На море в Гърция 2020 - V

• 64 627
  • 784
  •   1
Отговори
# 585

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 22:50 от Ragga

# 586
Извинявайте, че нахлувам в темата, но и на нас ни предстои пътуване до Гърция със самолет на 4 август (вторник). Съответно трябва да направим PCR тестовете в събота.

В Токуда не взимали проби уикенда. В Бодимед - също. В Цибалаб можело, ама резултатите след 18:00 в следващия работен ден (без неделя). Ако излязат в понеделник след 18:00, няма как да си взмемем сертификатите преди да излетим вторник сутрин. В Софиямед няма свободен час до 7 август.

Правилно ли разбирам, че единствената опция за хора пътуващи във вторник са Рамус? Има ли някой от вас опит с тях конкретно през уикенда? Тоест, ако са Ви взели проба да речем в 12:00 в събота, в колко е бил готов резултатът и кога успяхте да си получите сертификата?

Много Ви благодаря за помощта и приятно странстване на всички в южната ни съседка!

# 587
По тв казаха че за двата първи дни ще тестват на място гърците ако нямате тест, проверете си пак, явно и те разбират че няма технологично време.

# 588
По тв казаха че за двата първи дни ще тестват на място гърците ако нямате тест, проверете си пак, явно и те разбират че няма технологично време.

Така е, но изискването влиза в сила от 28 юли. Гратисният период важи от 28 до 29 юли. Ние пътуваме седмица по-късно, на 4 август.

Освен това, ситуацията горе ще засяга всеки тръгнал във вторник. Дали ще сме ние сега или някой друг след месец - все ще е проблем, че в тези 72 часа преди вторник има 2 неработни дни и съответно ограничен брой лаборатории, които биха свършили работа.

# 589
В Софиямед и без час да отидеш, пак ще ти направят тест. На опашката са доста повече хора от предлагните часове. А и в коментарите в супердок може да се прочете същото.

# 590
В Софиямед и без час да отидеш, пак ще ти направят тест. На опашката са доста повече хора от предлагните часове. А и в коментарите в супердок може да се прочете същото.

Много Ви благодаря за информацията! Явно към тях или Рамус ще се насочим. Надявам се до неделя да ни дадат резултат, понеделник да си вземем сертификатите и вторник да почиваме.

# 591
Здравейте, моля, за коментари от тези от вас, които са си правили pcr тест. Секретът се взима от гърлото или от гърлото и носа? Самата процедура неприятна ли е за малко дете? В коя лаболатория правихте теста. Виждам, че различните лаболатории работят с различни срокове на изпълнение на резултата. Ние, ако пътуваме, ще е в неделя.

На мен на летището ми взеха само от гърлото. Нищо не усетих. И в Дания ми вземаха от гърлото и беше една идея по-неприятно.

За корабчетата - на нас не ни искаха маски може би защото все на открито бяхме. В закрити помещения като барче май искаха маски, но там не съм пребивавала. Мерят обаче Т преди да се качиш

# 592

Много Ви благодаря за информацията! Явно към тях или Рамус ще се насочим. Надявам се до неделя да ни дадат резултат, понеделник да си вземем сертификатите и вторник да почиваме.
Провери Софиямед дали тестват събота или неделя. Мисля, че НЕ, но да не те подведа

# 593
Благодаря за информацията! Ще звъня да питам още утре. Днес никъде никой ми вдигна освен Токуда, където няма как да са ни полезни.

В най-лошия случай ще правим експресен PCR в Софиямед в понеделник сутрин и следобед ще си приберем сертификатите. Имат я вече и тази услуга - до 4 часа след взимане на пробата става готово всичко. Ако някой е притиснат от време, може да му е полезна тази опция.

# 594
  • София
Благодаря за информацията! Ще звъня да питам още утре. Днес никъде никой ми вдигна освен Токуда, където няма как да са ни полезни.

В най-лошия случай ще правим експресен PCR в Софиямед в понеделник сутрин и следобед ще си приберем сертификатите. Имат я вече и тази услуга - до 4 часа след взимане на пробата става готово всичко. Ако някой е притиснат от време, може да му е полезна тази опция.
Иди в Рамус в събота (Дружба или Сточна гара), най-много за 24 часа излизат резултатите. И в неделя работят и могат да се вземат сертификатите. Без предварително записване на час са.

# 595
  • Там където
Ето няколко снимки от Фанари- знам, че е доста скромно на фона на островите и снимките от Пелопонес, но все пак е Гръцко Море Simple Smile Много ми хареса манастирчето "Св. Николай" в езерото :

Нашата чудесна таверна, която открихме по случайност (вместо стандартните котки имаше чайки Simple Smile

Залез, който не е като на Санторини, аме е залез все пак Simple Smile:

# 596
вчера минах покрай рамус на сточна гара и ми се стори, че си работеше лабораторията и нямаше хора.
на децата как взимат секрет - от гърлото или и от носа?

# 597
Grin
Посетихме Мецово преди два часа

Много ми хареса. Някаква смесица между Трявна, Банско и Мелник.

Много хубаво хапнахме тук Το Κουτούκι του Νικόλα
Γεωργίου Αβέρωφ 15, Metsovo 442 00, Гърция
+30 2656 041732
https://maps.app.goo.gl/HM4ofYcrBjjYRcpH6 много вкусна храна. Благодаря на съфорумката, която я сподели Hug
От тук си купихме манастирско вино и жълто сирене/кашкавал и паста.

Присъединявам се към препоръката за ресторанта. С две ръце. Втора година ходим вече. Невероятно готвят. препоръчвам агнешките котлетчета и кокореци (ако има, че тази година нямаха). Абе, каквото си поръчаш е вкусно. Собственичката е много мила. Почти ни се разсърди, че отказахме сладолед за почерпка накрая. Ама бяхме толкова преяли, че това щеше да прелее чашата. Въпреки това ни донесе диня. Grin Навръщане си оставихме място за сладоледа. Накрая си тръгнахме с подарък оттам.

# 598
  • Bristol
Аз тук прочетох, че децата са на една форма с родителите и до сега не е имало проблеми при преминаването от България. По сухопътната граница сигурно не влизат в такива детайли. Днес обаче в една английска дискусия предупредиха да се попълват и за децата. Самолетните компании проверявали преди чекиране и отказвали да качват пътниците 😔 Даже са пратили имейл до консулството и те са потвърдили, че децата трябвало да са с отделна форма. Ние както сме с тинейджърка, ако тръгнем, със сигурност нея ще я сложа на отделна форма, за да нямаме проблеми.

# 599
Merry,
хиляди хора минават ежедневно през Промахон с непълнолетни деца, вписани в родителска декларация, и досега не съм чула някому да са направили проблем. Може би има разлика, че в самолета всеки е с отделен билет, а в колата семейството пътува заедно и заедно се проверява, де да знам. А англичаните са по-големи паникьори и от нас. Може би не вреди да се презастраховаш, ако детето е на 16-17.

Аз не съм попълвала PLF, но във фериботните декларации например децата <18 експлицитно се пишат в родителската декларация.

Общи условия

Активация на акаунт