Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 23 546
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
Аз съм с кръвно и пия Допегит от 23-та седмица. Когато го открих ми беше 160/80. Подържам го около 135/60.Терапия си трябва. И мен ме болеше главата в началото , сега не. Може би свикнах с кръвното.

# 16
По принцип по време на бременност кръвното не трябвало да минава 140/90, но това се доказва с редовно мерене по няколко пъти на ден. Ако е еднократно не е проблем. За всеки случай при по-завишени стойности от обичайното е желателно да се обадите на АГ. Мен така тъпият ми АГ ме беше наплашил и диагностицирал с прееклампсия заради еднократно по-високо кръвно, а аз всеки ден го мерех по няколко пъти и знаех, че не поддържам такива стойности и въпреки това тоя ме заби в болница. Нищо че се установи, че е еднократно и че нямам отделяне на белтък в урината, нито някога съм имала главоболие.

# 17
Ами да .. и аз затова се притесних, защото по принцип съм с ниско..и 130 за мен си е доста високо. Но ето .. жената ми звънна и естествено както винаги каза,че нищо ми няма 😁 и трябва да стане 140/95 ,за да бъде опасно .. неглежира ми прилошаването и заглъхналите уши ,както и главоболието ама аз съм свикнала , те тук са такива . Трябва да умираш буквално,за да те изследва ..

# 18
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Благодаря за новата тема,Марая!

Вчера бях специално до ДМ и Лидл за тези торбички с цип Grinning
В ДМ са 1литър за 2.99лв, а в Лидл са 2.49лв за 3 литра . Взех тези от Лидл:

И с помпата за кърма вътре:

# 19
Паола, не можеш ли сама да си пуснеш една обикновена урина, за да видиш има ли белтък за всеки случай и твое успокоение? Или там няма как, не съм наясно

# 20
Честита нова тема! В тази вече със сигурност ще си имаме повече бебчовци 😊
Аз да ви се оплача с моите мъки и т. н. Мъдрец.... Днес ходих пак на зъболекар, който ме изпрати на хирург, защото работата не е на добре. Отекла съм цялата, но този зъб така и не е избил. Херургът каза, че е за вадене, блокирана ми е цялата челюст. Аз съм в 35 седмица, другата влизам в 9 месец и ми се ще да изчакам поне до тогава, въпреки че не се търпи. Сложи ми упойка, изтегли гной, сложи дренаж, утре сутринта пак ме вика, за да види как е положението. Следобяд съм на тонове и ще говоря с АГ какво да правя, дали да не се отлага това вадене... Това, което ми каза херургът к ме притеснява е че бременните по-трудно ни лови упойката и това може да предизвика контракции... Вадили са ми мъдрец преди години, но тогава беше избил и си спомням каква мъка беше.. Нито упойка ме хващаше, а имам чувството, че ще ми извадят мозъка, а сега хем не е избил и ще трябва цепене, хем съм бременна и не ми се мисли. Направо ми се реве 😒

# 21
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Ох, милата, как можа точно сега да ти се възпали мъдреца....много гадно Confused Дано всичко се развие по най-добрия за теб начин.
Аз януари месец изживях нещо подобно, с гнойния отит, попринцип ррябваше да ми сложат пълна упойка, но заради Б ми сложиха местна упойка и изтеглиха гнойта...После венозни АБ 11 дни....но всичко минава! Стискам палци!

# 22
Ох, моите зъби са доста проблемни. През няколко месеца все се налага да ремонтирам нещо. Добре че сега през бременността не се обади някой, че ми е много неприятно.
S_Petrova, на мен са ми вадили мъдрец с цепене. Търпи се, не се притеснявай Hug

# 23
Паола, не можеш ли сама да си пуснеш една обикновена урина, за да видиш има ли белтък за всеки случай и твое успокоение? Или там няма как, не съм наясно

Ами не,няма как 😁. Трябва като всички други да си измислям симптоми или да преувеличавам ,за да ме прегледат , но не ми се предизвиква съдбата. Ще си меря кръвното всеки ден и това е .. така или иначе на 20ти съм на преглед. Иначе благодаря за заинтересоваността 🥰

S_Petrova дано всичко мине безболезнено и бързо при теб.. че никак не е за пренебрегване проблем със зъбите Sad

# 24
Марая, благодаря за новата темичка, тази  вече ще е пълна с бебета Blush
Вчера бях на консултация с лекаря при който ще раждам, беше страшно мълчалив, нито ми каза колко е станал голям бебока, а го гледа на ехограф, каза че няма да стане 4кг както предвиждаха на третата ФМ и каза че имам 2см разкритие и най-вероятно няма да изтрае до термин.
Някоя мама с опит знае ли дали е стандартно да имаш 2см разкритие без наченки на раждане?

# 25
  • София
Здравейте и благодаря за новата тема. Само с хубави новини в нея. LoVeLy Wife това до колкото знам ,не е помпа ,а колектор,който събира кърмата ,която изтича от едната гърда,докато кърмиш или изцеждаш с помпа другата. И аз мислех да взема,но реших ,че първо ще видя как е положението,и тогава.

# 26
Здравейте и от мен. За пръв път се включвам, терминът ми е на 11 август, момиченце. На 31 год. съм.
Имам питане относно диаметъра на главичката(BPD), че вчера влязох в 36 г.с. и бях на консултация и се оказа, че ехографа отчита  2 седмици назад-88.4мм. А по принцип и друг път ми се е случвало на същия ехограф да ми отчита 2 седмици назад. Ходила съм преди при други двама гинеколози, там всичко си е било в норма. В разни таблици пише, че е ногмално за този период да е 87-89, но съм объркана малко. Та как са при вас тези размерчета в 36 г.с.?

# 27
Здравей Lenka, аз ползвам този калкулатор, за да се ориентирам след преглед
https://www.babymed.com/tools/ultrasound-estimated-fetal-weight-calculator

# 28
При мен BPD в 35+5г.с. е била 90,3. Бебчето ми върви дребно за седмиците си.

# 29
Момичета, вече вагинално ли гледат? Как се разбира колко е разкритието? Утре съм на преглед при професор Николов в майчин дом, при който възнамерявам да раждам, освен ако не ми каже някоя космическа сума.

Общи условия

Активация на акаунт