СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 109 980
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 770
  • София
И паралелката им СХН изпреварва едната ТУЕС-ка.
А баловете в природните паралелки, са си направо космически, при положение, че се балообразуват с Оли или резултат от състезанието х2. Много уважавам тези деца и не спирам да повтарям, че трябва да си наистина мотивиран, за да се готвиш по 3 или 4 предмета, в тази тежка година....
А повечето от нас, спират дори езиковите курсове на децата, за да не се претоварят.... Smirk
Обидно е, не за мен, за тези деца е обидно!

# 1 771
(шеговито, или не съвсем  Grinning)

Топ софийско училище приема деца с 90+ точки по БЕЛ.
Като им се вземат точките от ДЗИ БЕЛ средно, те не са 90+.
Значи училището не се е
справило. Stuck Out Tongue Winking Eye
Децата са си все същите топ отличници.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 18:23 от solnichka

# 1 772
  • софия
Не съм твърдяла "най-добра езикова". 🙂
Гимназията никога не е представлявала интерес за мен, за да я харесвам или не. Впечатленията ми са на база това, което е споделяно във форума за нея.
Съгласна съм, че трябва да има установен качествен/количествен критерий, за да има обективност, но и не разбирам защо трябва 10 пъти да се напише, че групирането е твърде условно без ясни и точни критерии. Независимо от това, факт е, че го има.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 18:23 от zvаnchе

# 1 773
  • Отвъд алеята зад шкафа
Звънче, я кажи какво домашно са ви дали по Бел, че ми е любопитно?

# 1 774
  • Испания
Може би ще ви се стори странен въпроса, но кои училища включвате в първи и кои във втори ешелон?

На мен също ми е изключително интересно?

Досега никой не улучи верния отговор, а той е: училище, в което е прието дете на ССФ, е от първи ешелон.

Дидева, сърдечни благодарности за безкрайната отзивчивост и изключително полезната информация, която споделяш!

# 1 775
Във връзка с физиката в НПМГ-знаете , че ревах от щастие като видях в понеделник , че набора е приет в тази паралелка...Да , ама баща му още не може да разбере( или не иска) , как така е приет с най-ниския си бал-"значи никой не иска да учи физика"....а човекът си иска това , макар и след схн и мат.ае...

# 1 776
Не съм твърдяла "най-добра езикова". 🙂
Гимназията никога не е представлявала интерес за мен. Впечатленията ми са на база това, което е споделяно във форума за нея.
Не знам защо трябва 10 пъти да се напише, че групирането е твърде условно без ясни и точни критерии.
Написала си, че дава добра езикова подготовка, затова попитах как го измери това. От моя опит точно това НТБГ не го дава, измерено с резултати от изпити за сертификати за езика, но тази информация е моя лична, субективна и непредствителна.
Иначе обектвино - по входящ мин бал от НВО е възможно най-точният измерител за групирането по ешелони.
Ето един нагледен пример как форумът може да е доста подвеждащ като информация за вземане на решения Simple Smile
Скрит текст:
Може би ще ви се стори странен въпроса, но кои училища включвате в първи и кои във втори ешелон?

На мен също ми е изключително интересно?
[/spoiler]Досега никой не улучи верния отговор, а той е: училище, в което е прието дете на ССФ, е от първи ешелон.
Скрит текст:

Дидева, сърдечни благодарности за безкрайната отзивчивост и изключително полезната информация, която споделяш!
Ха-ха, точно Smile

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 18:32 от Анонимен

# 1 777
  • София
denyil, такъв сантимент имам към тази паралелка... Не съжалявайте, това е може би най-благодатния избор, който можете да направите! И таткото ще разбере един ден! Wink

# 1 778
  • гр.София
Има някакъв проблем с физиката в България. В СУ е от дотираните специалности /преди две години,сега не знам/-т.е освобождават те от такса.
Ще ми е интересно да прочета мнения по въпроса.
 Предвид "огромната" ми компетентност по темата ще спра дотук-)

# 1 779
И паралелката им СХН изпреварва едната ТУЕС-ка.
А баловете в природните паралелки, са си направо космически, при положение, че се балообразуват с Оли или резултат от състезанието х2. Много уважавам тези деца и не спирам да повтарям, че трябва да си наистина мотивиран, за да се готвиш по 3 или 4 предмета, в тази тежка година....
А повечето от нас, спират дори езиковите курсове на децата, за да не се претоварят.... Smirk
Обидно е, не за мен, за тези деца е обидно!
Кое е обидно? НПМГ е топ училище, просто не може да се сравнява с тези с вход с НВО. И ТУЕС беше така допреди две години, когато приемаха със свои изпити. И АК - също.
Ако погледнем ДЗИ БЕЛ, НПМГ стои много добре, но все пак е нормално да не е на първите позиции, това не е хуманитарно, а природо-математическо училище, тежестта е другаде
Може би групирането по ешелни да се подраздели на природо-мат. и езиково-хуманитарен ешелони. Или да зарежем това разделяне и всеки да си търси по своите лични критерии Simple Smile

# 1 780
  • София
blanc, и аз не съм компетентна, но физиката е наука, която е меко казано, свързана със знания в областта на математиката, химията...
Ще ти отговоря на въпроса с въпрос.
Колко родители видя в тази тема, готови да подкрепят децата си в тесни профилирани интереси...?

Popea, не беше към теб. По принцип, към Кастрева, МОН и журналисти, които повтарят като папагали!

# 1 781
Като сме започнали с ДЗИ, накрая има колонка със среден успех от всички ДЗИ. Понеже са изброени 149 училища, направих извадка на първите десет процента. С просто око се вижда, че са събрани в 34 стотни. Освен това трябва да отчетем и броя на явилите се ученици. Например АК и ПЧМГ са с равен среден успех, но броят на учениците от колежа е около 8, 5 пъти по-голям. Има и други такива значими разлики.

# 1 782
  • София
Искаш да кажеш, че Меридиан 22 и Ерих Кестнер са извели по 10 абитуриента тази година? Rolling Eyes

# 1 783
(шеговито, или не съвсем  Grinning)

Топ софийско училище приема деца с 90+ точки по БЕЛ.
Като им се вземат точките от ДЗИ БЕЛ средно, те не са 90+.
Значи училището не се е
справило. Stuck Out Tongue Winking Eye
Децата са си все същите топ отличници.
Класацията по входящ мин бал и тази по ДЗИ БЕЛ е доста близка, така че не виждам разминаване.

# 1 784
  • софия
Звънче, я кажи какво домашно са ви дали по Бел, че ми е любопитно?
Всъщност е доста обширно и обхваща всичко по български. Общо са 10 листа.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт