Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 300
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • някъде в орбита...
Въпросът ми е, понеже имаме срок да помислим дали искаме да останем, можем ли да изискаме някакъв тренинг поне. Ние не сме социални работници, рецепционисти сме.
Само имайки в предвид контингента с който ще работите, за мен си е задължително да ви осигурят не само трейнинг, но и съпорт след това.
Запознатите ще кажат, ама не са ли базови тези две неща при такава работа?

# 541
Според мен си е промяна на договора, макар да няма точна точка в нашите с какви хора работим. Те си крадат един на друг медикаментите, притесняват другите гости -защото все още имаме и такива по резервации. Тези по резервации пишат негативни коментари, че трябвало да бъдат предупредени, че има homeless people, пак опираме до тяхната лицемерност- 1000 благотворителни организации, ама да не ти е в къщата. Като стане инцидент докато се свържем с някой само ни прехвърлят от социален работник,на социален супервайзор, после полиция. Плюсът е, че дори да има локдаун ние ще продължим да работим. Ако дотогава не минем и ние към зависимите 😓
https://www.thescottishsun.co.uk/news/scottish-news/6102247/alex … -deaths-lockdown/ в друг хотел, който работи със социалните тук има осем смъртни случая само от началото на пандемията. гледната точка на шефовете е, че ние не можем да сме отговорни за тяхното поведение, но не знам защо мисля че не е точно така.

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 19:20 от A_Joker

# 542
  • Великобритания
има отговорност естествено , нищо че ти казват че няма
за един наркоман , който все не му стига дозата и ходи да краде от другите - колко рапорта изписа мъжа ми , псува и пише , щото нищо не може да направи , освен да извика полиция.. те идват , виждат го , взимат го за няколко часа , и след няколко дена е същата мизерна гнусотия..
На всичкото отгоре заплащането не е толкова добро , но е трудно да си намери работа в същия сектор (това му харесва и иска да работи )

# 543
  • Манчестър
Ако някой си търси книги на български с доставка до Англия, от този сайт го правят. Доставката е £6 за 14 дена.

https://balgaran.co.uk/collections/vsichki-knigi

# 544
  • на малък остров в океана
Благодаря за линка, Аве. Оказа се, че доставят и до Ирландия. Hug

# 545
Mimmito, те нашите като ги докарат обикновено са нормални, защото са си взели лекарствата, после започват драмите. Преди дни шефът ми собственоръчно изхвърли семейство зависими с три малки дечица, в абстинентен пристъп бащата потрошил стаята. След това се засякох с въпросните в един Макдоналдс, започнаха да ми крещят пред хората как сме ужасни хора, как сме ги изхвърлили, била съм изпратена да ги следя, ужас. Тук по време на локдауна  в един хотел такъв типаж, но asylum seeker, наръга няколко човека -двама от които рецепционисти. Него го застреляха, другите оцеляха, но никой не е подготвен за такава ситуация. То момчето си е имало проблеми и преди lockdownа,  но никой не му е обърнал внимание. Колежка по време на смяна е спасявала момиче от свръхдоза, едните по телефона са съветвали да не я пипа, други да я държат будна защото ако заспи може да не се събуди, Слава Богу няма фатален край, но ако има кой носи отговорността...
Хората учат с години за социални работници, а ние сме там със съвсем друга длъжностна характеристика.

# 546
Ако някой си търси книги на български с доставка до Англия, от този сайт го правят. Доставката е £6 за 14 дена.

[/quote
Книжарница Англия има повече избор и по-малка доставка. Аз най-предпочитам Майки за донорството, парите отиват за благородна кауза.

# 547
  • Манчестър

[/quote
Книжарница Англия има повече избор и по-малка доставка. Аз най-предпочитам Майки за донорството, парите отиват за благородна кауза.

Погледнах ги. По-евтина им е доставката, но поне заглавията към които проявявам интерес са по-скъпи.

# 548

[/quote

Погледнах ги. По-евтина им е доставката, но поне заглавията към които проявявам интерес са по-скъпи.

Попитай и в Майките, цените са им същите като останалите. Аз лично взимам и от 2 групи във ФБ, а и непрекъснато си пускам за продажба там моите, които съм прочела.

# 549
  • Великобритания
A_Joker  аз лично не мога и не бих изтъряла такива драми, прекалено съм страхлива , веднага се изнасям от там с 200 . освен това заплащането не е чак толкова високо , че изобщо да се замислям

# 550
Хората учат с години за социални работници, а ние сме там със съвсем друга длъжностна характеристика.

Според мен, по най-бързия начин се свържи със Citizens Advice. Запознати ли сте с новия договор? Би трябвало да има някакъв протокол за регистриране на всякакви инциденти по време на работа, включително и всякакъв вид challenging behaviour, а и би трябвало да ви предложат подходящ тренинг.Това ми идва наум на първо четене.

# 551
Благодаря, Линда, най добре наистина там да попитам, не съм уверена че и те ще обяснят, но поне на новото събрание да имаме някакви точки за обсъждане. Те самите социален департамент, housing департамент и социални работници си противоречат помежду си... Ние още нямаме договор с тях и просто ги прехвърлят от друг хотел, който има договор. В процес на сключване са и ако стане ще е за шест месеца. Разбирам, че за бизнеса е добре, те плащат много добре, но не е добре за имиджа И едва ли този хотел после ще проработи като нормален. Тези хотели,които вече работят с бездомни и asylum seekers ги водят като дупки и сбирщина на наркомани. Местните ми колежки не искат да изкарват поне първа помощ, аз в България имам обучение за първа помощ, но те са на мнение, че ако го имаме след това ще ни държат отговорни в случай на смърт, дори ако е свръхдоза (поне в България курса не покриваше такива случаи).

# 552
  • Варна
Мами, коментирали сте сайтове от където могат да се поръчат БГ книжки. Хрумна ми идея за коледен подарък, но имам въпрос. Ако се плати с българска карта има ли някакви такси, освен превалутирането разбира се. Ако някой знае, моля да сподели Simple Smile

# 553
Мами, коментирали сте сайтове от където могат да се поръчат БГ книжки. Хрумна ми идея за коледен подарък, но имам въпрос. Ако се плати с българска карта има ли някакви такси, освен превалутирането разбира се. Ако някой знае, моля да сподели Simple Smile

За такси незнам, но аз пак да си кажа за Майки за донорство. Те са в България и можеш да си платиш и в лева направо и да доставят на адрес в Юк. Аз съм правила обратното, поръчах на свеки книжки чрез тях и и ги пратиха по Еконт, а аз плащах. Иначе и на Книжарница Англия и на Българан може да пишеш, веднага ще ти отговорят.
Аз днес направих поръчка към Българан, момчето след 10 мин ми се обади да ми каже колко време отнема доставката. При тях ако накрая ае въведе код Zaniki10, 10% отиват при едно момченце.

# 554
Как е при вас, има ли нови рестрикции? Ние сме в мини локдаун от днес в 6рм. Не знам дали ще работим тези две седмици в хотела, всички барове и пъбове около нас затварят и масово канселиране на резервации откак обявиха на брифинга. Има и точка за пътуванията, но не става много ясно препоръка ли е или ...да не се пътува извън района, да се работи от вкъщи, когато е възможно. Омръзна ми вече, толкова е объркващо.

Общи условия

Активация на акаунт