Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 6

• 39 132
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Трето презентационно клипче на част от учителите в НУИИ

# 586
Здравейте, Незнам само аз ли не разбрах, че на изпита по изобразително изкуство към МОН няма обемни тела - графика. Както и да е! Simple Smile Дъщеря ми е рисувала някаква фигурална композиция пък каквото стане.
Успех на всички!

# 587
И в 51 темата била Музиканти/Кукери

# 588
В 140 СУ темата е била Танц / Парк

# 589
Аз моля, ако някой може да ми отговори на следния въпрос: В справочника за кандидатстване от тази година пише, че до 1 юли трябва да получим служебна бележка с резултата от изпита по ПС. И че копие от тази бележка трябва да се приложи при подаване на заявлението за кандидатстване към училищата на МОН. Подчертано е, че предходната година не се е изисквала такава бележка. Въпросът ми е: От училището, в което е положен изпита ли се взима бележката или от училището, в което детето си учи?

# 590
Темата за НСУ я изтеглиха докато децата бяха отпред и чакаха да ги извикат. На едно момче му бе предложено да изтегли 1 тема от няколко запечатани плика и така разбрахме коя ще е преди децата да влезнат, след което ги викаха по зали и по име. Изпратих детето, че беше много притеснена и така разбрах Blush

Да, и дъщеря ми ми разказа. Момчето е нейн съученик. Simple Smile Аз мислех, че някъде централно теглят варианта. Също мислех, че ще има тестова теоритична част, но е нямало. Както и да е, моята девойка е доволна много, трима човека я били похвалили, беше въодушевена.  Дано да е толкова въодушева и след изпита в Приложното. Smile

# 591
  • София
Дааа и моята била много доволна, било забавно и много интерестно.
В крайна сметка е рисувала модулна композиция.

Paper moon, миналата година резултатите от НВО бяха вписани в дипломата, някак страно ми е да има още една бележка, при положение че и на страницата на прием.мон са вкарани и кандидатстваш през нея.

# 592
Аз моля, ако някой може да ми отговори на следния въпрос: В справочника за кандидатстване от тази година пише, че до 1 юли трябва да получим служебна бележка с резултата от изпита по ПС. И че копие от тази бележка трябва да се приложи при подаване на заявлението за кандидатстване към училищата на МОН. Подчертано е, че предходната година не се е изисквала такава бележка. Въпросът ми е: От училището, в което е положен изпита ли се взима бележката или от училището, в което детето си учи?
[/quote
Добър въпрос😉 И аз четох за такава бележка, но и на мен не ми е ясно.

# 593
Много странно и аз сега в системата на МОН четох за тази служебна бележка. Може би е необходима при записване в съответното училище заедно с дипломата? Не виждам защо ще е необходима при кандидатсване при положение, че оценките ги има в системата. Изглежда ми най-вероятно да се взима от училището, в което е бил държан изпитът. Но това е само предположение.
Всъщност и още нещо забелязах сега в системата, споделям, ако някой друг не знае - мислех, че всички оценки от матурите ще бъдат публикувани на 28 юни, но се оказа, че оценките от  изпитите по способности ще излезнат до 25 юни т.е. малко по-рано от другите. Simple Smile

# 594
Така е, Furia, не е логично. Но е включено в графика на дейностите по кандидатстване
 с точка 9: "Получаване на служебна бележка за изпитите по ПС  - до 1 юли"
и като точка 3 от първи етап от кандидатстването:
 "Ако са положени изпити за ПС, се подава копие от служебна бележка за резултатите от положениете изпити за ПС (предходната година не се изискваше такава бележка)."
Цитирам справочник за кандидатстване 2021, стр. 3 и стр. 10

В същото време в сайта на РУО-София пише, че ще се издаде една бележка за всички положени изпити...
Изобщо голяма бюрокрация това кандидатстване! ... предполагам до 28 ще стане ясно има ли я мистериозната бележка или не...

# 595
  • София
Човек ще каже, че като имам породени деца ще помня, какви документи сме имали и гледали миналата година JoyJoyJoy Нищо подобно обаче.
Рових се в на каката документите и видях въпросната служебна бележка, издадена и е от училището в което учи на 02.07.2020 г. Незнайно защо обаче оригинала е у мен Joy

За съжаление не помня да сме я ползвали/показвали, защото каката беше в болница по време на матурите и изпита по рисуване. Кандидатства в училищата на МОН с оценката от Приложното. Може и да са ми я искали, когато учатвахме за второто класиране, защото само тогава посетих училището в което беше приета на първото.

# 596
Е, супер! Всичко се изясни! Simple Smile

Важното е, че днес децата са доволни и са се забавлявали с тези кукери... А оттук нататък, каквото сабя покаже Simple Smile Дано имат късмет! 

Ох, а вие миналата година сте имали много трудна година! Sad

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 15:16 от Paper moon

# 597
Моето музиканти е рисувало.
Имате ли представа след като излязат точките може ли да се види рисунката?
Също да отбележа, че получихме входящи номера, за НУИИ - над 120, за НПГИ - над 190. Подадено документи в петък, късен следобед.

# 598
Здравейте, Незнам само аз ли не разбрах, че на изпита по изобразително изкуство към МОН няма обемни тела - графика. Както и да е! Simple Smile

Синът ми е в училище към МК. На нас ни го казаха на РС месец март. И аз бях тотално изненадана, до тогава не знаех че е така.и в училище тази година работят само графика, обемни композиции - кани, вази чинии пр. Явно има деление - Към мон - композиция с фигури  на тема или още един друг вариант. Към МК - Обемни тела, графичен стил. Днес половината клас си е бил на училище, а не на нво по изкуства. Явно повечето залагаме на подготовката за изпита към МК.

# 599
Здравейте, Незнам само аз ли не разбрах, че на изпита по изобразително изкуство към МОН няма обемни тела - графика. Както и да е! Simple Smile

Синът ми е в училище към МК. На нас ни го казаха на РС месец март. И аз бях тотално изненадана, до тогава не знаех че е така.и в училище тази година работят само графика, обемни композиции - кани, вази чинии пр. Явно има деление - Към мон - композиция с фигури  на тема или още един друг вариант. Към МК - Обемни тела, графичен стил. Днес половината клас си е бил на училище, а не на нво по изкуства. Явно повечето залагаме на подготовката за изпита към МК.

Синът ми е в училище към МК. На нас ни го казаха на РС месец март. И аз бях тотално изненадана, до тогава не знаех че е така.и в училище тази година работят само графика, обемни композиции - кани, вази чинии пр. Явно има деление - Към мон - композиция с фигури  на тема или още един друг вариант. Към МК - Обемни тела, графичен стил. Днес половината клас си е бил на училище, а не на нво по изкуства. Явно повечето залагаме на подготовката за изпита към МК.
 Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт