Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 6

• 39 190
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Недопустимо е да има такава разлика в оценяването.
Къде е регламентирано такова нещо?

# 481
  • Ланкър, планините Овнерог
Регламент при субективно нещо като рисуването? Имат си някакви критерии, но на мен това (рисуването) ми е много далечно. Ся може да има промяна от преди н- години, нека някой пресен да каже. Може пък сега желанията да се редят след оценката, знам ли. Едно време и плащахме за изпита, сега май не се плаща.

# 482
При подаването на заявление се редят и желанията, но оценителите няма как да се водят при оценката на една и съща работа от това за коя специалност  кандидатства детето.

Даже не разбирам какво всъщност е твърдението - с една и съща работа ако кандидатства за рекламна графика ще му пишат 3,50, а  ако е за силикати - 5,50. Или обратното?

Разбира се, че има изисквания и критерии.

# 483
Работите са анонимни. Оценката е средно аритметична от всичките. После се разсекретяват и се прави класация на база желание и оценка.

# 484
  • софия
Понеже и на мен ми го бяха казали преди време, когато моята дъшеря кандидатстваше там, аз си го обясних с подредбаъа по стаи. Работите са анонимни и са с номера, но според мен настаняват децата за изпита на принципа на първо желание. Тоест - в тази стая са 20 деца Рекламна графика, във втората също, в третата са детски играчки, в четвъртата са метал и т.н. Когато комисията влезе да оценява тя оценява работите в тази стая. Традиционно рекламна графика и пространствен дизайн са най-желаните специалности, най-голямата конкуренция и естествено най-много силна подготовка - в смисъл, че е нормално измежду 200 да има повече силни оценки, отколкото измежду 30. Това (според мен) се има предвид като се казва, че ще се състезава с оценката си в тази/онази специалност.
За нищо от тълкуванията си не твърдя да съм 100 % права. Разсъждавам просто.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 20:48 от Амели

# 485
Пак не разбрах.
 Твърдите, че завишават оценките на работите на кандидати за рекламна графика и пространствен дизайн спрямо работите на кандидати за други  специалности, или че ги понижават?

Според мен всяка работа се оценява сама за себе си.

# 486
Според мен няма завишаване или занижаване на оценките спрямо другите специалности. Просто подреждат тези, които са с първо желание определена специалност, избират си 16-те най-добри и така... Следващите оценки са спрямо тях... Ако има силни работи, те дърпат нивото нагоре... Поне така си го представям...

# 487
В поста от който тръгна този разговор пишеше следното

В НГПИ много зависи какво е първото желание за оценката. Т.е. не оценяват еднакво, а според първото желание.

Според мен една работа се оценява с определена оценка независимо какво е първото желание на кандидата. Няма логика да получи различна оценка според специалността, която детето е поставило на първо място в желанията си.

Все пак тук има хора, чиито деца тепърва ще кандидатстват,. Би трябвало да се дава ясна информация за оценяването на изпитните работи.

Да кажем, че дете Х е нарисувало изпитна работа за 5,00. Твърдите, че тази оценка ще е по различна, ако първото му желание е рекламна графика, отколкото ако е метал ли? На какво основание и в каква посока?

Наистина не става ясно, поне на мен.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 23:54 от Iris04

# 488
За тези, които са на изпит за ПС в 51-во:
 Успях да се се свържа с канцеларията, изпитът започва в 9, децата трябва да са там най-късно в 8:30, там дават хартията.

# 489
 Успях да се се свържа с канцеларията, изпитът започва в 9, децата трябва да са там най-късно в 8:30, там дават хартията.
Благодаря за информацията! И аз исках да се обаждам в 51 да питам дали може да рисуват с фазер и дали чиновете са под наклон.

# 490
  • София
Днес бяхме на консултация в НУИИ, беше повече от чудесна.
Попаднахме на учител, който ни отдели сигурно към половин час. Разгледа подробно рисунките на сина, отбеляза му върху какво да наблегне в подготовката, посочи му грешки, дори на момента му нарисува една скица, за да му покаже нагледно нещата, които му казваше. Докато бяхме там, дойде и едно момиченце също за консултация. Като видя, че в стаята сме ние, тръгна да излиза, за да чака отвън. Учителят я покани мило да остане, че и на нея сигурно ще ѝ е полезно да види и чуе - това ми направи много хубаво впечатление.
Накрая каза, че децата могат да си носят хартиени/картонени линии и помощни листове ако искат.
Моето дете остана изключително доволно, аз също. Беше много позотворна и приятна среща.

# 491
Благодаря за информацията! И аз исках да се обаждам в 51 да питам дали може да рисуват с фазер и дали чиновете са под наклон.

Tinska, забравих да питам за фазера, ако се обадиш и питаш, моля да споделиш! Благодаря Simple Smile

# 492

Tinska, забравих да питам за фазера, ако се обадиш и питаш, моля да споделиш! Благодаря Simple Smile
[/quote
Разбира се. Още утре ще опитам да се свържа и ще пиша в групата.
Успех утре на всички на първата матура!

# 493
Здравейте, пуснах днес формуляра и документите за кандидатстване в НГПИ.
Имате ли представа в какъв срок се получава отговорът с входящия номер и потвърждение или пък мейл за проблем (ако има такъв)?

# 494
И аз успях днес да се свържа с 51, питах да носят ли подложка/фазер, но служителката от канцеларията каза, че не знае. Казали й за материали. Може би ще рисуват на чинове, не знам.
КалиМей, много добре звучи. Моята щерка като е била е имало 3 деца още, но е било около 5 мин. на дете

Общи условия

Активация на акаунт