Модни тенденции в прическите. Тема 15

• 67 119
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
  • София
iv.elina стоя 10 минутки, както написах, но масажирам сместа в дължините през цялото време.
OnDiNe_ ползвам коректор на Лакме, който си е коректор. А см мериш с линийка, на моята купичка за боядисване на дъното има разграфена скала, като линия и си меря директно в нея. А Ш и маслата според мен не отслабват действието, а ограничават ефекта до матиране и убиване на оттенъци. Предполагам, че ако намажа чист коректор ще посинея 🙃🙄.
Качвам снимка before & after

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 09:22 от Мишчица

# 586
На Мишчица варианта е щадяща версия на американски шампоан. Ако имаш супра можеш да си забъркаш лъжица с малко окси, вода и шампоан и на мокра коса да търкаш дължините със сместа. Все едно переш косата, сваля нежелани отенъци, но имай предвид, че ако много време го правиш може да дръпне и до 1 тон по-светло.

# 587
Мишчица , това матиране се прави между боядисванията, така ли да го разбирам.
Защото аз боядисвам корени на две седмици, дължините по рядко.
Мога ли да речем да намажа корените с боята, и десет минути преди измиването да направя тази смес и да третирам с нея. Друго искам да питам също, на мокра коса ли се нанася сместа за дължините?
Много ми харесва резултата при теб затова разпитвам подробно.
Боядисвам се със 6,01 и след седмица пак ми избива рижаво. Косата ми е по близо до 5, но имам 50% бели коси.
Този резултата от снимките ми се струва, че не само дължините са третирани, ами от корена още. Или бъркам.
Благодаря предварително!

# 588
Днес няма да искам съвет за нищо. Само ще се оплача, защото знам, че тук ще намеря разбиране. Да се оплача от фризьорки, от процедури по салоните. Заради такива, от половин година не давам на никой да докосне косата ми. Смея да твърдя, че имам красива и здрава коса, за която се грижа и истински обичам. Показвала съм снимки и е видно. Месеци наред търпях бретон, който стигаше до средата на челото ми и то асиметрично. А аз мнооого дълги години съм била с права, дълга коса до под гърдите, без бретон.. Това беше шок за мен, особено да ходя на работа така месеци, докато израсте.. Удар по самочувствието и тн.. Изтърпях месеците някак, той порасна, вече се научих сама да си го правя и не давам никой да го докосва. Доволна съм как е вече, само си поддържам дължината му сама. Понеже гомя определена дължина, не я подстригвам. Реших да ида на процедура за ръчно премахване на цъфнали крайща с обикновена ножица (бяхте казали, че полировчика правел положението по-зле и за това избрах този метод). В салона иху аху.. На няколко пъти усетих как мацката ми изпържи косата със сушоара докато ме сушеше.. Махна ръчно над 90 %от цъфтежите, чудесно беше.. До момента в който след няколко дни те започнаха да се отварят отново.. Сега косата ми, за която се грижа, слагам слънцезащита, рядко обработвам с горещи уреди, не ходя на плаж е по-зле от преди процедурата за връхчета. Сега понеже гоня дължина, не желая да режа.. Та сега седя на прозореца като кокошка и си кълва цъфтежите с ножичка, които ми направиха в салона.. До сега каквото и да съм правила през годините на косата ми, тя не е мирисала на изгоряло, както миришеше 2 дни след посещението на салона... Та така да си се оплача. И май ще събирам пари за полировчик.

# 589
  • София
Rosheenаз боядисвам корен на 3 седмици, като намазвам и 10 минути преди да стане време за миене матирам дължините. Не мокря допълнително косата. Матирала съм и между боядисвания, в началото като ми избива ше повече червено. И аз боядисвам ниво 6 😉.

# 590
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
iv.elina стоя 10 минутки, както написах, но масажирам сместа в дължините през цялото време.
OnDiNe_ ползвам коректор на Лакме, който си е коректор. А см мериш с линийка, на моята купичка за боядисване на дъното има разграфена скала, като линия и си меря директно в нея. А Ш и маслата според мен не отслабват действието, а ограничават ефекта до матиране и убиване на оттенъци. Предполагам, че ако намажа чист коректор ще посинея 🙃🙄.
Качвам снимка before & after

Страхотно се е получило. Благодаря. Тук какъв цвят коректор на Лакме си ползвала? Аз имам лилав на Лакме, но след много хвалене тук за синия коректор обмислям покупка на такъв. 😊

# 591
  • София
iv.elina син коректор 😉.

# 592
Днес няма да искам съвет за нищо. Само ще се оплача, защото знам, че тук ще намеря разбиране. Да се оплача от фризьорки, от процедури по салоните. Заради такива, от половин година не давам на никой да докосне косата ми. Смея да твърдя, че имам красива и здрава коса, за която се грижа и истински обичам. Показвала съм снимки и е видно. Месеци наред търпях бретон, който стигаше до средата на челото ми и то асиметрично. А аз мнооого дълги години съм била с права, дълга коса до под гърдите, без бретон.. Това беше шок за мен, особено да ходя на работа така месеци, докато израсте.. Удар по самочувствието и тн.. Изтърпях месеците някак, той порасна, вече се научих сама да си го правя и не давам никой да го докосва. Доволна съм как е вече, само си поддържам дължината му сама. Понеже гомя определена дължина, не я подстригвам. Реших да ида на процедура за ръчно премахване на цъфнали крайща с обикновена ножица (бяхте казали, че полировчика правел положението по-зле и за това избрах този метод). В салона иху аху.. На няколко пъти усетих как мацката ми изпържи косата със сушоара докато ме сушеше.. Махна ръчно над 90 %от цъфтежите, чудесно беше.. До момента в който след няколко дни те започнаха да се отварят отново.. Сега косата ми, за която се грижа, слагам слънцезащита, рядко обработвам с горещи уреди, не ходя на плаж е по-зле от преди процедурата за връхчета. Сега понеже гоня дължина, не желая да режа.. Та сега седя на прозореца като кокошка и си кълва цъфтежите с ножичка, които ми направиха в салона.. До сега каквото и да съм правила през годините на косата ми, тя не е мирисала на изгоряло, както миришеше 2 дни след посещението на салона... Та така да си се оплача. И май ще събирам пари за полировчик.
жалко, че си разочарована. Човек трябва да ходи на фризьор с доверие.
Фризьорката не знае какво тежко преживяване е за теб. Тя ако беше прочела това, нямаше да иска нищо да ти направи. Всеки има случки с некадърна процедура (по-скоро субективно така я наричаме), но трябва да се върви и напред, фокусирай се над успешните прически/процедури, не се затваряй, ходи пак на фризьор.
Като ти е махнала 90% от цъфтежа успешно,  и после пак ти се е появило,  според мен пак ти е нацъфтяла косата. Едва ли от сешуара ще ти стане? Можеш да си казваш, че не искаш да те обработват със сешуар.
Ходи всеки 2 месеца и казвай на фризьора "само връхчетата", независимо дали ти цъфти косата. Той отнема малко повече (до 1см), не точно самото връхче, някак си до здраво място на косъма, ако мога така да се изразя. Визуално няма да си с по-къса дължина на косата. 
Аз съм в чужбина, и тук по салоните вече не пишат просто цена за подстригване, ами ако някой иска "смяна на прическата", цената е по-висока. Сигурно хората ходят масово за поддържане на прическата. Още се чудя. А да знаеш, как искам да ида на български фризьор!

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 11:54 от Pepina_n3

# 593
  • BG-DE
Чувала съм, че след подстригване е възможно косата пак да започне да се цепи ако ножицата не е била достатъчно остра или рязането не е било под правилен ъгъл, а полировчика ми казаха, че изтънявал косата и след време ставала още по-зле, ако някой го е ползвал би ли споделил опит, че и аз му се чудя но една позната преди време много лоши неща ми наговори за него 🤔

# 594
  • Street of Dreams
За мен има логика цената за смяна на прическата да е различна. Даже има логика според сложността на прическата да е различна.

При мен започна един стар проблем - косъмът ми се чупи. На височина 1 до 3 см от краищата просто се счупва и при леко дърпане се отделя краят. Не ми се е случвало от много години и не знам какво й липсва. Преди години имаше специална серия за проблема - форс вектор, но не ми помагаше. Само радикално рязане, защото краищата скоро ще започнат да изглеждат накъсани.

# 595
Пепина, благодаря за окуражаването. Не съм се занемарила заради отказа ми да ходя на фризьор, просто си правя сама това което искам от тях и то успешно и спокойно за мен после. Винаги съм ходила на фризьор с кеф, с желание, с вълнение.. Но след като ще ми скапват самочувствието и да ме правят като олигофрен с половин оголено чело, все едно са ме щипали гъски по главата и косата ми да цъфне веднага след процедурата, без да й допринасям за това - не мога да го приема. Това е бич по самочувствието на всяка уважаваща се жена, грижеща се за вида си. Има си фризьори и фризьори, съгласна съм, не слагам всички под знаменател, но заради определени се уча сама да съм си полезна, хем безплатно, хем спокойно, сигурно и както го желая. Аз реално държа права равна коса и бретон определена форма и дължина - това е..Нямам нужда от фризьорска намеса.
А и тази която скапа бретона ми, ме е подстригвала не за първи път и ме знае добре, бях доволна от нея, но явно не може да си контролира ръката..
И аз съм чувала от не добри ножици и не добра техника и ъгъл на подстригване, че косата после страда и цъфти..
Сега си махам върховете по 20 минути на ден с малка стоманена ножичка. Всеки ден по малко и ще ги махна.
Иначе 1 см от дължината мога да махна, но след няколко месеца, все още не ми се влиза в салон..

# 596
Пепина, благодаря за окуражаването. Не съм се занемарила заради отказа ми да ходя на фризьор, просто си правя сама това което искам от тях и то успешно и спокойно за мен после. Винаги съм ходила на фризьор с кеф, с желание, с вълнение.. Но след като ще ми скапват самочувствието и да ме правят като олигофрен с половин оголено чело, все едно са ме щипали гъски по главата и косата ми да цъфне веднага след процедурата, без да й допринасям за това - не мога да го приема. Това е бич по самочувствието на всяка уважаваща се жена, грижеща се за вида си. Има си фризьори и фризьори, съгласна съм, не слагам всички под знаменател, но заради определени се уча сама да съм си полезна, хем безплатно, хем спокойно, сигурно и както го желая. Аз реално държа права равна коса и бретон определена форма и дължина - това е..Нямам нужда от фризьорска намеса.
А и тази която скапа бретона ми, ме е подстригвала не за първи път и ме знае добре, бях доволна от нея, но явно не може да си контролира ръката..
И аз съм чувала от не добри ножици и не добра техника и ъгъл на подстригване, че косата после страда и цъфти..
Сега си махам върховете по 20 минути на ден с малка стоманена ножичка. Всеки ден по малко и ще ги махна.
Иначе 1 см от дължината мога да махна, но след няколко месеца, все още не ми се влиза в салон..
може да си в някакъв период на цъфтеж на косата, хормони, стрес, и от третиране с химикали може да  е. Аз знам, че ти се грижиш, даже прекалено, като всички тук.
Искам да ти кажа, че понякога мъжът ми не забелязва и да си скъся косата или да си сменя цвета, камо ли да забележи дали ми цъфти косата. Simple Smile 
Не страдай, не може самочувствието ти да зависи от една коса, имаш сигурно хиляди други качества...  И аз съм ходила с идиотски бретон, но това не може да ми срине самочувстието.
Много емоционално го приемаш. Колко хора има с цъфтящи коси, че и небоядисани и неподстригани, но са си щастливи. Не се измъчвай. Усмихни се!

# 597
Здравейте, дами!
Имам тъмнокестенява коса, (нямам оплаквания от бели коси). Отскоро започнах да си мисля за промяна на цвета, бих искала поне с един тон по-светъл цвят. Реших да се боядисам сама, мисля да използвам безамонячна светло кафява боя Олия, Гарниер. Въпроса ми е: някоя от вас пробвала ли е тази боя за първо боядисване? Според вас дали ще хване върху моята тъмна коса? Благодаря предварително!

# 598
Не съм боядисвала с тази боя на първо боядисване, но съм си сменяла цвета с нея и смятам, че ще хване.

# 599
  • BG-DE
Сиси, не знам без номер какво имаш предвид но ако ще изсветляваш трябва да започнеш да мажеш първо дължините и последно корена иначе рискуваш да се сдобиеш с поне тон по-светъл корен ✌

Общи условия

Активация на акаунт