Обсъждане на имотни обяви-16

• 36 163
  • 729
  •   1
Отговори
# 180
Интересна ми е дискусията. Съгласна съм,  че без кола в София не може. Особено ако имаш семейство, аз в момента не съм на тази вълна. Но това няма значение. Не съм взела паркомясто, не заради кредит на максимална сума, /в началото не беше и скъпо/, не съм и имала дилема още една стая или гараж.  Просто си помислих, в момента нямам кола, не знам кога ще се реша на тази стъпка, защо ми е да купувам отсега . Благодаря на всички за мненията, ще се чуя със строителя.

# 181
Просто си помислих, в момента нямам кола, не знам кога ще се реша на тази стъпка, защо ми е да купувам отсега .

И ние така. Казахме си, че нали купуваме жилище за старини, няма две коли да поддържаме на стари години, я?  Пък после се появи втора кола ей така, случайно, да се учи детето да кара. И си остана. Оказа се, че е удобно да я има ако нещо се наложи. И се зачудохме защо не сме взели място, но...късно, мандалото беше лопнало.

# 182
...Съгласна съм,  че без кола в София не може.
Чак пък да не може.... Дори и да е по-удобно с кола в определени ситуации, може и без. Но пък животът не е само в София (или който и да е градът, в който живеем).

Неудобно е да се разчита само на обществен транспорт, колело, таксита, Спарк и т.н. извън ежедневната рутина (до работа и обратно, до улилище, на пазар etc).

Моята лична концепция е:
- пеша, колело или градски транспорт в София.
- с автомобил на почивка, ски, планина или ако се пренасят големи или тежки неща.

Така че и аз съм твърдо ЗА покупката на паркомясто или още по-добре - гараж. Дори и да не ви трябва в момента, след време най-вероятно ще ви потрябва. А пък в мнооооого лесно за даване под наем, докато не го ползвате.

# 183
Няма смисъл да се повтаря, че без кола не можело при положение, че повечето хора нямат кола и някак си все още съществуват, пазаруват, децата им ходят на училище и градина итн... По-удобно е да, но чак пък да не може просто не е вярно.

# 184
Е, то ясно, че може. Ама то и без повечето неща в живота ни може, нали?

# 185
Да, разбира се, че може. Не се изразих правилно. Удобство е. Самата аз живея без кола и очевидно е възможно.

# 186
И без парно може, и без топла вода, и без вносни плодове и зеленчуци може Simple Smile Но е добре да имаме избор.

# 187
Между другото,колите не са много скъпи на лизинг. По телевизиите текат реклами на коли от висок клас като Тойота за по между 200лв. и 400лв. на месец за срок от пет години.

# 188
Няма смисъл да се повтаря, че без кола не можело при положение, че повечето хора нямат кола и някак си все още съществуват, пазаруват, децата им ходят на училище и градина итн... По-удобно е да, но чак пък да не може просто не е вярно.
Хм, да си дойдем на думата. Това вече е друго нещо. Между това мнение и другото ти от началото на дискусията не само има разлика, но даже няма прилика. Факт е, че без кола може, но с нея е далеч по-приятно и удобно.

# 189
Между другото,колите не са много скъпи на лизинг. По телевизиите текат реклами на коли от висок клас като Тойота за по между 200лв. и 400лв. на месец за срок от пет години.

Тойота не са висок клас; особено пък тези за 200-400 на месец.

# 190

Не знам дали си се интересувал по-конкретно, но преди месечните вноски имаш разходи за първоначалната вноска, годишни застраховки, това-онова, в края също имаш остатъчна сума за плащане, плюс разходите по прехвърлянето. Не те спирам от лизинг, само казвам, че не са само месечните вноски. Но разбира се, ако човек има възможност, новата кола с ниски разходи и нулеви тревоги относно аварии и ремонти, е много добър избор.

# 191
Хм, да си дойдем на думата. Това вече е друго нещо. Между това мнение и другото ти от началото на дискусията не само има разлика, но даже няма прилика. Факт е, че без кола може, но с нея е далеч по-приятно и удобно.

Ами, не и за мен. Нито ми е по-приятно, нито ми е по-удобно на тоя етап от живота ми.

# 192
Значи, знаете какво е казал Форд като го питали коя кола е най-хубавата Simple Smile Висок или нисък, друго си е нова кола.
Реклами наистина има, но като във всяка реклама дяволът се крие в детайлите. Не съм смятала, но не ми се вярва, че за нова Тойота можеш да се вместиш в 200-400 лева/месец за 5 години лизинг. Вероятно са базови модели, без това или онова, плюс скритите плащания, за които говори Емма. Но който се интересува, ще си го провери и ще си го сметне.

# 193
Да върна темата от "Обсъждане на смисъла от кола в София" ви показвам тристаен от 45 кв. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c159592356982524

ПРОСТОРЕН.

# 194
  • София
Никой не може да ме убеди, че ако съпругът ми е зле и трябва да ходим в Спешното, е все едно дали ще чакам линейка/такси или ще го закарам с колата. Случвало се е да се наложи - живеехме до Парадйс, трябваше да идем съответно до Токуда. Дали стигнах за 7 минути и дали линейка нямаше да чакаме поне толкова, без да броим пътуването?
Пък нека е прото удобство.

Общи условия

Активация на акаунт