Модни тенденции в прическите. Тема 15

• 67 117
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
Здравей, Menerva!
Благодаря за съвета за нанасяне! Става въпрос за цвят номер 6.0, надявам се само да не се получи нещо рижаво.

# 601
  • BG-DE
Зависи от основата, но при 6-ца едва ли ще рижавее, това си е достатъчто тъмен цвят и, според мен, с него може да се постигне изсветляване само ако базата е 3-ка или 4-ка. Щом за първи път ще се боядисваш консултирай се все пак с фризьор.

# 602
Моят опит с боите Олиа е, че 5 и 6 стават по-тъмни и после постепенно се измиват и цвета става повече като на опаковката.
Така че може и нищо да не успееш да мръднеш, зависи каква ти е основата де.

# 603
С безамонячна боя трудно ще мръднеш цвят. Те са тон върху тон. Не изсветлявят косата. Най-много с 2 тона,до 3 и то зависи от основата ти.

# 604
  • BG-DE
Олиа е трайна безамонячна боя, действието е същото като на амонячните просто се използва друг химикал, който не мирише. Тон в/у тон е Кастинг ✌

# 605
Олията на мен ми се отми за 2 седмици. Да,Кастинга е тон върху тон. Повечето без амоняк просто не са трайни и не могат да изсветлят.

# 606
С Олиа имах неприятен опит преди време. Цветът изобщо не ми хвана, единствено косата се пресуши много.

# 607
Моя опит също беше плачевен-суха коса,нетраен цвят и агресивна към скалпа.

# 608
Значи не съм само аз 😀 Отне ми месеци да я приведа в нормален вид и даже все още е суха. Но след боядисване беше кошмар. Заплиташе се, като тел, чупеше се, късаше се...
От тогава мина повече от година и още ме е страх да се боядисам. Взела съм си професионална боя и все се каня и пак ме е страх.

# 609
Лимонче,аз още не мога да я оправя. Но при мен беше всеки месец силна червена боя,в.продължение на година. А преди това пробвах една много хвалена професионална-мароканската Олиосета. Изтощи ми я на макс.
Сега връщам естествения ми цвят-черно кестеняво. И минавам на щадящи бои за блясък и наситен цвят и това е. Сухи краища ще изрязвам по малко,че гоня и дължина(почти до кръста ми е).
И спирам да искам цветове,които ми е невъзможно да ги постигна,на моята природно тъмна коса и които ми разказват играта на косата(най-вече на дължините).
Ти твоята с какво я възстанови? При мен вече и тежката артилерия не ми върши работа. Имам много здрава коса,видяла е много нещо,не е толкова зле като цяло,но може и къде-къде по-добре. И сухотата ме дразни. Червения цвят е супер,но нямаше блясък с него косата,вяла и захабена изглегдаше. С тъмните цветове има страхотен блясък и е в пъти по-добре.

# 610
Мис, подобрих състоянието ѝ с маслени маски. Преди миене за час-два стоя с някое масло, обикновено кокосово или кайсиево.
Наскоро си взех това спрейче и маската от същата серия и определено виждам подобрение. А нищо друго не ми разплита косата, като спрейчето. Дълга е почти до кръста.

От този шампоан и балсам веднага я усещам по-тежка и жива.

Тази маска също ми харесва.

Имам и олиото от същата серия, но не съм го пробвала още.
Този шампоан го ползвам, когато се налага да я мия по-често. Аз си я мия доста често, де. Но понякога ми се налага и два пъти на ден. Определено е доста нежен и изобщо не пресушава.

Сега си взех разни хидратиращи на L`oreal Professionnel  . И едно балсамче на goldwell, но не съм ги пробвала още.
Има още какво да се желае от косата ми, но не е чак толкова зле колкото беше. Предполагам си иска време.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 17:21 от _limonche_

# 611
Днес бях на фризьор. Доволна съм, добре се получи.

Не е толкова светло, просто не се сетих да изключа светкавицата.

# 612
И ние утре сме на фризьор. Ще водя малката за първа подстрижка. А аз ще съм за боядисване.
 Ще видим как ще реагира,подготвям я от няколко дни. Принципно косата и е още тъничка,но много къдрава и по краищата трудно се реши и се заплита. Не й цъфти,но сякаш има нужда от съвсем малко да се хване. Само дано не отреже повече, че да не заминат къдриците. Дано да не е много стресиращо.Ето й косичката.

# 613
  • BG-DE
Да ти е жива и здрава 🥰 страхотна сладуранка със супер къдрички 😍 според мен си е ОК и така но ти си знаеш 😍

# 614
Благодаря. Да ок е,но все пакк досега изобщо не е пждстригвана. Малко поне -ще й кажа 1 мм хаха. Дано всичко да е наред и само да не я ореже много,принципно ня изобщо не обича да реже и винаги разубеждава. Имам й голямо доверие. Притеснявам се как ще реагира детето. Казва, че не иска къса коса. От друга страна не знам дали не трябва бебешката да се ваха постепенно,че още не е съвсем гъста и дължина няма. Тя реално е до средата на гърба,но си къдри и е рехава,детска косичка. Чувала съм,че към 4-5 годинки вече става косата такава,каквато ще е. Евентуално в пубертета ако се промени нещо.

Общи условия

Активация на акаунт