатие.org утре би трябвало да очаквам да ми дойде. Затова реших да избързам и да си направя теста още днес. Иначе знам, че се редуват лоши и хубави моменти. Просто досега все разсъждавах трезво и логично и... не знам .. днес просто този отрицателен тест ме смаза... Ама нищо, ще го преодолея. Само ме е яд, че така се получава със следваще ову-та - това отдалечава бебето с още няколко месеца.... уви.  Sad
Много сте мили, момичета.   Hug  И сте прави, че трябва да сменя тона. Извинявам се за негативната енергия Sad Издърпвам си я назад...
  bouquet

# 119
Босилек, знам как се чувстваш.Имах период, който ме смаза психически именно заради пропуснатите овулации, а не че бебето не е станало и този път.Аз можех да понеса отрицателни тестове, не можех да понеса че не оползотворяваме овулацията и затова са ми отрицателни тестовете.Все имаше някакъв проблем, все нещо се случваше, мъж ми се беше дръпнал и той, нашашкан от неуспехите и с проблеми в службата.Бях кълбо от негативна емоция и енергия.И на всичкото отгоре аз си усещам овулацията-3 дни ме боли, тече ми цервикална слуз като река-а секс нямаше-ей това ме смазваше.После обаче взех нещата в свои ръце и дето се вика-сама си направих бебето Crazy/ то и преди мъж ми не знаеше кога са ми фертилните дни, и до днес живее в заблуда кога е станало бебето-нека му! Twisted Evil/
Относно календарите-те ти смятат ориентировъчно-засечи си колко ти е дълга лутеалната фаза-това е фазата след овулация.Тогава ще знаеш със точност кога да очакваш цикъл според овулацията си.

Общи условия

Активация на акаунт