Модни тенденции в прическите. Тема 15

• 67 122
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
  • Deutschland
Момичета, след морето косата ми на нищо не прилича. Суха е, ужасно суха. С какво да я възстановя? Маслата отпадат като опция, понеже се боядисвах преди десетина дена

# 571
  • София
Поли, много си хубава и ти, и косата. Аз също бих матирала дължините, нещо доста по опушено ще ти е по добре.

Фрау, аз чакам Абсолют рипеъра на Лореал.. Сетих се, че преди време ме беше спасявал от суха коса.

OnDine, не ми е познат този продукт.

# 572
Момичета, след морето косата ми на нищо не прилича. Суха е, ужасно суха. С какво да я възстановя? Маслата отпадат като опция, понеже се боядисвах преди десетина дена

Преуош с маска за коса, ако имаш хидратираща, нанесена на влажна коса, седиш възможно най-дълго. После под душа пак хидратиращ шампоан + балсам. Накрая две - три помпи серум по дължините.

# 573
  • София
Точно след морето косата ми е нечовешки хубава и приятна на допир!

# 574
Точно след морето косата ми е нечовешки хубава и приятна на допир!

И моята тук е хубава. Но си е суха. Да не говорим за чупките.
Поли,и аз съм за нещо по-тъмно като цвят.
Алечка да не забравя-цвета ти е е уникат. Много е интересен. Нещо като медно,червено cooper май се води. Как га постигна направо не е за вярване. Аз си спомням,че по едно време беше  в тъмната червена гама.

# 575
Мерси,  Мис. И аз не вярвах, че ще стане толкова светъл, а то с измиването става все по-хубаво. Правя се със седмици къде година вече и доста мръднах дължините, но нали все в лилаво се мъчех да ги докарам. Като падне лилавото на втората седмица си лъсваше червеното. Предполагам защото имам силен червен пигмент и, в крайна сметка, реших да спра да го боря. Но и боята е топ, защото ми изсветли и корена и нямам разлика с дължините. Днес ще боядисвам корени.

Припомнете ми - мажа корените, стоя, в последните 10 минути разнасям останалата боя с вода по дължините, стоя 10 минути и мия, нали така?

# 576
  • В полите на Пирин планина
Точно така, Алечка. 👍

# 577
  • Някъде там
Заплеснах се по още по светла коса .

# 578
@Поли
Виждам скъпа прическа, но някак като те погледна, повече виждам горната част, която май ти е естествен цвят, а русото ми стои като някаква притурка, но има един тънък момент, къде точно на лицето ти се пада границата.

С най-малко изтощения за косата, можеш да направиш балеаж, но от корените да започват нещата. По този начин оставяш долната част евентуално само с матиране, а работата на фризьора ще бъде в горната ти част.
Става и с някой друг кичур, (макар че не са модерни вече),  да го направят по-неравномерно
Скрит текст:

Този цвят ти отива:
Скрит текст:

И този:
Скрит текст:

Много ми беше трудно да ти избера цвят. Не са много вариантите.
Ако се направиш в тъмен цвят ще си просто едно средностатистическо  черно момиче... Не го прави.

# 579
Ууу,средният цвят е жесток,доближава се до моя естествен,който обаче с боя не мога да постигна,все рижавее и червенее, кажете с каква боя или с каква подготовка може да се постигне?

Последна редакция: нд, 06 сеп 2020, 19:22 от bubanka

# 580
  • Street of Dreams
Пробвах зеленото като коректор. Биядисах си корените с обичайната ми боя, после смесих 1/3 (от 100 мл) от зелената с 12 оксидснт и намазах отгоре цялата, като стоях половин час. Ами, косата ми пак си е лилава.

Ще пробвам след две седмици да сложа и остатъка, този път само зелено, да видим дали ще има някакъв резултат. Силно се съмнявам.

# 581
  • София
OnDiNe_ когато матирам, за да махна оттенъци смесвам по тази рецепта на @принцеста. Много успешно махам червени и оранжеви оттенъци със син коректор.
3 см коректор и 8 см от боята която си ползвам, 2 с. л оксидант, 2 с. л някакво олио /аз слагам зехтин/, 2 с. л шампоан. Аз слагам и малко маска за коса. Масажирам около 10 минути дължините с тази смес, и ми убива отенъците.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 09:18 от Мишчица

# 582
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
OnDiNe_ когато матирам, за да махна оттенъци смесвам по тази рецепта на @принцеста. Много успешно махам червени и оранжеви оттенъци със син коректор.
8см коректор и 3 см от боята която си ползвам, 2 с. л оксидант, 2 с. л някакво олио /аз слагам зехтин/, 2 с. л шампоан. Аз слагам и малко маска за коса. Масажирам около 10 минути дължините с тази смес, и ми убива отенъците.
Колко време стоиш?

# 583
аз по същата рецепта за убиване на отенъка се матирах онзи ден, уж да убия червеното в кестенявата си коса. От златна рибка ми дадоха "зелен" коректор на Пермес, който се оказа просто "пепелен" и в крайна сметка просто ми потъмни косата, не неутрализира само червеното.... не е лошо като резултат, но го казвам с идеята да се подбере правилен коректор според цвета на косата. Това пепеливо, което ми дадоха ако го бях ползвала докато бях руса щеше да е феноменално и сигурно още щях да съм руса...

# 584
  • Street of Dreams
https://sansiro-bg.com/shop/%D0%B1%D0%BE%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0% … 0%B2%D1%8F%D1%82/
Ей този взех аз и още се чудя боя ли е, коректор ли е. На опаковката пише боя. Явно е слаба ракия, защото и оксидантът ми беше повече, и стоях цели 30, без примеси на шампоани и масла - нищо. Как го мерите в см всъщност? Аз съм сложила 33 мл и не знам колко см са това. См в тубата, см ако извадиш от боята? И каква роля играе шампоанът - не намаля ли действието?

Следващият път ще сложа само остатъкът от зеленото, което си е колкото една боя - обикновено са 60 мл.

Общи условия

Активация на акаунт