Обсъждане на имотни обяви-16

• 35 304
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Какво е това ЦКС/ЦКБ? Има надпис на сградата на едната снимка "Алтеа" или нещо такова, със знак на строителя ми изглежда- който следи може и да го е срещал и др път?!
Ще видя улиците, които пишеш.
Защо не ги казват тогава както си ги написала, ами дондуков/ раковски бла бла. Мнг ми е странно цялото това криене в Бг имотните агенции. Вече голямата работа ако издадат къде е имота!!

# 91
ЦКС - Централен кооперативен съюз, ЦКБ - Централна кооперативна банка, чийто собственик е ЦКС.
За инвеститор става дума. На ЦКС сградата е на една пресечка от кооперацията.
Сега проверих в разрешенията за строеж в община Оборище - разрешение за строеж 58/17.10.2019г., възложител - кооперация "Централен кооперативен съюз",  жилищна сграда с магазини, гаражи и подземни гаражи, ул. "Екзарх Йосиф" №89. Пусни си го на Гугъл вю, в предната незастроена част от двора се строи кооперацията.

Алтеа е агенция за недвижими имоти.

# 92
Според мен това е точно строежът на ЦКС/ЦКБ на Екзарх Йосиф между Дунав и 11 август, северният тротоар, срещу църквата на адвентистите. Съдя по прилепената на калкан къща. Между другото "петното" на строежа е супер странно - зад него, в същия парцел, според мен, има стара кооперация.
2 ет. на Екзарх Йосиф не е добре - улицата е широка, но има много големи дървета, 2 ет. е тъмно.

За "хубавата" част на юг от Дондуков
Нико, помисли си чисто визуално къде между Дондуков и Московска и между Дондуков и парка Заимов може да се строи. Между Дондуков и Московска са повече кооперации, където има къщи - те са големи, не са съборетини. Едва ли има луд, който да се съгласи да му съборят къщата, с двор - малък или голям няма значение, че да се набута в НС. Между Дондуков и парка Заимов, в частта към Театър София има и по-малки къщи, не толкова големи и хубави, но и там не всеки се съгласява да се премести в апартамент.
Аз точно това казах. В хубавата за мен (и не само) част на центъра е точно така. Тя много отдавна е предпочитана и още преди 70-80-100 години е застроена с кооперации. Много малко къщи са останали и повечето са в добро/много добро състояние. Явно хората живеещи там си ги поддържат и не желаят да ги продават. Отделно хубавата част не свършва до театър София, а до НДК и Евлоги Георгиев (района около Витошка е топ), а после започват хубавите Иван Вазов, долни Лозенец, кварталите около Южен парк и т.н. В посока север е обратното. Колкото по на север от Дондуков се отива толкова по-непредпочитани и евтини стават кварталите.

# 93
Абсолютно. На север от Дондуков е ужас пълен. Никъв смисъл няма там да се купува.

# 94
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15916833214897 … k=5p8loq&f1=1
Започнаха да се появяват и такива имоти.

# 95
  • София
Няма асансьор на 7я етаж от 8.
Това някаква пълна гробница трябва да е. Интересно съседите какви ще са.
Преустроена кухнята на спалня, а на хола, добавен бокс.

Първо, тук надълго и широко се дискутираше разликите между НС и СС и колко било "некоректно" да се говори за площ с общите части, невключена в НА, също и колко некоректно било, в НС да няма отделна кухня.
Аз лично нямам претенции и съм прагматик. Но по нечии стандарти, това си е 1ст, а не 2ст.

Второ, такива ремонти и преустройства не знам до колко са щадящи носещите конструкции и панели.
А почти сигурно, целият блок си ги е направил. А това не е ЕПК, панел е.
Та не само, че няма асансьор. Не се знае кога ще падне цялата сграда.

Това не е "падане на цената". Това е продаване на "лимонка". Както кола, със замаскирана повреда в двигателя и скоростите. Цената си е съвсем реалистична.

# 96
Това не са преустройвани апартаменти, те са си по проект така - вижте бл. 738 в Люлин-7, за такъв блок става дума, то си е написано - тип "общежитие". Живяла съм 4-5 години точно в двустаен във въпросния блок. Холчето е малко, боксът си е в дъното на холчето - дето е с балконче, като боксът беше преграден със стена с отваряем прозорец за подаване на храната. Това са немски, от ГДР, проекти за блокове за работници, точно общежития са си. В Люлин-5 най-вероятно е населен със социално слаби, затова е без асансьор и топла вода, възможно е да няма и индивидуални партиди за водата. Като квадратура е някъде 37 квадрата, не е 45 като стандартна панелка. Спалнята обаче не е малка, спалня с 3-крилен гардероб се побира нормално.

# 97
Няма асансьор на 7я етаж от 8.
Това някаква пълна гробница трябва да е. Интересно съседите какви ще са.
Преустроена кухнята на спалня, а на хола, добавен бокс.

Първо, тук надълго и широко се дискутираше разликите между НС и СС и колко било "некоректно" да се говори за площ с общите части, невключена в НА, също и колко некоректно било, в НС да няма отделна кухня.
Аз лично нямам претенции и съм прагматик. Но по нечии стандарти, това си е 1ст, а не 2ст.

Второ, такива ремонти и преустройства не знам до колко са щадящи носещите конструкции и панели.
А почти сигурно, целият блок си ги е направил. А това не е ЕПК, панел е.
Та не само, че няма асансьор. Не се знае кога ще падне цялата сграда.

Това не е "падане на цената". Това е продаване на "лимонка". Както кола, със замаскирана повреда в двигателя и скоростите. Цената си е съвсем реалистична.
Никъде не твърдя, че въпросното апартаментче няма кусури, напротив пълно е с такива. Мандаринка го е обяснила, това са панелни блокчета тип "виетнамски общежития". Дадох го като пример за евтин апартамент в София все пак. Подобни до скоро се продаваха за над 40к евро, пак тип общежития в непрестижни квартали. Все пак форумните експерти твърдяха, че първо и най-много биха паднали цените именно на кофти имотите. Виетнамските общежития в Павлово например държат цена от около 48к евро. Те не са кой знае какво, но поне няма цигани вътре, само социално слаби. И все пак, ето че има някакъв спад. Реално погледнато на такива цени има гаражи.

# 98
  • София
Какво ще кажете за тази обява:

https://www.facebook.com/commerce/listing/1215092372162823/?medi … =share_attachment

За мен - много нефункционален кухньохол.

# 99

https://www.facebook.com/commerce/listing/1215092372162823/?medi … =share_attachment

Доста странен, определено. Дългата страна на дивана е доста тъпо разположена и не гледа към секция/тв шкаф, но пък пред него има прозорец, така че надали е имало как да се сложи. И такива кухни на мен лично са ми страшно неудобни, нямаш място за нищо. Слагаш една кафемашина отгоре и вече нямаш плот.

# 100
  • София

Не се отваря.

Онова другото в Люлин е в някакъв цигански блок https://www.google.com/maps/place/%D0%91%D0%BB%D0%BE%D0%BA+502,+ … .89h,91.08t/data=!3m7!1e1!3m5!1sE65PAqSGJ1zBeO7PM0ftXg!2e0!6s%2F%2Fgeo0.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DE65PAqSGJ1zBeO7PM0ftXg%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dsearch.gws-prod.gps%26thumb%3D2%26w%3D86%26h%3D86%26yaw%3D97.13914%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656!4m5!3m4!1s0x40aa9a62fd990235:0x326bbefd41f85597!8m2!3d42.7161009!4d23.241283 Чудно е!

# 101
  • София
Ужасно е това, да Confounded

# 102
при нас в циганския блок, преди 2 години някъде, струваше 3 000 лева. Но на първото продаване от ЧСИ не се намери желаещ
2-стаен панел, в саниран блок, но в циганския квартал - вътре в квартала, не някъде наоколо.

# 103
Според мен , района Дондуков надолу до Сливница всичко е топ . Има и доста ново строителство , но предполагам че е скъпичко.
Нито мургави, нито полу мургави има!!
Няма да казвам колко известни БГ живеят в района има и няколко посолства на Б.К.
Все пак това са 3 до 5 мин пеша от "Триъгълника на властта" !
Wink
Ама гроздето е кисело, а цените си се държат стабилно там, не е за приходящи.

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 00:24 от pinko

# 104
Колко тоалетни е оптимално да има в едностаен?
https://m.imot.bg/details/1a159351985019632

Общи условия

Активация на акаунт