СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 118
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 490
  • Варна
Хора, аз пак да питам😄 Какво медицинско предствавихте при записването? Имаше ли специално упоменато нещо за цветоусещането. Нашето медицинско ни го направи личния, сложи няколко печата, взе 20 лв. и товя беше, не ни праща по специалисти....
Вашия личен меко казано се е олял. Аз платих 5 лв.

# 2 491
  • Някъде в Европа...
Относно информацията за НВО и прием в училищата.. Моят беше в СУ, рекламираха си техните паралелки и класната на два пъти даваше грешна информация. На РС са наложи да и посоча наредбата, където пише, че балообразуване то е с оценките от 7 клас
Дръго пък ОУ накара деца и родители да подават заявления в училището. Обсадили се класните да се явяват по график. Като гледали балът да стига за паралелките, които пишат децата..
При нас същата работа...Аз дори поправих директорката на срещата с родители на седмокласници (180 деца) по въпроса с оценките..Толкова са ги "подковали" децата , момичетата (4 паралелки са: 2 изкуства, 1 СХН и 1 Графичен дизайн) - вярно, че е най-голямото училище с мн.добър мениджмънт, традиции и реноме - но с 96т по БЕЛ да слагаш на първо място Графичен дизайн (без ИИЧЕ, нито РИЧЕ) пред ЕГ, е пълна лудост според мен...Едната майка буквално ми плачеше - как да обори дъщеря си да не слага на първо място този пуст Графичен дизайн..Е, не....за момента 5-6 от момичетата вече са записани в тази паралелка...Едната майка пък се моли балът да не падне с 20 точки за нея, защото така дъщеря й ще отиде в ЕГ, където ги делят само 4 т....Меко казано тези от родителите на момичетата, с които говорих, са бесни от влиянието на учителите...Получи се така, че този Графичен дизайн в това СУ е с много висок изкуствено надут бал, заради това "обработване" на децата, а си е проста паралелка в СУ....
Слава богу, че моят син не я е желал, дори паралелката СХН там нареди след всички профилирани паралелки в ПМГ....

# 2 492
Изучаването на немски език за дете с нелошо ниво по английски е много разумно решение, защото немския е много търсен за работа, а и се говори в няколко европейски страни. Френският също е много търсен. Испанския се търси по-малко, а много хора го изучават интензивно в гимназията. Ако детето няма желание да учи повече от един език е добре да се насочи към техникум. На завършилите ТУЕС например английския им е достатъчен, защото компютърните умения се ценят повече от втори език. Пък и в тази сфера всички говорят английски.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 16:05 от Monza

# 2 493
След като подробно обсъдихте 133-то, което след прочетеното май съжалявам, че не сложих на по-предно място, какво мислите за 22-ро?

# 2 494
AIR, интересен феномен, бих го нарекла. Учител(и) с такова влияние над децата, че родителите въобще да не могат да се включат.
Аз се надявам детето да срещне учител, който така да тежи за него (естествено благотворно) . Силно критичен е към това, което чува в училище.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 09:22 от solnichka

# 2 495
Имате руският език като майчин, затова не го цените...Simple Smile Колкото до 133-то , трябвало е дори само да видите децата на баловете, когато завършат- те изглеждат просто различно от масата... Отделно от това, което касае средата, са резултатите от ДЗИ след 12-ти клас. Погледнете и тях, преди да се гърмите. А за руският - няма език, който да ми е бил по-полезен във времето - библиотеките им са безбрежни, а това е най-малкото... Аз бих била много щастлива, ако във второ класиране видя 133-то в секцията ни “Класиране”
Ми аз съм с двойно гражданство, едното ми е руско, матерен ми е и не ми е послужил особено досега....май само в Русия като отида и веднъж в Гърция ми се наложи....

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 09:42 от RanaGrig

# 2 496
  • гр.София
Базел, толкова негативно подхождат към конкретно училище,че всяко друго от това ниво ще е по-добро за тях.Ето,18,например.   
Не са гледали статистики,не са направили сметка,че бал за момче и момиче са две различни неща...

# 2 497
Понякога човек просто се настройва за определено училище. И като попадне в класирането на друго място се чувства изгубен и нещастен. Това не означава, че непременно не харесва въпросното училище. Просто е заради нагласата. 133 е много добро училище. Бяхме го писали с големия преди години, но наборката не иска руски, нито френски като водещ език и този път го пропуснахме.
Amanda.D, благодаря! Simple Smile Да, за тази паралелка имаме най-голям шанс. Девойката обаче е разколебана нещо, защо сме я били писали... Снощи я убеждавах защо е хубаво да учи нов език. След по-малко от 24 часа ще знаем!

# 2 498
А за записаните нали всичко е съвсем приключило? Единственото "документално", че е записана беше попълнената графа "записан" в секция класиране, която изчезна. Има ли някаква платформа на мон, в която ако въведеш егн и ти дава справка чий ученик се води детето? Помня преди 2-3 месеца, когато прави тест за кариерно развитие и си въведе егн веднага изписа, че учи в смг, т.е. те вътрешно си знаят кой къде учи, което е чудесно.
Стана дълго, но въпросът ми е: иска ли се още нещо от мен и трябва ли да търся/да проверя за коректно нанесени данни някъде?

# 2 499
Любче, ще обменяме опит с френския:) Радвам се, че при вас всичко се разви добре.
Да, настройваш се за определено училище. Моето се беше самонавило за 18 СУ и появяването му на първо класиране реши всичко.
На мен всички ми изглеждат еднакво привлекателни като възможности за език. Някои обаче емоционално предпочитам по критерии - местоживеене и приятели, които са завършили там. Но пък Мария е завършила 18 - то, което означава,  че училището е прекрасно.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 09:44 от Amanda.D

# 2 500
  • София
На мене ми е чужда нагласата да се настроя за определено училище. А прагматичният разум на дъщеря ми е изцяло в синхрон.
Избрахме училища, седнахме, представихме си детайлно маршрут и ежедневно пътуване до всяко едно от тях; вариантите с комбинации от езици, възможности за следване после.
И ги подредихме.
Оттук насетне няма как да хвърлим боб, че да предвидим каква общност ще се създаде, какви ще са учителите и какво ще е цялостното усещане там. Защото за емоционалните бъдещи възприятия няма нито класация, нито статистика. 😊

# 2 501
  • Някъде в Европа...
AIR, интересен феномен, бих го нарекла. Учител(и) с такова влияние над децата, че родителите въобще да не могат да се включат.
Аз се надявам детето да срещне учител, който така да тежи за него (естествено благотворно) . Силно критичен е към това, което чува в училище.
Солничка, да, класната им е млада 27-28 г., страхотна мадама и абсолютен възпитател, държи ги много строго, но същевременно за всяка тийн щуротия е с тях, за да й са под контрол (понеже са момчешки клас дори ги води на екскурзия в Разград с цел среща с Лудогорец и пътьом са минали и през Плиска и Преслав 😉; вечерта в хотела умишлено ги е събрала всичките "на купон" в найната стая , защото както тя каза - "ясно ми е, че ще си направят по стаите и ще трябва да съм пъдар, а те ще се крият, а така - хем им давам това, което искат, хем, без да разберат, ги контролирам..И така и те доволни, и аз спокойна" )...С момичетата е първа приятелка, а за момчетата се радвам, че не са по-големи, че всички щяха да са влюбени в нея 🤣....Самата тя казва, позовавайки се на мнението на учениците си, а и то се вижда, че за класа си е и майка, и приятелка, и доктор, и учител, и психолог....Много сме доволни от нея относно възпитанието на децата (учител по история е)...

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 10:00 от AIR

# 2 502
Poppea, да, точно с френски е приета. 7 години ги мъчих с руския - и двамата руската паралелка в 18то завършиха.... и не става и не става...и на руски им говоря вкъщи и пак...мъка...английски научи за нула време, но защо им е толкова труден руския нямам обяснение...Сина даже в Москва го водих за стимул - нъц...та тя мислеше,че се е отървала от руския...и я приеха в руското😅
                    До тук само чета и съпреживявам с кандидатстващите на 2-ро.Не мога да се откъсна от вас,ноооо.....да ме извиниш ще бъда даже малко рязка.
                    Шокирана съм,че децата ви не знаят "матерния" ви език! Не 7 години в 18-то,а от бебета трябваше да им дадеш богатството на този език.Имам познато дете,което на 3 години говореше 3 езика.Роди се във Париж /там бяха на работа родителите му и двамата са българи/ така,че за френския ви е ясно.В семейството им френският език е като матерен.Още прадядото е преводач на високо ниво,бабата,дядото -също.По тази причина и майката е закърмена с френски.Докато бяха във Франция още от бебе майката му говореше на български,бащата - на английски.Когато за първи път го видях беше на 3 години и бях шокирана.С децата говореше на български,с баба си и дядо си говореше на френски,а с баща си на английски.За френския и английския няма как да дам оценка,защото съм учила немски и руски,но българският беше перфектен - от раждането му до момента не беше идвал в БГ.По-голям е с един месец от големия внук и сега 3-те езика владее перфектно писмено и говоримо и...учи немски и испански в момента.
                  Изобщо не ми допадат "припадъците" от факта,че не е прието детето в елитна гимназия.Малкият внук стана 3-ти на национално състезание по АЕ без да има и една минута частни уроци,а на състезанието се явиха деца от цялата страна вкл и от ЧУ.Така,че догодина,ако не го приемат в "елитно" у-ще няма да припадаме. Smiling Imp Знаем си детето.

# 2 503
Ох, лошо ми е от смях. Аманда, уби ме Simple Smile)))). Когато бях ученичка рекламираха 18-то, че Иван Костов го е завършил. И изведнъж ти замени Костов с мен Simple Smile
Този форум има крещяща нужда от бутон смях.

# 2 504
Ами аз по Костов не избирам, а по приятели, макар и виртуални)

Общи условия

Активация на акаунт