Обсъждане на имотни обяви-16

• 35 407
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
Ами хората обикновено искат да знаят точното местоположение на имота, който ще гледат. Като им кажеш "в Манастирски е" има огромно значение дали е в Манастирски до мол България или в Манастирски зад Пулс.

Лично аз никога не съм ходила на оглед без да проверя адреса и района наоколо в Гугъл Мапс. Никой няма да си губи времето с приблизително местоположение.

# 451
Нещата са силно субективни. Освен това колата е нещо, което може да не забелязваш, като я имаш и много добре да забележиш, ако ти потрябва и я нямаш. Ние преди вече 4 години купихме една малка количка за детето, да се учи да кара. Вече не е нужна, ама си я държим като втора кола - току потрябва, а ако решим да я продаваме ще и вземем 4000 лева. По-добре да стои.

Вземете и трета за най-сигурно.

# 452
  • София
Негатив е, но спестяването на ежедневно шофиране в час пик е огромен позитив. Както се казва всичко си има цена, а и който може да си позволи имот в топ център, ще може да си позволи и някой и друг лев месечно за паркинг. Да не говорим, че положението с паркирането не е чак толкова трагично. Да, рядко се намира място точно пред входа, но като се пообиколи все се намира къде да се паркира. Отделно когато колата се ползва рядко няма особено значение дали ще паркираш веднага или ще пообиколиш малко. Все пак говорим за загубени 4-5 минути седмично.
И аз това казвам - негатив, за сметка на който си има други позитиви Simple Smile Но си е негатив.
Изобщо не смятам да си изкривя душата и да твърдя, че центърът е кофти локация - живяла съм на Раковски до тунела на НДК и си беше супер за тогавашния ми начин на живот. Сега не бих, но не защото в центъра е лошо, а защото не този живот ми харесва (чисто и просто лично препдочитание).

# 453
Нещата са силно субективни. Освен това колата е нещо, което може да не забелязваш, като я имаш и много добре да забележиш, ако ти потрябва и я нямаш. Ние преди вече 4 години купихме една малка количка за детето, да се учи да кара. Вече не е нужна, ама си я държим като втора кола - току потрябва, а ако решим да я продаваме ще и вземем 4000 лева. По-добре да стои.

Вземете и трета за най-сигурно.

Споко, няма да го направим. Тази стига за резерв, а и не ни тежи особено. Малко се кара и то само, ако потрябва. Ако ли не, еди си там и никому не пречи. И разходите не кой знае колко.

# 454
Ами хората обикновено искат да знаят точното местоположение на имота, който ще гледат. Като им кажеш "в Манастирски е" има огромно значение дали е в Манастирски до мол България или в Манастирски зад Пулс.

Лично аз никога не съм ходила на оглед без да проверя адреса и района наоколо в Гугъл Мапс. Никой няма да си губи времето с приблизително местоположение.

Точно местоположение брокер няма да даде на купувач, не и без да подписал договор или поне протокол за оглед.

Здравейте, опитвам се да продам апартамент без агенция и брокер. Предполагам, че не е необходимо да казвам, че съм всекидневно тормозена от брокери по телефона с всевъзможни скалъпени сценарии - имали клиент точно за моето жилище и т.н.
Прави ми впечатление, че всички започват с един и същи въпрос, а именно: в кой блок от квартал Х се намира апартамента

Въпросът ми е, има ли някаква конкретна причина поради която задават този един и същ въпрос всички?

Искат да те тормозят, до откат - чрез изтощаване.
Ако е хубав имот в хубав квартал - може и да успееш да намериш директен купувач. Но ако не е такъв случаят, вероятно ще стигнеш до огледи от купувачи с брокер. И няма измъкване - без комисионна и от теб.

А за номера на блока - нищо не ти пречи да им кажеш номер на съседен или близък блок, да са щастливи. Laughing  Само го запомни и казвай все един и същ номер.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 11:02 от man_darin_ka

# 455
Мандаринке, какво не ти харесва? Покажи кооперации, които ти харесват. Наистина ми е любопитно. Предпочитам огромни прозорци и много светлина, но на външен вид и тази ми харесва.

# 456

Става въпрос за имот в квартал с 8 блока, които са на една ръка разстояние. За това ми е чуден този въпрос и ме изненадва, че всички започват с него.

# 457
Нико,
Sophie Apartments, ул. Стара планина 23.
Засега това е единствената кооперация, която съм виждала и която по мое мнение е с модерна архитектура. Безусловно и безкомпромисно.

Румба, просто им кажи номера на някой съседен блок и толкова. Те са щастливи и теб не те тормозят.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 11:03 от man_darin_ka

# 458
Не стилът определя дали една сграда е хубава, а хармонията, мярката, балансът на елементите, пропорциите и дизайна. Според мен хубава сграда може да има във всеки стил, не е нужно да е само и единствено модерна такава. Онази сграда от снимката горе може да не е блестяща, ама не е и отвратителна, а функционално май си има всичко нужно.

П.П. освен това,  понеже става дума за морето, струва ми се, че всяко място позволява определени отклонения от правоверния стил. Така, както една негърка може да носи крещящи дрехи, които на бяла жена да са кичозни, така и атрибутите на сградите престават да са кичозни, ако са на точното място. Една къща от обелени трупи няма да е на място на морето, ама и хасиенда с плосък покрив и веранди няма да е на място в планината. Като цяло морските архитектура толерира една по-голяма свобода в детайлите и по-малка строгост на линиите без да става кич. Просто средата е такава.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 15:00 от Черна станция

# 459
И аз не смятам, че има демоде стил. Изключвам мутро-барока, който не ми допада и когато беше модерен, и сега. Лично аз харесвам изчистен класически стил, като тази сграда:
https://www.google.com/maps/@42.6795052,23.3228978,3a,75y,168.06 … e0!7i16384!8i8192
Не стилът определя дали една сграда е хубава, а хармонията, мярката, балансът на елементите, пропорциите и дизайна. Според мен хубава сграда може да има във всеки стил, не е нужно да е само и единствено модерна такава. Онази сграда от снимката горе може да не е блестяща, ама не е и отвратителна, а функционално май си има всичко нужно.
+1

# 460
И аз не смятам, че има демоде стил. Изключвам мутро-барока, който не ми допада и когато беше модерен, и сега. Лично аз харесвам изчистен класически стил, като тази сграда:
https://www.google.com/maps/@42.6795052,23.3228978,3a,75y,168.06 … e0!7i16384!8i8192
Не се научиха как да крият грозните климатици и това си е.

# 461
  • София
Не стилът определя дали една сграда е хубава, а хармонията, мярката, балансът на елементите, пропорциите и дизайна.
Значи, това с хармонията явно е страшен проблем. Не мога да си обясня защо инвеститори и архитекти не съобразят сградите си с околното пространство. И няма и да го проумея. Например стъклената сграда на Раковска/Раковски (за да няма сърдити) винаги ще ми боде очите до степен, че да заобикалям през малките улички...
Плюс това с климатиците, което bubbata каза. Онзи ден минавах покрай саниран панелен блок и климатиците пак бяха наслагани едно към гьотере. Ми то все едно да се ... на метеното. Не може да е чак толкова непосилно да ги закрият еднотипно в целия блок!

# 462
Съжалям, че започнах дискусията за екстериора, спирам, че пак ще се върнем страници назад.Smirk
Някой път, като имам вдъхновение, може в интериорно-екстериорната тема да пиша за това.

При панелките, с вече съществуващи климатици, е по-сложно преместването. :Може да се закрият с прозирни метални решетки (кутии), но не може да са в плътни - трябва да има вентилация. Жалкото е, че в немалко нови кооперации очевидно не е мислено за място за климатици при проектирането, съответно за година-две-три се получава същото като при панелките (и старите кооперации) - всеки бодва на фасадата климатик, така както на фирмата й е било най-удобно.

Иначе, за да сме по темата - когато избирате/търсите ново жилище, гледате ли и екстериора, в смисъл дали ви харесва като визия, а не само за качество (евентуални дефекти)?

# 463

Точно местоположение брокер няма да даде на купувач, не и без да подписал договор или поне протокол за оглед.

Това изобщо не е вярно, както казах съм купувач, който няма да си губи времето да уговаря огледи, без да знае точно къде се намира имота. И нито договори съм подписвала, нито дори един протокол за оглед. И винаги съм си уговаряла огледите, след като огледам първо района. Иначе за какво да се хабя?!

Някои хора слагат и точния адрес в обявата в Имот.бг. Наистина не виждам какъв е проблема? Плюс това моят първи въпрос също е къде се намира имота, без значение дали звъня в агенция или на частно лице.

# 464
Брокери са ти дали точните адреси на техни обяви? Абсолютно точни, не приблизителни - примерно зад х-л еди-си-кой, до магазин ---някой-си. Или между бл. 140 и бл. 145.
Наистина бих се учудила, те брокерите и на колеги от други агенции не дават точния адрес, та на клиентите ли.

Общи условия

Активация на акаунт