Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 249
  • 749
  •   1
Отговори
# 630

Благодаря за идеята! Стана😁

Голяма красота има и в горните снимки, които сте споделили. ♥️

Поне преди в Бг имаше фирми, които се занимаваха с данъците на работилите в Англия. Предполагам може да се направи консултация с тях.

Ell, мисля Мери беше писала, че може при местен нотариус.
Също така документи могат да се подписват и чрез приложението Evrotrust. Регистрацията е с ЛК и верификация на лицевите черти. Стига да се съгласи бг нотариуса, разбира се.

# 631
  • Варна
Може, да се вземат всички данъци и такси, но след това нямате право да работите във Великобритания.Подробно е обяснено в GOV.UK.

Пак повтарям.....връщат се само надвнесени такси.
Щом е подробно обяснено на гов.ук недей да пращаш хората да четат материя, която в повечето случай е неясна.

Моля, сложи скрийншотс с твоите твърдения.
Защото, ако това което казваш е вярно за периода в УК двамата с ММ сме платил около 500к income tax i NIC.....с най-голямо удоволствие ще си ги взема и омета на някой топъл остров....
Моля ви, не ме изкарвайте лъжкиня. Имам лична данъчна сметка и като се поразровиш малко, може всичко да разбереш. Можеш да си въстановиш всички такси, но си загубваш правото да работиш в Ук и правото на обезщетения, помощи и пенсия.Фирмите в БГ също го предлагат.Не мога да кача линк, ще пробвам по-късно, но прилагам скрийн шот.

# 632
Може, да се вземат всички данъци и такси, но след това нямате право да работите във Великобритания.Подробно е обяснено в GOV.UK.

Да, това имах предвид, да се вземат обратно всички данъци, и да, както казахте, да нямаме право да работим пак в УК един дълъг период от време. Ако някой знае как става номера, нека да сподили.

Сега ще погледна и горния сайт

# 633
  • на малък остров в океана
Според скрийншота възстановяват се осигуровки, а не данъци. Има разлика между двете.

# 634
  • Варна
На последната снимка, по надолу пише, че можеш да се върнеш да работиш в Ук, само ако закупиш имот или за да почнеш бизнес. Няма никога, да напиша нещо, ако не съм сигурна.

# 635
  • някъде в орбита...
Няма никога, да напиша нещо, ако не съм сигурна.
В такъв случай е добре да се дава точна и ясна информация, вместо общи приказки. За какъв период назад се възстановяват данъци, всички ли, на каква база, и при какви условия? Защото ако трябва да отговоря на тези въпроси, няма да е в полза на твърдението "връщане на всички данъци"...

# 636
  • Bristol
Alatea, това ли е линка?
Tax if you leave the UK to live abroad
В него пише как се връща таксата от финансовата година, която още не е завършила и изрично пише:
"You cannot claim back any National Insurance when you leave."
Income tax за изминалите финансови години също не може да се върне.
Купуването на къща е в случай, че желаете пак да станете UK resident и да нямате ограничения за времето за престой в страната.
Ако не съм разбрала и аз като Ave, моля пуснете линк, за да прочетем и ние. С кеф ще се върнем таксите, които сме плащали 20 години тук и пенсия не ни трябва 🤪

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 00:50 от Merry

# 637
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз и тия за шест години бих си взела 🤣 Ако ставаше така колко хора щяха да се възползват Simple Smile
Иначе надвнесени данъци мисля, че може до 5 години назад да клаймнеш или поне нещо такова ми се върти в главата.

# 638
  • Bristol
Надвнесените били за 4 години:
"Time limit for claiming a tax refund
The time limit for claiming a tax refund is four years from the end of the tax year for which you overpaid tax. A tax year runs from 6 April one year to 5 April the following year."
Интересно, ако засекат, че не си платил достатъчно данък, дали също само 4 години е периода Wink

# 639
  • някъде в орбита...
Интересно, ако засекат, че не си платил достатъчно данък, дали също само 4 години е периода Wink
Трябва да проверя какъв беше срока, но го считай като правило, че щом е в полза на данъчните, срока е по-дълъг, и лихвата по-висока. Данъчни, какво да ти кажа Stuck Out Tongue Winking Eye

# 640
  • London
Здравейте, извинете за нахлуването, но имам питане. Някой пък може и да знае да ме насочи. Знаете ли къде се подава в Англия сигнал за безпризорни деца, които вандалстват? И как точно да стане като не им знам имената и точните адреси? Преди много години бях писала имейл до някаква организация за дете в риск, но изобщо не помня къде и какво съм писала точно, факт тогава знаех точният адрес на детето. Сега мисля, че са на различни адреси, но положението е плачевно и е време някой да се намеси. Не ходят на училище, по цял ден крещят пред блока, нощем в малките часове пак са навън и шумят, бяха спрели някакъв кран в подземния гараж и нямаше целия блок газ, имахме големи разправии за тази повреда и няколко дни без газ заради тези гаменчета. Как бихте процедирали на мое място, аз ако знам къде живеят хубаво, но не знам точно....иначе лесно.

# 641
  • Оптимист по принуда
Или на тел 101, или в местния ви полицейски участък. Виж тук. https://www.gov.uk/report-crime-anti-social-behaviour

# 642
  • някъде в орбита...
Същото като Деми. И всеки път като се случва.

# 643
  • UK
La Catrala ние преди години имахме проблем със съседки деца, не живееха в нашето блокче, а в къщите около нас. Събираха се на стълбите на блокчето ни да пушат трева, понякога по цял ден седяха. За мен беше най зле, че сме на партера.
Аз и няколко съседи се свързахме с кварталния полицай, писахме писма до фирмата която стопанисва сградата. Истината обаче е, че за деца няма какво да направят. Кварталния полицай просто си каза, следващия път да се обадим на спешния телефон и да кажем, че палят огън, че съседа ги беше хванал да палят някакви хартиики.
Свържи се с neighbourhood policing team За твоята ериа, говори с другите съседи и пишете и до фирмата която стопанисва сградата. Знам, че преди да се нанесем ние, съседът от горе беше ходил и в Кансъла, да търси помощ.

# 644
  • Оптимист по принуда
Чести сигнали трябва, да.

Общи условия

Активация на акаунт