(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 42)

• 39 587
  • 787
  •   1
Отговори
# 90
ЗаСлон,много добре се представя тази Трапезица.Имах семена ,не бях сигурна ,че ще стане нещо от тях и не ги посях.
Сега като гледам твоите мисля,че догодина ще си направя разсад без да се
колебая.

# 91
  • на пъпа на Златията
Какво бъркаме?
https://www.youtube.com/watch?v=e1VXsrdt-30&list=PLE9yi3jAP- … V8RNM&index=6
Как си взаимодействат от бактериии, вируси .през ковидните вируси , .... до социалните процеси на човека .
Това мъничкото  вирусче ще промени начина ни живот  щото явно сме преминали границата на позволеното .
Правилно ли чух .Всеки ден се появява ново насекомо?А защо се появяват ? Къде? В Китай? И защо там?
Е как да се борим ? Ние - имам предвид човеците ,  винаги ще сме назад.Трябва да се адаптираме. 
Защо растенията в парниците са по добре . Ами там имало  оня диоксид срещу който ние се борим .Това което измислим днес , утре няма  да е актуално , трябва да измислим друго .Ами върховото гниене било вирусно , пък го разнасяли черните мухички. Ми утре тоя вирус ще мутира . Ми какво правим ?
Трябва да решим - дали като летящите холанци да произвеждаме  храна под похлупак и със съответните нови  сортове или   да си адаптираме нашите сортове дребничките  и ги произвеждаме както на растенията имм е добре . Ами до този извод стигнах .
Да ,ранните домати ще ги произвеждаме под похлупак но това става с много труд .Трябва да отглеждаме навън  по късно . Тогава земеделските производители са  си напръскали  отровите за да печелят .Дъждовете са поизмили отровите , И ще имаме здрава продукция  за консервирането си . И аз сях миналата година бамя. Каква е тази бамя  която при мен стана 2  метра  и 25  см плод.? Такава ли беше оная дребната някъде по  7 см  дето слагахме по 1,2 бройки в стария паприкаш.
Поне зная  че нищо не зная . 
Та ново двайсе - като въпрос . Как да се справим с  миризливките по гроздето.От къде се пръкнаха  тия твари?
Земеделците ли ги изхвърлиха от полята си и те нападнаха градините ни ?Направо изсмукват сока на зърното.
Да ги оставим да  погине  продукцията ли , като половината ми  чимшири ли от китайската пепруда ,  за да се намери естествения им  враг?  .

# 92
Това не го разбрах.
БАБХ  е частна фирма, оторизирана от държавата да изпълнява надзорни функции от нейно име?

Не.
БАБХ е създадена със закон  - ЗАКОН ЗА БЪЛГАРСКАТА АГЕНЦИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ
https://www.lex.bg/laws/ldoc/2135715161
Цитат
Чл. 1. (1) (Изм. - ДВ, бр. 58 от 2017 г., в сила от 18.07.2017 г.) Създава се Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) към министъра на земеделието, храните и горите.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 15 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г.) Българската агенция по безопасност на храните е юридическо лице на бюджетна издръжка, със седалище град София.

А тази фирма
Цитат
BULGARIAN AGENCY FOR FOOD SAFETY е регистрирана на сайта upik.de
е някаква, която съзнателно е дублирала наименованието. Ясно защо.

ПС Има отделна тема за ДДТ - https://www.bg-mamma.com/?topic=1235537

# 93
  • София
Диорела, браво! Отивам да чета и пиша. В тази тема ще има много "хляб"! Дано журналистите четат!

В идните седмици трябва да се сее есенната ряпа! Искам сочен дайкон Simple Smile

# 94
На открито са ни много зле доматите, но в оранжерията са добри. Появиха се обаче миризливки вече .

# 95
  • София
Деси, много хубави сортове, а и количества!
Колко корена имаш и в кой регион?

Сега погледнах двете мои снимките на растенията Трапезица. Първата е снимана странично, а втората отгоре. Оказа се много трудно да се снима така, че да се разбере каква е целта на снимката,  зелении някакви.

# 96
Деси, много хубави сортове, а и количества!
Колко корена имаш и в кой регион?

Сега погледнах двете мои снимките на растенията Трапезица. Първата е снимана странично, а втората отгоре. Оказа се много трудно да се снима така, че да се разбере каква е целта на снимката,  зелении някакви.
Имаме по 20корена от 3те вида домати в оранжерията. Навън имаме към 270 корена , но засега няма почти нищо. Мъжът ми се занимава от миналата година с градинарството, най-вече го влече лозарството.
Вилата ни е в с.Виноградец, обл. Пазарджик.

# 97
Чудесна млада лозичка! Че и за сармички има... Simple Smile

# 98
  • София
Браво, Деси! Колко плодородно!
Ха дано берете до ноември! Мъжът ти да се зарине с качествено грозде!
Навън няма завръзи ли?

# 99
Браво, Деси! Колко плодородно!
Ха дано берете до ноември! Мъжът ти да се зарине с качествено грозде!
Навън няма завръзи ли?
Благодаря!
Има и навън, но се разболяха, бяха видно болни, пръскаше ги с много неща. Има доста зелени, но и много отскубна и изхвърли.

# 100
  • Los Angeles CA
Знаете ли откъде могат да се купят семена за "черен оман" известен още като зарасличе? Търсих в интернет сайтовете, намерих  да се продават, корени, изсушен или разсад  но не и семена.

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 08:02 от lindor

# 101
  • Варна-София
Рорик, ще се адаптираме, хората сме борци. Обичам "Война на световете" от Х.Дж. Уелс. Най-оптимистичната книга.

... От къде се пръкнаха  тия твари? ...
Дойде им добре затоплянето на климата, но и не само на тях. ИНДРИШЕТО ми зимува навън. Расте агресивно вече трета година кактус Опунция под една от прасковите. Колежка ми даде да си засадя кактус "Питахая" пак навън. На сватята лилавата традесканция (Tradescantia pallida) целогодишно ѝ краси градината. Сигурно и вие сте забелязали стайни растения, които вече виреят и навън.

А синапката хем зрее, хем цъфти.

Деси, голяма работа си!
Вижда ми се, че много плод е оставен на лозичката. Да не я претоварите. Виждат ми се и по 3 чепки на ластар. Това е много.

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 16:21 от amica1

# 102
Рорик, ще се адаптираме, хората сме борци. Обичам "Война на световете" от Х.Дж. Уелс. Най-оптимистичната книга.

... От къде се пръкнаха  тия твари? ...
Дойде им добре затоплянето на климата, но и не само на тях. ИНДРИШЕТО ми зимува навън. Расте агресивно вече трета година кактус Опунция под една от прасковите. Колежка ми даде да си засадя кактус "Питахая" пак навън. На сватята лилавата традесканция (Tradescantia pallida) целогодишно ѝ краси градината. Сигурно и вие сте забелязали стайни растения, които вече виреят и навън.

А синапката хем зрее, хем цъфти.

Деси, голяма работа си!
Вижда ми се, че много плод е оставен на лозичката. Да не я претоварите. Виждат ми се и по 3 чепки на ластар. Това е много.
Ами ние с мъжа ми не разбираме особено за сега, но той има един местен човек, който уж разбира и гледа няколко декара. Заедно ги оставяха, а реално това ще е първата година с грозде - ние ги засадихме миналата година на 1.3 и са взети от разсадник. Силно се надявам да не се обърка нещо, защото са слабост на мъжа ми. Дано издържат, защото са наистина млади.

# 103
Моля, препоръчайте ми български сайт с разсад  за билки, подправки и храсти и семена всякакви.  Благодаря!

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 22:21 от Mößbauer-Effekt

# 104

Общи условия

Активация на акаунт