Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 321
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
  • UK
Добро утро, при нас при всеки един от трите симптома (температура, кашлица и загуба на вкус/обоняние) искат тест и изолация до резултата от теста. Разбрах, че вече системата с тестовете е претоварена при нас и се чака много и за тест и за резултати. Поради тази преичина имаме вече един бъбъл от 4-5 класа в yr6, които не ходят на у чилилще тази седмица и учат онлайн. Очаквам скоро съответно и при нас.

# 481
  • На южния бряг
Децата ходиха една седмица и двамата са с кашлица и суполи, големият се влоши и неделя ноща я прекарахме в болницата, прибрахме се в към сутринта в понеделник и аз се обаждам в училището да кажа, ме няма да ходи, при което от там ми казват, ако се чувства по-добре във вторник да го водя те щели да му правят инхалациите на 4 часа. 🤦♀ Това ли са затегнатите мерки, той все още кашля ужасно как да го пусна да ходи пък и да разчитам на тях да му правят инхалации. Луда работа, та всяко училище е различно.
За малкия се обадих да кажа, че няма да ходи тази седмица, че кашля не само питали нищо за тестове.

# 482
При нас засега не съм чула да има дете с ковид и да изолират засега. Направо незнам как ще става това тестване. Миналата седмица една от колежките, нейния мъж е бил контактен и са го пратили да се тества. Единственото място, където са успяли да букнат е било в Уелс на 180 мили пт нас.

# 483
  • На острова
Ronka12, и пътували ли са 180 мили 😱?

Системата е изключително претоварена, наистина.

# 484
  • Великобритания
мойта в петък я прибрах изпотена , и още от вечерта текна нослето
Цял уикенд се борихме със сополи , няма кашлица или темп.  но вчера сутринта звъннах на рецепцията и им казах, препоръчаха да я оставя още 1 ден у дома , и щом няма други симптоми, нямало нужда от Ковид тест , всички са със сополи
Днес е малко по добре , сутринта скочи още в 7 , само малко е запушен носа и я пратих с едно писмо до учителката
Направо така се спичам , като си мисля , че ще е така всеки месец чак до пролетта.. Ужас е

# 485
  • Bristol
Имало райони, в които в момента имали недостиг на тестове. Може и от това да се получава претоварването и ходенето толкова надалеч за тест 😔

# 486
Ronka12, и пътували ли са 180 мили 😱?

Системата е изключително претоварена, наистина.

Да, нямаха избор, дано не оправи и не е така през идните месеци, а най-вече и на нас да не не се налага.

# 487
Момичета, къде мога да се оплача от Хермес? Днес ми направиха снимка лична,  на която се вижда лицето ми ю, като доказателство, че са ми доставили пратката. И ме мсркираха, пе са ми я доставили на моето safe place? Направо побеснях . Едно че вчера идваха и ми пъхнаха бележка че не съм била на адреса  без дори да почукат. А аз бях в хола и ги видях, просто не знаех че са те  иначе щях да изляза. Днес трябваше да дойдат между 3 и 5 след обяд а дойдоха в 1,15. Съвсем случайно бях на вратата и пушех. Куриерката ми съобщи нагло че не говорела английски. Откачих.

# 488
  • На острова
Е, това са Хермес, радвай се, че си си получила пратката все пак 😁 И да така правят, час по-рано, по-късно, на по следващия ден вместо next day delivery.

Не разбирам за кое искаш да се оплачеш конкретно и защо си откачила толкова?

Ако е за снимката - практика е вместо proof of delivery да се снима как си я приемаш. Това заради Ковид, разбира се. Ние получаваме ежедневно безброй доставки в офиса и колегите ми биват снимани, вместо POD.

# 489
Не са написали, че я приемам, а че са я оставили на safe place, което съю отбелязала. Не съм дала съгласие да бъда снимана. Освен това ме снимат не в качеството си на работеща и вършеща някаква работа, за което е нормално да съм наясно какво се случва. Снимката си е лични данни откъдето и да го погледнеш. Нормалните куриери им е казано да не снимат лице, познавам такива. Просто тези са ужасни и ме дразнят.

# 490
  • София
Вчера в класа на дъщеря ми, 12 от 24 деца били болни. Едно приятелче от класа и звънна - чакали ред за тест. Дано не излезе някой положителен, че целият бъбъл ще ги върнат вкъщи и ще трябва всички деца да се тестват...

# 491
Дъщеря ми казва, че доста деца от класа кашлят. Както и са с хреми. За сега никой нищо не е казвал.

# 492
  • някъде в орбита...
Ако е за снимката - практика е вместо proof of delivery да се снима как си я приемаш.
Всъщност не трябва ли доказателство за доставката да е снимка с пратката на прага на отворената врата? И в офиса, и вкъщи, доставките така ги отчитат - да се вижда отворената врата.

# 493
  • Великобритания
 Днес докато чаках да оставя детето пред училище - половината деца ,че ако не и повече са сополиви , родителите и те
И значи , пратиха ни вече 3 един и същ имейл - само по един родител , не цялата рода да взима и оставя детето .. тъпите магарета продължават да прииждат семейно , и да правят тарапана , много се дразня - на едно тясно тротоарче -няма място да се разминеш и затова уж еднопосочно ..те като обсадят входа , много им се изнервих и сега ще начаткам един ядосан имейл до училище

# 494
  • Оптимист по принуда
И в нашето училище същата работа - смъркащи, кашлящи - както обикновено. Но имейлите пристигат.
Онзи ден детето каза - мамо, Дж. ми се изкашля директно в лицето! Госпожата трябваше да го премести на другата маса, но не го премести, Л. кашляше, М. кашляше...Толкова за мерките и бъбълите и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт