Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 6

• 39 105
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Моето дете си мечтае за Изящното. Категорично.

# 631
миналата година, по спомен, бройката за приложната НЕ прескочи 300, беше нещо около 280. Изящнитя бяха по-малко - нещо около 220 (никак не съм сигурна) и фотографията бяха много повече от приложното,  но не ми се търси назад в темите. Ако някой има желание и време нека потърси.

Да, в Приложното миналата година бяха малко под 300 кандидатсващите, а в НУИИ около 190.

# 632
Според мен тази година навсякъде ще е голяма конкуренцията. 2007 беше бебе-бум, имаше проблеми с влизането в детските градини и училища. Сега респективно и в средните училища. По мое наблюдение баловете се покачват с всяка изминала година. А и тази година, с тези лесни матури, ще бъде още по-висок за МОН-ските училища. Синът се бори за Райнов, в очакване сме утре за резултатите.

# 633
  • София
tinska, успех утре за Райнов, на нас ние е много далеч и дори не сме го обсъждали.
Пък аз от сутринта само гледам дали не са излезнали резултатите, защото пише до 25-ти Joy

# 634
А Райнов наистина ли само една паралелка приема - Компютърна графика, 26 деца?

Понеже и моята девойка е твърдо за Приложното, смята, че ще са и скучни Живопис или Графика ( пък тази година с подготовката за изпитите вече много и омръзна Графика) , както и другите специалности в НУИИ. 🙄 Каза, че независимо колко деца има, тя ще влезе в Приложното и това е, не иска други дискусии да води. Опитах се да попитам за други варианти, но не. Предполагам, че ще е Приложното, евентуално би обмислила Изящното или ще продължи в сегашното си частно училище, където също са доста застъпени и рисуване и различни дигитални науки в сферата на изкуството. По тази причина не съм много наясно с другите училища и ми стана странно за Райнов.

# 635
tinska, успех утре за Райнов, на нас ние е много далеч и дори не сме го обсъждали.
Пък аз от сутринта само гледам дали не са излезнали резултатите, защото пише до 25-ти Joy
Благодаря, Furia! И аз тази сутрин бях на компютъра, но предполагам утре ще излязат резултатите. От миналата година помня, че изнасяха списъци и на сайта нс училището. Да видим кой ще е по-бърз 😉
Успех и на вас и на всички деца!
Утре ще ходя за медицинско за цветоусещане. Има ли някакъв задължителен текст или да разчитам на личната?

# 636
На нашето личната беше написала "цветоусещане - нормално". И отдолу в заключението "Обучението по специалностите и професиите, за които кандидатства не е противопоказно за здравословното състояние" - помолихме я дословно да го препише от сайта с изискванията на училището.

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 12:30 от Iris04

# 637
А Райнов наистина ли само една паралелка приема - Компютърна графика, 26 деца?

Понеже и моята девойка е твърдо за Приложното, смята, че ще са и скучни Живопис или Графика ( пък тази година с подготовката за изпитите вече много и омръзна Графика) , както и другите специалности в НУИИ. 🙄 Каза, че независимо колко деца има, тя ще влезе в Приложното и това е, не иска други дискусии да води. Опитах се да попитам за други варианти, но не. Предполагам, че ще е Приложното, евентуално би обмислила Изящното или ще продължи в сегашното си частно училище, където също са доста застъпени и рисуване и различни дигитални науки в сферата на изкуството. По тази причина не съм много наясно с другите училища и ми стана странно за Райнов.
Да, за съжаление е само една паралелка. На всеки 4 години откриват по две, това би било следващата година. На сина това му е единственото желание, цяла година ходи на курс там, рисувал е само фигурални композиции, но да видим утре...

# 638
  • Ланкър, планините Овнерог
И моята едно време не искаше въобще да иде в НУИИ, скучни й се струваха специалностите. А рисуването на ръка в НГПИ хич не е малко, да не се заблуждават. Само по специалните предмети са на компютър (ако специалността е такава)

# 639
На нашето личната беше написала "цветоусещане - нормално". И отдолу в заключението "Обучението по специалностите и професиите, за които кандидатства не е противопоказно за здравословното състояние" - помолихме я дословно да го препише от сайта с изискванията на училището.
Много полезна информация. Благодаря!:hibiscus:

# 640
  • Върху лъчите на Слънцето.
И според мен вх. номера на НПГИ и НУИИ отразяват реалния брой кандидатстващи деца.
А аз се съмнявам в това. Подадохме за НУИИ на третия ден, а получихме вх.№ едноцифрено число.
Още не мога да си го обясня. За НГПИ може и да е вярно.
вие верно сте загадка. Когатo сподели, единственото , което ми хрумна, е че може би да са прескочили без да искат някой си номер, или пък някой да се е отказал и за да не стои празно го дават на първия от следващите по редичката.

Или пък, може да знаят, че тук ги коментираме и изпреварваме с данните и съответно да опитват да предотвратят тази практика.
Ако в същия ден са ги входирали и са започнали от последното получено писмо, което е и най-горе в пощата им, то е напълно нормално. Wink

# 641
Според мен тази година навсякъде ще е голяма конкуренцията. 2007 беше бебе-бум, имаше проблеми с влизането в детските градини и училища. Сега респективно и в средните училища. По мое наблюдение баловете се покачват с всяка изминала година. А и тази година, с тези лесни матури, ще бъде още по-висок за МОН-ските училища. Синът се бори за Райнов, в очакване сме утре за резултатите.

Успех!

# 642
Моето дете си мечтае за Изящното. Категорично.
Успех! Да влезе там, където желае.

# 643
Добро утро! Simple Smile
Къде би трябвало да се появят резултатите от изпита за ПС?

# 644
  • София
Добро утро! Simple Smile
Къде би трябвало да се появят резултатите от изпита за ПС?
В другата тема някой беше написал следобяд.

Общи условия

Активация на акаунт