Седмокласници 2020/2021

• 31 990
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Ох...почнахме ли я вече? Аз не успях да изтрезнея от предната кампания и тя новата вече започнала. Какво да се прави - с вас съм...на каквото има. И бЕло, и бира, и уиски...когато свърши всичко в шкафа ще зареждаме...че
с номер две май по ще трябва Simple Smile

# 181
  • Пловдив
Почнахме я, да. И на мен този път ще ми трябва нещо по-силно от бЕло... Каквото и да е. Ама никой май не споменава ракийка. Blush
Dive, и моя е любител винар и ракиджия. Преди 3 години се пречупи и направи и бЕло - Мускат Отонел. Просто няма такъв вкус и аромат. Уникално! Та освен червеното, всяка година прави и по малко такова. А каква кайсиева ракийка прави - не е за приказване! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 182
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Москва не вярва на сълзи, а ние не вярваме на спомени на очевидци. Wink
трябва да се пробва. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 183
  • София
Само поискайте ракия - баща ми прави уникална/така казват де/, веднага ви зареждам. Аз може и узо да пийна😉
Иначе и в нас има шкаф - зареден е догоре, само аперол няма

# 184
  • Варна
Отсега ли почнахте да пиете? Че и литература чак сте си набавили. Joy Много ви харесвам!
Сериозно подхождаме към предстоящите събития 😁
Днес празнуваме 9ти рожден на дъщеря ми и неволно пресмятам колко остава и до нейното НВО 🤪 Само да мине баткото и да знам какво е, сякаш няма да ми е толкова притеснено. Или пък точно обратното ще е...

Я да ви питам - ще спирайте ли децата от езиковите школи,  на които ходят? Синът ми  от 3 години ходи на английски език и съм в чуденка дали ще му стига време покрай подготовката. Той иска да продължи, но не взима под внимание, че ще е по-натоварен от предходните години.

# 185
  • София
Аз миналото НВО не го усетих почти. Занимавахме се с олимпиади по разни неща, състезания и а-ха да го натисна да учи сериозно, той набързо смени концепцията и приключи. Та мокрите кърпи за чЕлото останаха неупотребени, само бЕлото върви. И така досега, дано ми е на късмет. Grinning
  От английски мисля да го спра. Първо за да има все пак и малко свободно време, и второ- не виждам смисъл сега.  Английският му е много добър, за разлика от българския. Постоянно гледа клипчета и филми, музика, често си говорят с брат му на английски, което ме вбесява. Та за една година нямам нищо против да не плащам и английски допълнително. Simple Smile В 8-и клас ще решим какво да правим, сега остава "на трупчета".

# 186
  • В светлината на слънцето
Мислех да го спирам, но той не иска. Та ще си ходи и даже на изпит за сертификат ще се яви.

# 187
  • София
И моят иска да продължи с английски и го записах.

# 188
И моето дете продължава с английски      ( но е 1 път седмично) и тренировки 3-4 пъти седмично.

# 189
Аз моето не само че няма да го спирам от английски, но даже предплатих и таксата за следващата учебна година. Моят син късно тръгна на допълнителен английски,  чак в 4. клас. Упорито вярвах, че ще се справи и само с училищния, но извадихме лош късмет с учителя. Тъкмо понавакса пропуснатото  през годините и взе да се чувства уверен, ако му дам цяла година  почивка от езика, може пак да се върнем в изходна позиция.

# 190
  • София
В нашата седмична програма няма да има време за допълнително АЕ, въпреки че ми се искаше.
Учителката в училище, която беше страхотна, напусна. Който и да дойде на нейно място, първия срок ще опознава децата и не очаквам някакъв особен напредък. Но не виждам къде да вмъкна уроци и по АЕ, така че засега ще сме пас. Пък и той е като сина на aunt Ogg - има нужда повече от уроци по български Satisfied .

# 191
Какви помагала ще купувате за подготовка по БЕЛ и математика?
Аз купих една христоматия, която една майка беше споделила, много ми хареса. Всички произведения за НВО, отстрани на текста има кратки бележчици към самия текст, а след всяко произведение-тест.

# 192
  • у дома
А пък моето е от мързеливите и самоуверени екземпляри, в момента най-важното му е да се наспи и да си отвиси на компютъра, съответно аз балансирам спокойствието му със завидна доза нерви, а още не е започнала учебната година , не искам да си представям какво ще е в нейния край... С номер едно миналата годшна и на мен ми бе широка около врата,  но малкия ще ме довърши...
Съчувствам-отглеждам си абсолютно същото номер 2-тази година беше 7 кл-като започна ДО и се предадох  да се тормозим взаимно,с уговорката че сме в провинцията,учи в МГ и знаех,че ще му стигне бала всякак за 1то желание...Ако бяхме в София сигурно щях да му вгорчавам и неговия,а съответно и моя живот до последно...

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 19:11 от svetlaem

# 193
  • София
Срам, не срам моето дете не е ходило никога на курс по АЕ 🙄 Разчитахме на часовете в училище.  До 4 клас учеше НЕ с учител заедно с брат й, но миналата година спряхме уроците, защото той тръгна на БЕЛ и Математика и тя не пожела да го продължи сама.
Сега в 6 клас ходеше на курс по БЕЛ, че определено има нужда. А от септември към него прибавяме и Математика.
Освен курса, ходи и на модерен балет и е толкова запалена, че съобразихме да не се засичат часовете на  репетициите с тези на курса.

Какви помагала ще купувате за подготовка по БЕЛ и математика?
Аз купих една христоматия, която една майка беше споделила, много ми хареса. Всички произведения за НВО, отстрани на текста има кратки бележчици към самия текст, а след всяко произведение-тест.
И аз взех едно помагало може би същото, което майката беше споделила. На изд. Рива. По математика има сборници от брат й и засега няма да купувам.

# 194
  • у дома
Ако са по математика-по новата програма има нови раздели,а и старите са разместени...Да не говорим,че и формата се променя-тази год бяха 20+3 миналата 20+5,по-миналата 20+4 задачи,а е добре да се правят ПИ по определения формат.

Марти,ако се справя,защо да е срам?Аз съм писала много пъти във форума-голямото ми дете до края на 8ми кл никога не е ходил на школа-учил си е само училищен ае.В 9 поиска школа  и накрая покри С1,в края на 10-ти покри С2 на Кеймбпидж сертификатите. Мнението му беше,че за С1 е мажел и без школа,а само с 10тина урока при учител за упражняване на формата,но пък за С2 беше категоричен,че без школа или целогодишна работа с учител няма как да стане-учи в МГ.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 21:56 от svetlaem

Общи условия

Активация на акаунт