Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 362
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
  • Великобритания
а да , написали са ми също , че обяда им пак ще е по различно време , с цел да не се засичат много много ..
много тъпа работа , миналите години правиха транзишън -  размина ни се
четох че в други градове са викали родителите , за да се запознаят с учителите и класната стая - тръцки
Много ми се искаше да видя коя ще им е учителка , че от миналата година всеки търм с нова .,разсипаха се

# 301
  • Истински се вижда само със сърцето.
Мери да си починете и да си изкарате хубаво Simple Smile

Поръчах обувките, остава да и станат Simple Smile, поръчах и персонализирана чанта за екипа за спорт, надявам се да я изкара всичките години в това училище или поне две -три 😅, не че е скъпа, ама да не се занимавам.
Май ми останаха ластици за коса и някаква диадема и фиби да взема ( не че косата и търпи нещо), обаче ми трябват bottle green и нищо не мога да харесам, ако някой има идея къде да погледна да казва Simple Smile. Бях харесала в един сайт, обаче те още не са си пуснали плащанията и не знам ще проработят ли.
Ние трябваше да имаме родителска среща миналия месец, бяха казали, ако не на живо, то онлайн, но нямаше. Имаше транзишън, беше за малко в училище и много и хареса учителката.
Още нещо да питам, тези които децата ви посещават занималня преди и след училище как я плащате? Аз искам да го направя през чайлдкеър акаунта, обаче от училището беше споменато през скул гетауей. Излизат ми като провайдър в другия акаунт и май ще се обад на първи да попитам преди да преведа парите, предполагам че сега няма никой в училището.

# 302
Почти съм готова с училищните дрехи. Има да свия два панталона, че слим фита се оказа само тесни крачоли от коленете надолу. Обувките ѝ стават, те са съвсем нови, няма и месец да ги е носила. При нас отдавна е минала първоначалната тръпка "детето тръгва на училище", може би догодина, когато ще е в ново училище ще я има пак. Дано само да е здрава и всичко да тръгне без големи сътресения. Че няма как да е съвсем както преди е ясно. Пратиха ни още преди месец плана с организацията от септември, съответно с уговорката, че нищо не е окончателно и ще се нагажда в движение. ПЕ ще изграят само вън, униформата е едноцветни тъмни долнище и горнище, вкл. и худи може, както и черни маратонки. Но знам, че има по-капризни училища, където държат и тениските за физическо да са с лого. Би трябвало да ги пише в сайта на училището тези неща.
Обикновени ластици за коса от черно до различни нюанси на кафявото ползвам аз. Ако не са в цвета на униформата, поне  да не са в цвят, който много контрастира и се набива на очи.

Мери, приятно прекарване!

Тревата в двора отново е зелена. Много обичам августовските захлаждания.

# 303
Нашият екип за спорт е с лого и цвета на училището, за големите и худи с логото.

Важното е да ходят и да са здрави децата, другите неща са подробности:)

# 304
Илейн, закуската не може, но занималнята - да. Вече 3г така плащам през tax free childcare за цял срок да не се занимавам седмично.

# 305
Момичета, да ви питам за пращане на багаж. Свеки се е засилила нещо да изпраща от Бг и понеже с пощите и е скъпо,ще търси фирма. При нас май има само една, която да кара до Корнуел. Какво горе-долу пращате и освен лекарства, цигари, какво друго не е разрешено. Тя иска да ни прати разни храни- има село и прави разни буркани и иска да прати за децата. Дали ще и направят проблем? Не става въпрос за бързоразвалящи се и такива изискващи студено, ясно ни е, че отнема време да пристигне.

# 306
  • На острова
Аз също мислех да плащам breakfast club-a, през childcare акаунта. Много странно, че не може..навсякъде ли е това? Тамън днес ги регистрирах и двамата, чакам да ми отговорят.

Ронка, пращали са (не на мен, на свекърва ми) буркани бе проблем.

# 307
Моята дъщеря засега ще е само следобедите, поне докато съм с работното време което направиха след локдауна. Не би трябвало да задължават плащането само през скул гетауей например, все пак чайлдкеър акаунта ти спестява пари, връщайки от таксите. Ще говоря с тях явно да уточня и се надявам да не ме изненадат лошо Simple Smile

# 308
РЕ kit при нас е тениска и шорти. Тениската е с логото от магазин за училищни дрехи. Имам и анцунг от Асда, в черно.
По куриери пращам всичко без алкокол, лекарства и цигари. Ние пращаме с Доставки Англия. В Бг са с Европът. Не знам как е при вас. Трудно се проследява пратката, но не сме имали изгубена досега.

# 309
  • UK
На мен мама, преди да почине редовно ми пращаше буркани с цели печени белени чушки, бурканчета с лютеница, някой пакет боб. И тя с Доставки Англия не сме имали проблем, само веднъж сложила бутилка ракия, когато се роди малката, но в офиса я помолили да я махне. Позната ми се оплака, че заради ракия в колета платила глоба около 200 паунда и и бяха взели и ракията, но тя много добре знаеше че не е позволено.
Бръммм твоето дете кой клас е? Тук в праимъри училището им осигуряват абсолютно всичко моливи, химикалки, тетрадки единствено бутилка с вода носят моите.
Илейн, трябва да може. Позната майка българка ми каза че така плаща афтърскул клуба, с чаилдкер ваучери през училищната платформа. Моите свършиха за детската градина на малката, а вече не получаваме. Не успях да ги ползвам за афтърскул клуба.

# 310
Y 4 ще бъде в тази година.

# 311
Я ме светнете с тоя чалдкеър акаунт, май преди бях гледала нещо но така и не ми стана ясно. За голямата не съм ползвала и представа нямам. Свга искам да пусна малкото на градина и поне за нея.

Доставки в Англия имат офиси така ли? Преди 2 години, когато пратих детето в България, и пратих един куфар дрехи така. Тогава намерих само един човек за на,ия край, който обикаляше района. Тогава си спомням взимаше около 80-90р на килограм.

# 312
Аз също мислех да плащам breakfast club-a, през childcare акаунта. Много странно, че не може..навсякъде ли е това? Тамън днес ги регистрирах и двамата, чакам да ми отговорят.

Обясниха ми, че парите покриват само childcare, а закуската и обяда не се водит такива.

Ronka12, регистрираш се на gov.com, регистрираш детето и му правят online банков акаунт. Когато ти преведеш пари, те превеждат още 20%. Плащаш като избираш организацията, на която искаш да платиш от списък. На всеки 3 месеца влизаш да промениш/потвърдиш данните си, за да можеш да ползваш услугата.

За доставки от Бг ползваме Интерлогистика. Пращат ми колети по 30 кг. Повечето куриери от Бг са на една и съща цена от врата до врата и пристига за седмица точно. Пращала съм с лондонските куриери, но ми излиза по-скъпо и по-бавно да изпратя от тук до Лондон и после да покрия куриер от българското им депо. Да не говорим колко проблеми ми създадоха и в какво състояние пристигна багажа.

# 313
През този акаунт потвърждаваш и допълнителните 15 безплатни часа за двама работещи родители, всъщност това се прави на всеки 3 месеца.
Ронка ти само 15 часа безплатни ли си ползвала за голямата?
Sign in to your childcare account
Use this account to get your 30 hours free childcare or pay for your Tax-Free Childcare.

To keep getting your 30 hours free childcare or Tax-Free Childcare, you must sign in every 3 months and confirm your details are up to date.

If your working pattern has changed because of coronavirus (COVID-19), you must confirm your details every 3 months as usual. Most people will still be eligible for support with childcare costs.

If you’re eligible for 30 hours free childcare, sign in to get a code to give to your childcare provider.

If you’ve registered for Tax-Free Childcare, sign in to:

pay money into your account
pay your childcare provider
apply for a new child
You’ll need the Government Gateway user ID and password you used when you applied for Tax-Free Childcare.

# 314
Мисля че последно беше 1.2 паунд на килограм. Плащането в Англия беше по изгодно отколкото в бг.

Общи условия

Активация на акаунт