Обсъждане на имотни обяви-16

• 35 430
  • 729
  •   1
Отговори
# 495
А какво мислите за сградите, в които строителят или не е предвидил изводи за климатици, или има само в хола? Защо да няма законен
 и подреден начин да се слагат климатици - водата да се отвежда в улуците и тн.

# 496
При НС могат да си го проектират с клетки на фасадата и хем да изглежда красиво, хем да не ти пречи.
А,може и на СС. В началото,преди да влезете в Старият Поморие,от двете страни на пътя има стари панелки на които климатиците отвън са поставени в дървени сандъци сглобени от опушени дъски. Изглежда съвсем различно и даже приятно за окото.
преди месец ги видях, и се сетих за тях преди няколко поста Simple Smile

# 497
  • София
Здравейте, моля мнение за тази обява. Последната снимка ми е странна. Каква е тази козирка, като че ли апартаментът е по-напред от горните етажи?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b159895261142081
Синът ми ми прати тази обява, за някакъв приятел, ама като я отворих на лаптопа и я разгледах на по-широк екран, направо му написах, че не става. Намерих и куп кусури.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 11:17 от Мелина

# 498
и при нас съм виждала на живо същото изпълнение на поне 2 места, а именно: етаж 1 си построяват "допълнение" - още една тераса пред тяхната тераса. Етаж 2 си построяват над тяхното допълнение, свое си допълнение.

Принципно, не съм чула на някой да му правят проблем за допълнителното застрояване. Но не вярвам да имат документ за тази работа. И все пак, попитайте комшиите дали някой им прави проблем. Честно казано, не вярвам някой да им прави, но ако имате някога официално писмо или жалба или нещо - ще трябва да го премахнете. Тоест, махате стените и козирката и си изграждате старата стена с нови прозорци и отдолу ред тухли. И тези под вас, също. Но само ако някой прави проблеми

# 499
Чудя се защо имотбг не ми се отваря. Има ли го този проблем и при други? Simple Smile

# 500
при мен е ОК

# 501
  • София
и при нас съм виждала на живо същото изпълнение на поне 2 места, а именно: етаж 1 си построяват "допълнение" - още една тераса пред тяхната тераса. Етаж 2 си построяват над тяхното допълнение, свое си допълнение.

Скрит текст:
Принципно, не съм чула на някой да му правят проблем за допълнителното застрояване. Но не вярвам да имат документ за тази работа. И все пак, попитайте комшиите дали някой им прави проблем. Честно казано, не вярвам някой да им прави, но ако имате някога официално писмо или жалба или нещо - ще трябва да го премахнете. Тоест, махате стените и козирката и си изграждате старата стена с нови прозорци и отдолу ред тухли. И тези под вас, също. Но само ако някой прави проблеми
[/spoiler]
Ужас, аз си мислех, че така е постоен блока. Подът на това, новопостроеното нещо, колко е здрав?!? Няма ли опасност да пропадне? Терасите се проектират, оразмеряват, знам, че в някои блокове плочата на терасата е обща със стаята, а тук някой просто си направил тераса! Flushed

# 502
  • София
Не винаги са изградени от съседите.
Има и блокове с изтеглен напред първи етаж, от края на соца са.  Било е планирано за магазини или разни общински помещения. Виждала съм го на ЕПК, но може и на панел да са правили. Ако е такъв случай поне пода ще е стабилен. Апартаментчето е преустроена гарсониера.  Като цяло бива за първо жилище на млад човек. Като се обеби и разшири лесно ще го дава под наем.

# 503
и това, което пуснах като снимка, е от едностайно, може би да са гарсониери или боксониери в този блок. Затова се разширяват хората, щото им става тясно.
Не знам колко е здраво, вероятно върши работа. само се колебая вътре дали не става прекалено тъмно. Все пак, стаята е дълбока, а прозорците са на тясната страна?

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 15:49 от rumka833

# 504
Какво мислите за тази обява? На пръв поглед агенцията ме притеснява.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15990363002459 … k=5tts0z&f1=1

# 505
Като се обеби и разшири лесно ще го дава под наем.

Абеее, 40 квадрата панелка в Люлин 7 не знам колко лесно се дава под наем. Освен ако наемателя не работи в кварталния магазин или автосервиз, не виждам защо би предпочел това пред нещо, което му е по-близо до ежедневните дестинации. Единствено може да го спечелиш с цена, т.е. да го даваш за макс. 150-200 лв. на месец.

# 506
Какво мислите за тази обява? На пръв поглед агенцията ме притеснява.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15990363002459 … k=5tts0z&f1=1

Горните шкафове на кухнята са безумно сложени, можеше да уплатнят пространството.
Няма място за телевизор, безмисленото огледало няма да го коментирам. Да бяха сложили дивана на мястото на масата, а на мястото на дивана хубава секция с телевизор и масата до нея до прозореца. Потенциал много, изпълнение 5/10. Sweat Smile
Обзавеждането като цяло е минимално.
Детската е доста малка, за сметка на голям коридор. Зависи за какво ти трябва, имаш ли деца и т.н.
Пералното голям плюс.
2ри етаж за мен голям минус.
Ако имаш кола сложи и още 20 000 евро за гаража и реши дали те устройва. Smiley

# 507
Според мене най-големия минус на обявата е, че няма снимки на сградата отвънка, няма скица, няма изложения и т.н. Като цяло не става ясно къде точно се намира апартамента, за да отиде човек да види на място.

Гаража също няма снимка как изглежда отвънка, така като е даден отвътре ми прилича на "пристрояван" с шперплатови дъски и ламарина. Един масивен гараж в сграда ново строителство не изглежда така отвътре.

А пък къде ще е телевизора и шкафчетата, е последния проблем, това и без друго всеки ще си го направи както си иска.

# 508
Нищо нередно не виждам баш с гаража. За останалото забележките са ОК.

# 509
Нищо нередно не виждам баш с гаража.

Ам погледни тавана от какво е направен - ламарина и под нея изолация. Ако това е гараж в самата сграда, както би трябвало да е при строителство от 2017г. няма причина да има гола изолация, още по-малко ламарина на тавана. Трябва да е тухла, респ. бетон, отгоре изолация, и отгоре замазка.

Общи условия

Активация на акаунт