СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 260
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 040
Мисля, че всяко училище си избира банка към която превежда стипендиите. Помня, че съм виждала съобщение на сайта на смг преди години, децата да си направят сметка в определена банка. Аз мисля да изчакам инфо от училището.

# 2 041
25 деца не са се записали в СМГ - почти всички от провинцията. В паралелката физика на НПМГ, която ме интересуваше мен, има едно незаписано дете и 6 подали за второ класиране. Така, че раздвижване на второ ще има.
Стискам ви палци за второто класиране! Направи ми впечатление, че тази година са се явили по-малко деца на състезанието по физика, спрямо миналата. Има логика балът да падне с 10-15 точки, но по данните за една паралелка повече е гадене, отколкото обосновано предположение.
Явно момчешка се очертава паралелката, когато се записвахме ни казаха, че на първо класиране са приети 5 момичета, 4 се бяха записали до момента.
Успех!

# 2 042
Според мен незаетите на първо класиране места в СМГ ще раздвижат по-скоро децата избиращи между СМГ, НПМГ и ТУЕС, а не толкова езиковите гимназии. Може да не съм права. Гледам от собствената си камбанария, че математиците кандидатстват предимно в тези училища.

Ние сме изключение - избираме между няколко езикови и СМГ Simple Smile

# 2 043
Не знам вече какво да си мисля и аз....Това дали в училището има квоти или не, при нас беше решаващ фактор при желанията.
 Дъщеря ми не пожела да пишем училищата без квоти. От една страна е вярно, че е много честно,/ако изобщо може  да кажем така/, за момиче минимален бал 440, а за момче 405 примерно за една и съща паралелка ..., но пък от друга и на мен ще ми  е притеснено, ако в класа има само 2-3 момчета. По себе си съдя,р азбира се... Simple SmileSimple SmileSimple Smile Тази комуникация според мен е важна за общуване, отношения и малко или много повечето момичета в повечето случай/ да не кажа почти всички/ са предпоставка за повече интриги....
Поздравления, умно момиче имаш Simple Smile

# 2 044
  • София
Миналата година извадих карта на осмокласника в ПИБ. За НПМГ няма изискване към банка, но карта се вади при навършени 14 години. По този повод наборката може да има карта чак декември.

# 2 045
  • София
И при нас сигурно ще преобладават момичета, мислих го 2-3 дни, но младежът каза, че не го притеснява изобщо това. И мен спря да ме притеснява Stuck Out Tongue Winking Eye .

# 2 046
  • София
И аз гледах скоро банковите продукти предлагани от ДСК,тъй като съм техен клиент.Имат карта ДСК тийн за дете над 14 години.И ДСК старт за по-малките.Вади се с родител, акт за раждане, лична карта ако има.Нямс такса за откриване и обслужаване

# 2 047
Дотук с теорията на Регалия, за снижаването на високите резултати в провинцията поради новия начин на проверяване.

Скрит текст:
Не съм прочела всичко в темата днес, че нямам време, но не е ли същият начин на проверка на НВО от миналата година още? И от миналата година къде има отчитане на явно занижени резултати в сравнение с по-предходната, за да се твърдят някакви такива неща? Че тази година точно само деца от провинцията, например, имат 500 точки. Какво точно твърдят Регалия и на какво се базират?
Аз и по този въпрос имам простичко обяснение /не знам какво е на Регалия/ - в "провинцията" населението намалява с всяка изминала година. По-бавно се закриват паралелки и цели училища, в сравнение с лавинообразния спад на населението, особено в по-млада възраст. А това включва и децата. Съответно - конкуренцията за места е малка. И никой не е чак толкоз луд, че да си губи времето с години съботи и недели да ходи по курсове, ако това, с оглед на този факт, не му е наистина нужно. А високите резултати на НВО лично за мен винаги са изразявали просто една по-добра подготовка, по- от рано и по-интензивно, за дадения формат на изпитите. Ако не ти трябват космически резултати е глупаво да влагаш космически усилия за конкретни изпити.
И моето мнение е такова. И не само за училищата, но и за пазара на труда. Да, в София има повече ваканции, но кандидатите за всяка от тях са многократно повече от тези в провинцията, и колкото е по-малко населеното място, толкова е по-зле положението. Дотам вече да е пречка за чужди инвестиции в България, не могат да намерят кадри  - те тези неща си ги проверяват предварително.
Но за София пък е обратното, механичният прираст продължава и конкуренцията за училищата се увеличава. Затова и истерията с подготовката за НВО също нараства.
И на пазара на труда е същото.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 15:50 от Анонимен

# 2 048
  • София
И аз гледах скоро банковите продукти предлагани от ДСК,тъй като съм техен клиент.Имат карта ДСК тийн за дете над 14 години.И ДСК старт за по-малките.Вади се с родител, акт за раждане, лична карта ако има.Нямс такса за откриване и обслужаване
Прегледай само тази карта за по-малките. Май нямат право да теглят до 18 годишна възраст, ако е на името на детето, защо е спестовен влог. Или другия вариант е на сметка на родителя, но карта на името на детето. Не всички училища са съгласни на последния вариант.

# 2 049
АК са приключили с приема. А аз познавам 5 деца, поканени като резерви, които не се записаха. Сигурно пак са поканили повече деца отколкото са свободните места, т.е. не са 25 освободените места за второ класиране от ученици на АК. Въпреки, че може да има записани деца още на първо класиране в АК, които са се пробвали за ДУ.
Аз за 1аег си се вълнувам с момиченцето на приятелка и само броя колко са се отказали Simple Smile.
Най-вероятно поканените бяха 40 (до 150 място и все момичета) - имаше един споделен резултат като излезнаха - 53,86% на 148 място.
След умуване + и - и ние пропуснахме АК. Значи са се записали межу 25 и 34 момичета Simple Smile

# 2 050
И при нас сигурно ще преобладават момичета, мислих го 2-3 дни, но младежът каза, че не го притеснява изобщо това. И мен спря да ме притеснява Stuck Out Tongue Winking Eye .
Ха-ха, че него какво да го притеснява, той даже трябва да се радва - избор голям, като султан в харем ще е Simple Smile Да се притесняват момичетата Laughing

# 2 051
Ами! В НЕ са почти 1:1, а в АЕ - 2:1 в полза на момчетата. Като цяло в СМГ момичетата са много по-малко. 🙂

# 2 052
  • софия
Миналия месец и аз гледах. Останах с впечатление, че задължително трябва лк. Решили сме да ѝ направим и по карта да ѝ превеждаме парите за седмицата.
Искаше ми се да мога да мога да имам наблюдение върху състоянието на сметката, но май не може. Мъжът ми каза, че май в РФБ родител получава смс при ползване на картата.
Преди да почнат училище ще се занимавам с това и със сигурност ще направим.

# 2 053
Когато БЕЛ е определящ за приема в смг, се случва и аномалията предимно момичета. Моето инфо за приетите в СМГ НЕ от настоящия А и Б клас сочи правес на момичетата и то 3 пъти повече са момичетата.

# 2 054
В 133-то има квоти за всички паралелки. В 35-то има 3 паралелки с квоти и една без. Останалите училища с квоти за двете английски, двете немски, френската, испанската, 32-ро, НТБГ и НФСГ. За други не се сещам.

Мерси! А СМГ не е ли и тя с квоти? НПМГ? ТУЕС?

Коя е паралеката в 35-то без квоти - френската ли? Тази година видях, че имат само 1 френска обявена.

Общи условия

Активация на акаунт