Обсъждане на имотни обяви-16

• 35 404
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
Брокери са ти дали точните адреси на техни обяви? Абсолютно точни, не приблизителни - примерно зад х-л еди-си-кой, до магазин ---някой-си. Или между бл. 140 и бл. 145.
Наистина бих се учудила, те брокерите и на колеги от други агенции не дават точния адрес, та на клиентите ли.

Абсолютно! Освен това, както казах, става въпрос за 8 блока в много мини квартал. Тоест, няма какво да се чудиш дали е запад, изток, под или над еди-кое-си шосе. 8 блока... все в един от тях е, след като съм написала квартала.
Продължавам да мисля, че има друго замаскирано под този въпрос.

# 466
Брокери са ти дали точните адреси на техни обяви? Абсолютно точни, не приблизителни - примерно зад х-л еди-си-кой, до магазин ---някой-си. Или между бл. 140 и бл. 145.
Наистина бих се учудила, те брокерите и на колеги от други агенции не дават точния адрес, та на клиентите ли.

Мандаринка, абсолютно знам какво означава точен адрес и абсолютно са ми давали улица, номер, вход. Три пъти го написах вече, по-учудващо ли стана?

Включително за блока, в който купихме, не бяха написали в обявата, че е газифициран и ясно си спомням как видях жълтите тръби на газта на street view-то.

# 467
Мока, наистина ме изненада с тази нова практика на брокерите, казвам го съвсем искрено.
Като продавач, да ти кажа какво се получава (не че не е споделяно и от други продавачи).
Пускаш си обява като частно лице и се почва едно нескончаемо звънене първите 1-2 дни, първите обаждания са още преди да си качил снимките. Бодър мъжки/женски глас "Здравейте! Обаждам се от агенция "Мара и Пешо" за обявата за еди-си-какво. Задава въпроси по чек-лист, въпреки че в обявата има отговори на 2/3 от тях. Пита за точния адрес и името ми. Ами няма да им кажа нито точния адрес, нито точното ми име - някои агенции съм ги чувала, други - не. Обикновено името на агенцията се казва леко неразбираемо, името си брокерът рядко казва. Искат да заповядам в офиса им да разговаряме/да дойдат да огледат апартамента/да дойдат да направят снимки. Сори, ама не. 

Ако е в строеж, тогава нещата може би са по-различни. Инвеститорът си има договор с агенцията, а агенцията - с купувача (поне протокол се подписва, доколкото е споделяно в имотните теми).

Включително на оглед искаха и на мен като продавач да ми дадат да подпиша протокол. Не, отново сори, те са от страната на продавача, не от моя страна. И брокерът от другата агенция (че той клиентът беше на друга агенция реално), също подписа протокол.

# 468
Не смятам, че е нова практика, но за мен това е важен детайл. Питала съм, получавала съм го. Иначе ми е пределно ясно как действат.

Една дама се опита да ме накара да подпиша "протокол", върху който с големи букви се мъдреше "Договор". Попитах я как може да взема човек, готов да плати 120 к, за толкова прост, почна да ми увърта че това всъщност не е договор. Казах ѝ, че със сигурност имам повече правна култура от нея, врътнах се и си тръгнах. Беше доста проста милата и се опитваше да ми "продаде" апартамента с 3-4 К отгоре, при все че бях видяла цената в Имот.бг

# 469
Иначе, за да сме по темата - когато избирате/търсите ново жилище, гледате ли и екстериора, в смисъл дали ви харесва като визия, а не само за качество (евентуални дефекти)?

Гледам разбира се, но съвсем не е решаващо. Ако намеря перфектното жилище - разположение, етаж, изглед, качество на материали и изпълнение, локация и прочее, ама кичозен външен вид - ми майната му. Вече при равни условия ще го взема предвид.

Плюс това с климатиците, което bubbata каза. Онзи ден минавах покрай саниран панелен блок и климатиците пак бяха наслагани едно към гьотере. Ми то все едно да се ... на метеното. Не може да е чак толкова непосилно да ги закрият еднотипно в целия блок!

Не е непосилно, но е въпрос на пари и закони. То закони може и да има, ама не се спазват.  Има държави, където не се виждат климатици - ако няма как, хората си стоят на топло, но не могат да пльоснат нещо на фасадата. У нас не е така.

# 470
Мока, то и в протокола за оглед имаше 1-2 изречения, дето бяха обвързващи и повече като за договор. Та да си гледат работата, но явно хваща дикиш при повечето хора и брокерите си действат по техните си правила.
Една брокерка много се изненада, като се видяхме пред блока, мислеше, че жилището е в съседния. Няма как да давам лична информация на тотално непознати хора. То утре може  някой да ми звънне и да каже, че е министър Еди кой си и иска да ми купи апартамента, трябва ли да му повярвам?

ЧС, и аз така предполагам, все пак заради ограничения в бюджета екстериорът на сградата си мисля, че не е толкова важен. А и нали по обяви всички сгради са "нови и модерни/изискани/представителни/стилни" Laughing

# 471
Цитат
не сте запомнили правилно квартала Simple Smile Има тук някакво недоразбиране, защото "Гърдова глава" е до Бояна, но не и до мола на Парадайз
Много странно.Домакините,които ни поканиха там,ни казаха,че това е Гърдова глава.До този момент не бяхме чували с мм за този квартал.От вас научих,аз не съм запозната с новите комплекси.Прекалено се разрастна столицата и аз виждам само негативи от това.Тук се обсъждате фасади на сгради,мода,стилове.Лошото е,че в повечето случаи НС вътре са грозни и не функционални жилищата,отвън все ще се преглътне.Е,как да не харесва човек старите,тухлени сгради в центъра?

# 472
Гледам екстериора и още как. За последното жилище, което купихме, ми беше дори определящият фактор. Грозна фасада би ме отблъснала от покупка.
За под наем вече няма голямо значение, въпреки, че ако общите части са зле също не бих взела под наем.

# 473
Едно от нещата,които не харесвам в новите блокове са малките прозорци. Трябва да са големи като прозореца на хола в панелките.

# 474
Цитат
не сте запомнили правилно квартала Simple Smile Има тук някакво недоразбиране, защото "Гърдова глава" е до Бояна, но не и до мола на Парадайз
Много странно.Домакините,които ни поканиха там,ни казаха,че това е Гърдова глава.До този момент не бяхме чували с мм за този квартал.От вас научих,аз не съм запозната с новите комплекси.Прекалено се разрастна столицата и аз виждам само негативи от това.Тук се обсъждате фасади на сгради,мода,стилове.Лошото е,че в повечето случаи НС вътре са грозни и не функционални жилищата,отвън все ще се преглътне.Е,как да не харесва човек старите,тухлени сгради в центъра?
Ако НС са грозни, как са панелните и ЕПК? По-хубави?

# 475
  • София
Open Mouth

https://www.facebook.com/commerce/listing/2611083735872306/

Голямата баня ме впечатли най-много.

# 476
Цитат
Ако НС са грозни, как са панелните и ЕПК? По-хубави?
Не,грозни са.Не харесвам разпределението вътре на НС.Едни познати си купиха през 2008г НС.Входа им е като лабиринт.Асансьора малък,гаден,катерих се пеш.

# 477
И това всичкото НС е така?
Освен това хем грозни отвън, хем отвътре не били стока.
Аз пък моето НС си го купих баш, понеже преглеждайки нехайно оферти (търсех да помагам на приятелка), намерих един апартамент с много близко до идеалното за мен разпределение. Щеше и съвсем идеално да е, ако стаите бяха с по 20-30 см по-широки, ама и така ставаше.

# 478
Вътрешното разпределение сме го нищили надълго и нашироко, няма да се повтарям.
За екстериора - половината НС за мен са обикновена конфекция, тип "абе става", нито грозни, нито красиви, нищо особено така да кажа. Останалата половина са ми по-скоро надолу от средното по скалата за красота. Но пък ето, че такива, които аз органично не харесвам, се харесват на други хора.

# 479
Според мен това е обичайният вид на НС от високия среден клас. Едва ли са за награда за архитектура, ама са съвсем приятни за окото и приемливи. Камъкът на партера е освен за красота и лукс, и основно по практични причини.

Общи условия

Активация на акаунт