Силен уплах

• 1 704
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте! Случи се нещо много неприятно за мен и не съм сигурна дали мога да го преодолея сама. Накратко кучетата ми се сбиха съвсем неочаквано и се борех дълго време да ги откъсна, защото работата отиваше на умиране за едното куче. Шокът беше изключително голям. От този момент съм изключително уплашена, постоянно се задушавам и започвам да кашлям, пулсът ми е много учестен и не мога да спя, обвинявам се как можех да постъпя по-добре и по-бързо да бъдат разделени. Не мога да забравя случая и постоянно връщам лентата назад. Много се измъчвам наистина, чувствах се безпомощно и това ме убива. Имали ли сте подобна ситуация и как сте се справили с преживения стрес?

# 1
  • Пловдив
Колкото и да е банално, времето лекува. Бях много зле психически след една катастрофа, но постепенно се оправих без някакви намеси. Можеш да пробваш и с валериана.

# 2
Благодаря, дано с времето нещата се оправят. Просто към този момент наистина ми е много трудно да се справя.

# 3
  • София
Това, което разбирам от разказаното е, че Вие сте направили всичко възможно по силите си, за да помогнете и спасите кучетата.... Успяли сте!!!! Не се самобичувайте. Ако си казвате "Можех", това е минало и не може да се поправи, случило се е и вече е минало и заминало. Съсредоточете се върху това, което можете да направите сега изхождайки от опита си. Стресът е коварен.. Аз също имам куче и ви разбирам. Simple Smile Направете нещо хубаво за вас, защото го заслужавате. Simple Smile
Прегръдка Simple Smile

# 4
  • София
След като си завела кучето на лекар, отиди и ти и се посъветвай какво да правиш.

# 5
Това са т.нар. паник атаки, нормално е след такъв преживян стрес. Въпросът е обаче да не останат трайно, затова както са ви посъветвали по-горе консултирайте се и вие с лекар ако е нужно.
Не знам кучетата все още заедно ли са? Но ако е така предполагам това също ще ви напряга, защото вече винаги ще сте на щрек да не се случи пак и това ще държи трайно травмата ви. Та ако има възможност да ги разделите ще е най-добре.

# 6
Нормално реакция след стрес. Ще мине с времето.

По-притеснителното е какво се случва с кучетата.
Каква порода са, на каква възраст, защо се е стигнало до такъв бой.
Очевидно е нужно да се вземат незабавни ефикасни мерки това да не се повтори. Което ще доведе и до Вашето спокойствие.

п.с. Имам куче, мога да помогна със съвет.

# 7
На мен не ми мина..Немска овчарка скочи и свали половината от кожата на моето куче(.дребничко,аз го държах).
До ден днешен изпитвам ужаст от свободно пуснати кучета..

# 8
  • Бургас
На мен не ми мина..Немска овчарка скочи и свали половината от кожата на моето куче(.дребничко,аз го държах).
До ден днешен изпитвам ужаст от свободно пуснати кучета..
Ох,ужас!
Кученцето ти оцеля ли?
Има един сладур в нашия блок,когато беше мъничък пак някакво куче го беше сдавило.Собственикът каза,че едва го е спасил.
И на една позната по-едро куче е захапало нейното.

Общи условия

Активация на акаунт