СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 114
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 505
  • София
Преди Костов  и Тодор Живков е учил там Joy Аманда,споко-след години ще споменават имената на децата ни като рекламни Wink Ще видиш

# 2 506
Стига, бе, това за Тодор Живков възможно ли е да е истина? Не ми стои да е идвал да учи в София.

# 2 507
  • София
Като частен ученик е завършил.На сайта на училището пише Wink

# 2 508
  • София
Да се рекламират собствените училища разбирам, но нашата директорка ни прати през Школо рекламни брошури на БУЗЕМА за новата специалност "Каменоделство". 3 минути гледах в ступор и се чудех дали не съм кликнала някъде по грешка, за да ми излизат тези картинки Anguished Но грешка нямаше. А директорката, иначе, е много готина и дейна мацка, която от 3 години усилено работи за оправяне имиджа и подобряване качеството на нашето училище. Затова и съм толкова шокирана Simple Smile

# 2 509
  • София
Учели са по старата програма. Вече не е така. В девети клас се изучава материалът от осми и девети по голяма част от общообразователните предмети. В десети клас се приключва с почти всички. Във втори гимназиален етап се изучават БЕЛ, математика, двата чужди езика, ФВС и гражданско образование плюс профилиращите предмети.
Не знаех за тази промяна. Малко безсмислено ми се струва, защото те и преди това приключваха с разказвателните предмети по това време. В 9 клас ще падне голямо учене.

# 2 510
  • гр.София
О,на Джуди любимата специалност!
Минималният бал в Бузема е стряскащ.
А  знаете ли,че в Кунино има легендарен техникум по каменообработка?  Не знам,държат ли се.  Имаше опити да го съсипят.
Погледнах-проф гимназия е ,към Мин-вото на културата, влиза се с изпит по рисуване.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 10:42 от blanc

# 2 511
AIR, интересен феномен, бих го нарекла. Учител(и) с такова влияние над децата, че родителите, въобще да не могат да се включат.
Аз се надявам детето да срещне учител, който така да тежи за него (естествено благотворно) . Силно критичен е към това, което чува в училище.

Има, има... В училището на голямото дете, преди осем години беше същата история. Така ги бяха обработили и детето беше им повярвало, че няма нужда да ходи в други гимназии - езикови, математически и др... И софтуерна паралелка си имали, и с английски език... какво повече да искат... Най-доброто училище Simple Smile Детето им беше повярвало. Учители са това, "авторитет" имат!
Едвам го свалих на земята. Добре, че има таблица за минималните и максималните балове от предходната година. В нея, училището беше след някаква паралелка за ремонт на дограма Simple Smile Казах му, че по-добре в нея да иде, поне занаят да има Simple Smile Добре, че ме послуша, приеха го в НПМГ, математика. После викаше "Леле, колко съм бил тъп!"  Та, у нас, не Бузема, а училището за ремонт на дограма е нарицателно Simple Smile . Тази година го няма Simple Smile
И със дете от блока бяха постъпили лошо Sad
Детето обичаше географията. Имаше добри точки от националния кръг на олимпиадата по география. Учителката по математика, много "авторитетно", му казала, да не ходи в НПМГ. Там не било за него, нямало да "изкласи". Детето, почти и беше повярвало и за малко да се откаже. Поговорихме си, че трябва да вярва повече в себе си, и да не им обръща внимание. Приеха го в НПМГ, география. Много страх имаше това дете в душата си, че няма да се справи, че ще се провали... Много пъти сме говорили и сим го подкрепяла и насърчавала (бяха му смачкали "фасона" Sad  ) И не само "изкласи", но синът ми каза, се справя отлично. Сега е студент в Холандия. (Идваше ми, да ида да и "извия" вратлето на тази "учителка")
И в четвърти клас, в това същото училище, с баткото имахме подобни случки. За пети клас, имат математическа паралелка. Имат изпит, за отсяване на децата. Учителката на моето дете, ги беше "убедила", да не ходят на изпита. Ако повече от учениците изкарат добри резултати и ги вземат в Математическата паралелка, ще разформироват класа по другите паралелки... И тогава, Ужас, нямало да има повече клас на госпожа Х.
Моето дете, така и беше повярвало, че приемаше за предателство, дори идеята да отиде на изпита (за кандидатстване в СМГ, дори не даваше да се говори) 
Едвам навих детето да се яви на изпит, само за да види какво му е нивото. Обещах му да не го записвам в Математическата паралелка, да не развали класа на г-жа Х. Беше първи по резултат от изпита. Като видя от списъка с резултати, колко деца от класа са ходили на изпита, на него малко му олекна Simple Smile  Добре, че размисли и се записа в Математическата паралелка.
После, в осми клас, когато избирахме училище за първи клас, за Малчо, категорично забрани да записваме брат му в неговото училище. Simple Smile Житейски опит Simple Smile

# 2 512
  • София и там където не се пуши
Учители от 18-то са обучавали и цар Борис 3, как това не са написали там.  3-та мъжка навремето. Та за Тодор Живков в квартала не били чували нищо - питах. Не знаят кой му дал диплома, В биографията му не виждам да пише това училище, а полиграфията.

АААА намерих цитирам - По това време Живков си поставя за цел да положи гимназиални зрелостни изпити, за да продължи образованието си в Софийския университет „Свети Климент Охридски“, което тогава не може да стане със завършеното от него средно техническо образование. През октомври 1938 година полага приравнителни изпити в Трета мъжка гимназия в София

# 2 513
Да, относно руския лицей ще кажа, че имам приятелка, на която и двете деца там тръгнаха от първи клас...още първата година вече говориха като русначета....а скоро ги срещнах и продължават да си говорят на руски помежду си...нямат никакво руско потекло да вметна, просто любов към руския явно....

# 2 514
  • София
Ами ето затова не харесвам ей такива измислени квартални училища, заради ей такива тъпи нагласи на учителите, настройване на децата, умишлено понижаване на оценки и какво ли не още... Аз лично не харесвах нашата класна до тук, просто защото беше мека и не изискваше от децата. Но в последния ми разговор с нея оценявам какво ми каза: Нашите деца изкарват високи балове и отиват почти всички в много хубави училища. При нас остават 5-6. За справка випуска е от около 200 деца, гимназията е от втори ешелон. Приех това нейно изказване като повод за гордост от добре свършена работа в начален курс. А да ми настройват детето как да остане в тяхното си училище, казвам ви, ще ги унищожа. Аман от изкукали даскали вече 😂 Тази седмица ще подготвя и изпратя благодарствени писма до директора на училището за конкретни учители и за всички останали като цяло също. Заслужават го! Всеки човек обича да чуе добра дума за себе си, особено пък за тях, за който ДО беше ад, по техните думи.

# 2 515
И аз почнах благодарствено писмо, ама пусти нямам дар слово Sad

# 2 516
  • софия
Момичета, имам 14 годишна девойчица💕🎈💕

(Почти) сама направи тортата 🙂

# 2 517
Noel, за 22ро съм чувала само добри отзиви от приятели, а и тяхната паралелка с АЕ и ИЕ е една от най-желаните от кандидатстващите седмокласници...няколко приятелски деца около нас се надяват за там на 2ро класиране....

# 2 518
  • София
И аз почнах благодарствено писмо, ама пусти нямам дар слово Sad
Хепи, когато подготвя моето, мога да ти го дам като template, ти само да си го напуснеш. 😊Тази седмица ще го направя.

# 2 519
Ще се опитам да бъда полезна на майките чакащи  следващи класирания. Ако не сте приети и на второ класиране,а при нас се получи така. Нашия беше първа резерва след второ. Изчаках до към15ч на крайния срок в училището, в което искаше и от там казаха че 1 дете не се е записало. Прецених, че риска си заслужава и се получи.
Още нещо. Изучавания първи език обикновено кореспондира с амбицията да се продължи в уни в съответната държава, затова се осведомете за възможностите. От моя опит като изучаван англ. ез. по големия му брат можеше да избира между САЩ, Англия, Холандия. Имам опит със САЩ и Холандия. Тук е важно да отбележа, че за инжинерни специалности в Холандия много държат на  възможно най-много доп. часове по мат. както и на матура по мат. Хубаво е да имате някаква насока още преди 8ми клас и да си направите проучване, а получената диплома да свърши най-добра работа. За знанията, то е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт