(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 42)

• 39 311
  • 787
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Благодаря!
Малко забравям и дано до пролетта да не забравя. Затова си търся сега филизи, от тези, които оскубвате вече. Ако се вкоренят, предполагам, че ще ги опазя зимата. Може и в кухнята да ги сложа. Важното е да оцелее някое до пролетта.
Аааа, не съм те разбрала. Мога да ти наскубя колкото кажеш и без това за ще ги хвърлям в компоста. Само кажи къде и как да ти ги изпратя.

# 511
В Сф съм.

Добри, това събота/неделя, за мен ли се отнасяше?

# 512
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мммда. нали трябва да идем на село, да наскубя ягоди за който се сети, че съм му обещавала. и японска дюла - пак така, за който се сети и се обади...
Simple Smile няма да е проблем да ти скубна от двата вида батати. тъмно лилав, почти черен и червено лилав. Simple Smile

# 513
А аз да запитам, въпреки, че нямам спомен да си ми обещавала... Какви са ти ягодите? Доста сортове вече си завъдих, май някаква страст се заформи. 😁

# 514
не знам сорта - подарък са от бабата съседка. вкусни, сладки, средно едри. тази година не успяхме да наберем много, но поне ги пробвахме.

# 515
  • Русе
А аз си търся смокиня, че ми писна все да бера от комшията, срам ме хвана. Но искам голяма  и да става за нашия регион. Отварях н- сайта и съм все по объркана.

# 516
  • София
Признавайте си кой ме запали да гледам Романеско!  Добри, ти ли беше:)
Чак сега върза, ще успее ли да наедрее?

# 517
Цитат
Simple Smile няма да е проблем да ти скубна от двата вида батати. тъмно лилав, почти черен и червено лилав. Simple Smile

Ухааа! Сега остава и от зелените ( светло и тъмно) да си уредя, да се вкоренят филизите, да ги окютам зимата.... И напролет с бодра крачка и разчистена тераса, да ги овеся да ми красят. Simple Smile

cvete7575, я не се обърквай, ами искай от съседа издънка смокиня, или да ти вкорени отвод. Поне сорта е изпитан във вашия регион, харесват ти, щом си береш от неговата. Смокинята си е фикус и не би трябвало да има проблем с вкореняването.

# 518
А в София дали ще вирее смокиня? Тука е доста студено зимата 😕

# 519
В София съм виждала големи смокинови растения в закътани слънчеви дворове, но не знам колко плод дават и дали узряват.

# 520
дават, дават...
а като не ги оберат става гмеж от мухи и оси около тях. Simple Smile

слонче, аз направих разсад и даже раздадох от него. нямам опит, само любопитство. Simple Smile Simple Smile
нашите "палми" станаха по метър и повече и нямаха нищо предната събота.
тази ще ги преслушам пак, но не е за учудване сега да започват - те са си зелки все пак. Simple Smile можеш да ги оставиш в градинката до напролет. няма да измръзнат. най-много да прецъфтят.

# 521
Имам приятели с къща в с. Житен, т.е почти София. Имат смокиня, но първите години през зимата я увиваха с някакви неща и е насадена хем на завет, хем на слънце. Според мен в София е рисковано отглеждането на смокиня, но при това затопляна на климата.... може и да стане.

# 522
не минавам често от там, но  при първа възможност ще снимам.
в София, и
няма как да увиват дърво по-голямо от къща, а смокините падат на тротоара до спирката и понякога около нея е кошер.
Simple Smile

още една, покрай която минаваме Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 10:54 от st. Dobri

# 523
  • Русе
Изглеждат страхотно, подкарвам комшийката за хаш, ластун или каквото даде Simple Smile

# 524
  • Стара Загора
Моите смокини си ги прихванах (преди 5 години) с отчекнато малко клонче във вода от октомври-ноември до пролетта. На южен прозорец (от вътрешната страна). Напролет ги насадих в двора. С нищо не съм ги покривала през зимите. Тази година си отядохме и сладкА правих. Та ... всеки може да си прихване сам, лесно е.

Общи условия

Активация на акаунт