Обсъждане на имотни обяви-16

• 36 178
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
Хм, обзаведен и готов за нанасяне (даже се живее вече в него, съдейки по принадлежностите в банята), пък няма още А16.

# 196
Да ходите с автобус на плаж на басейн на 20км. от дома ви,в жегата,е умирачка! Blush

# 197
надали е само 45 кв. виждат ми се повечко

# 198
  • София
Да ходите с автобус на плаж на басейн на 20км. от дома ви,в жегата,е умирачка! Blush
Това ми напомня, навремето, в старите къщи нямаше бани. На дядо ми също нямаше, но я преустроиха нашите, май през 80те или 70те. Или не съм бил роден, или не помня.
Та хората си ходеха на градска баня. Аз също съм ходил няколко пъти, като бях мъничък.
Даже съм ходил и на някакви соц бунгала в Котел, някакви почивни станции, и там също нямаше баня. Ходеше се на градската баня в Котел. Върти ми се в главата, че и в почивните станции в Сандански беше същото.

Та колко му е. Личната баня у дома е излишен лукс и излишно удобство. Човек може и да си кара и с обществена баня.

Бтв, така и не разбрах, при липса на кола как се прави разбивка на 24те часа на ден.
Да не се окаже, че заради ЛУКСА да НЯМАШ кола, се лишаваш от единствените свободни 2 часа на ден, където можеш да прекараш в спорт и излизане. И се налага да блъскаш от работа в къщи по 2-3 часа в транспорта и след това да мрънкаш как целия свят е крив, София е крива, България е крива, демокрацията е крива, а едно време по соца, какъв благодат било. Също и в западните държави. Без да е ходено никога там.

Има хора, карат с 200 лв месеца. Не си купуват нови дрехи. Носят промоционални безплатни тениски, с по 10 дупки, и толкова избеляли, че не се вижда цвета им. За моженето ... може. Но кому е нужно!?

# 199
Това ми напомня, навремето, в старите къщи нямаше бани. На дядо ми също нямаше, но я преустроиха нашите, май през 80те или 70те. Или не съм бил роден, или не помня.
Та хората си ходеха на градска баня. Аз също съм ходил няколко пъти, като бях мъничък.
Даже съм ходил и на някакви соц бунгала в Котел, някакви почивни станции, и там също нямаше баня. Ходеше се на градската баня в Котел. Върти ми се в главата, че и в почивните станции в Сандански беше същото.

Та колко му е. Личната баня у дома е излишен лукс и излишно удобство. Човек може и да си кара и с обществена баня.

Бтв, така и не разбрах, при липса на кола как се прави разбивка на 24те часа на ден.
Да не се окаже, че заради ЛУКСА да НЯМАШ кола, се лишаваш от единствените свободни 2 часа на ден, където можеш да прекараш в спорт и излизане. И се налага да блъскаш от работа в къщи по 2-3 часа в транспорта и след това да мрънкаш как целия свят е крив, София е крива, България е крива, демокрацията е крива, а едно време по соца, какъв благодат било. Също и в западните държави. Без да е ходено никога там.

Има хора, карат с 200 лв месеца. Не си купуват нови дрехи. Носят промоционални безплатни тениски, с по 10 дупки, и толкова избеляли, че не се вижда цвета им. За моженето ... може. Но кому е нужно!?

Каква разбивка по-точно те интересува. Всъщност и аз 15 години бях заблудено балъче дето си мислеше, че много време спестява движейки се с колата, но всъщност нещата не са точно така.  Но едва ли ще ме разбереш.

# 200
jedinait,
аз разбирам мотивите ти, наистина. И при мен се получи нещо подобно, откакто отказах да ходя до офиса ни с колата, а си ходя с краката. Но - това решение ми е полезно в да кажем, 70% от случаите.

Когато трябва сутрин да бързам за ДГ, да заведа средния в училище, и в същото време да тичам като луда да отворя офиса, защото примерно навън е зима и е студено, а не мога да държа хората навън - не е много удачно да се мотая. Избирам да ползвам колата, макар че ми се намалява дневното движение.

НО - когато съм сама с децата вкъщи, и ММ го няма - никога не ползвам кола, и някак справям се.

*Ама то не може завинаги да го изритам отвкъщи Wink) , така че аз да нямам друга алтернатива 

# 201
  • София
jedinait, И аз не мисля, че всеки задължително трябва да шофира всеки ден, нито че трябва да е сам в колата. Напротив! Колата не трябва да е самоцел, а да се ползва рационално. Но да се изкарваш тука някакъв неразбран гений... пък дай поне някакъв аргумент, да опитаме да разберем защо казваш това, което казваш.
Кажи например как процедираш ако трябва да получиш спешна медицинска помощ? Ами ако жена ти ражда и трябва бързо да стигнете до болницата посред нощ?

# 202
Мисля, че децата му са поотраснали на Джадая Wink тогава е по-лесно без кола. И ако е спортна натура и може да си кара колелото, евала. На ММ му е противопоказно да кара колело. Купихме едно доста скъпо, което впоследствие продадохме. Не всички хора са еднакви 😃

# 203
  • София
Добре, де, но Джедая не казва, че за него колата е ненужна, а твърди, че и на другите не им е нужна. Има разлика, нали?

# 204
Децата са редовно оправдание за всичко в този форум и аз нарочно не зачерквам темата. Да кажем, че и те има начин да оцелеят без кола.

Предлагам да спрем до тук Simple Smile И без това вече имам 100 бана за офтопик.

# 205
  • София
Добре де, но все пишеш едни кратки коментари без да обясниш защо казваш това, което казваш Simple Smile Не сме офтопик - става дума за това дали колата е необходимост и, съответно, покупката на паркомясто - също.
Кажи, че да разберем, може пък нова гледна точка да ни е полезна (и не съм иронична, съвсем сериозно ми е интересно). Аз така и не разбрах, в описаните от мен ситуации смяташ, че без кола и с кола е все едно и също ли?

# 206
Практически във всяка от имотните теми, във всяко нейно издание поне по веднъж се коментират колите и паркоместата, замърсяването на въздуха и кой е по-виновен за това (колите или отоплението на твърдо гориво). Ако се върнеш малко назад, ще видиш кой какво мисли по въпроса.

# 207
  • София
На довода "айде стига с тези деца", ще кажа, че ако не бяха (бъдещите) ми деца, аз отдавна да съм се пенсионирал, и да си живея нейде на морето (българското), където няма зима. А не да се джафкам с по 100 човека на ден в Софията. Не че не я обичам. Но я обичам за работа. Съответно, работата е заради децата. Иначе за чий да се презорвам? За единия хляб!? Аз отдавна съм си изкарал за хляб за 10 живота.

За какво му е на човек да се натиска в София, ако няма да се грижи за деца!?

Колкото до колата, повтарям се, на абсолютно едно мнение сме "че може и без кола".
Това емпирично е потвърдено многократно. В Сомалия карат и без кола, че и без къща, че и без вода. И преживяват някак си. Пък и защо да ходим до Сомалия. Дори на нашите ширини, през последните 20 000 години, като изключим последните 120, хората са си живяли и без кола, цял живот.
Въпросът е, че колата пести време и оптимизира. А то е жизненоважно.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 11:06 от Танграта

# 208
Напомням, че каза, че "колата драстично сваля качеството на живот" и с това отприщи последващи коментари. Което само по себе си е провокативно изказване, защото няма как да има еднопосочни мнения след него. После оттам се появиха такива като мен, които казаха обратното и така...до безкрайност.

# 209
Аз само да попитам каква е логиката зад това намаление за кореняк Софиянци? Smiley

Общи условия

Активация на акаунт