Седмокласници 2020/2021

• 31 996
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
О, и наборът е сраснал колелото, за рождения ден и екшън камера получи, да снима спусканията. Тренира от година бокс 3 пъти седмично. Не мисля да го спирам, има талант според треньора. Левичар е и е доста нервен. Като бебе в проходилката още, като ми се ядосаше, директно тичаше да ми отскубне теменужките /имах мини саксия на холната маса/ 😆

# 556
Палачинки не правя, само гофрети и то рядко.Виж на френските макарони и аз съм се специализирала.
Синът ми определено не го влече готвенето, той е по консумирането Simple Smile

# 557
  • Пловдив
И моят син е отворен към готвенето. Вдъхновение получава от разни влогъри, които между разни видеа за игри правят и видеа как готвят - мекички, кифли, гофрети...
Преди месец за първи път вкъщи се готвеха гофрети, изцяло производство на синковеца - станаха уникални. На другия ден от хорски срам и аз се тествах - пълен провал. Sob

# 558
Спам ли е ако помоля да споделите как се правят бързите американски палачинки и кои макарони са френски.

# 559
Рори72, аз правя френските макарони по тази рецепта
https://veroniquevecco.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82% … 0%BE%D0%BD%D0%B8/
Дано да не е спам.

ПП- Допълвам се, тъй като ползвам планетарен миксер, времето за разбиване на белтъците е около 3 минути.

# 560
  • Plovdiv, Bulgaria
Миналата година имах следната случка: Бях навън и моят син ме посреща от вратата. Сложил масата за обяд, всичко покрито и отгоре бележка "Вдигни внимателно". Повдигам и онемях- направил американски палачинки, невероятна салата, любимата ми и изкарал бутилка розе от хладилника. Маме, за теб е!   Бях впечатлена, но не само от храната, а от вниманието и детайлите. От тогава доста често ми прави изненади и то доста майсторски.

# 561
  • София
По време на ИП постоянно получавах съобщения по вайбър - кой каквато рецепта си набележи -хоп, да се приготви Simple Smile Наборът полудя по японските нещица  - японски палачинки, японски кекс и т.н
Само за мекици говори и той/за колелото/, миналата седмица с приятел са стигнали на 1 км от Кулата на Витоша с колелета. Успя да се прибере, но бутайки колелото - болтът паднал на игрището докато рита след това, голям късмет.
Не обича да се снима - изпраща ми снимки разни от екскурзии, но никога той не е в кадър. Преди няколко години се беше засилил към агенция, участва и в рекламна кампания някаква, поканиха го да се снима в някакъв бг филм/много искаше, но бяхме в чужбина и не успя да отиде на срещата/ и след това се кротна:)

# 562
Вие сте добре, готвят ви, гледат ви. А моят преди няколко дена ми вика - мамо, не се притеснявай, ако умреш ние ще се справим без теб. Вече съм голям, ще помагам на татко и кака. С добро казва, в смисъл да съм спокойна... като заумирам...

# 563
_re_ge, Simple Smile  Децата никога не мислят по същия начин като нас! Сигурна съм, че е имал само добри намерения! А и уважавам способността им да нямат предразсъдъци и да говорят свободно на всякакви теми Simple Smile

При нас малкия по се спуска да готви, но аз или нямам време да се занимавам с него и да му показвам или ме няма в къщи и не му давам, защото ме е страх (от ток, горещо, режещо и т.н.) Simple Smile
Големия може да примира от глад, но нищо няма да си направи. Дори и да си намаже филия...Sad

# 564
  • Варна
Добро утро Simple Smile човек да не захвърли телефона на почивка значи! Вие и група ще направите и сума страници ще изпишете, че и пощата на 7ми клас ще застопанисате! Браво! Да не остана назад, първо пуснах заявка за групата (въпроси не срещнах, на снимката съм си аз, ама то кой ли ме познава, ако трябва ще пратя на лично и имената си, за по-сигурно), после ще търся и как да се примоля за паролата на пощата хем да видя дали е същата поща, която направих преди десетина години Simple Smile И накрая ще се върна да изчета преди да се изказвам, че съвсем изгубих края на темата. Весел ден и благодаря на организаторките за труда, който полагат!

# 565
  • София
Така, така пишете кой какво умее да готви, а аз като бъдеща тъща ще си избера зет за една супер мързелива госпожица, защото толкова я мързи, че гладна ще стои, но няма да си приготви нищо за ядене. Добре, че е брат й и понякога й прави сутрин сандвич.
Не знам, защо така се получава, но сякаш днешните момчета като че ли повече помагат вкъщи, отколкото момичета. Имам няколко приятели с момчета и момичета и всички казват, че момчетата са по склонни да помогнат с домакински задължения. И тук в темата гледам, че само майки на момчета споделиха за готварските им умения.
Преди няколко дни си говорихме с моята за пазаруването на хранителни продукти и каза, че било адски скучно. Питах я, когато порасне кой ще й пазарува и тя каза, е как кой мъжа ми. Аз: ами ако нямаш все още мъж, тя - гаджето. Питам я, а ако той не иска или не обича кой, тя ами тогава ще го оставя този и ще си намеря друг който иска. И проблемът вече решен.

# 566
Моят син може цял ден да седи гладен , но няма една филия да си намаже, ако положението стане критично отива да си купи пица , които правят до нас.Бас хващам , че ако не продаваха близо до нас пици, щеше да си стои гладен и да ме чака да си прибера. Карам се , говоря все тая 🤨 Ама за 20 год не успях да накарам баща му да сготви и една манджа, та с тоя пример какво да се очаква....

# 567
При нас е обратния случай.ММ ми помага за всичко вкъщи, даже ако трябва да съм честна той се справя с доста неща по-добре от мен, но синът ми доброволно не се включва в нищо, за разлика от сестра си.
И в този момент отпаднахме от класацията на Марти Simple Smile

# 568
Ааа не е до примера. Освен ако и анти примера не е някакъв стимул. Моето момче беше много злоядо и в опит да боря това от мъничък го включвах в приготвянето дори на нещо дребно и незначително, но оставаше с впечатление, че без неговия принос храна не би имало и в неговите спомени и съзнание готвенето е нещо много забавно и е едно от нещата, които иска да направи веднага когато се оправи (дано). И понеже беше доста дребен слагах стол до плота за да се качи и да вижда какво бърка, че иначе до 2-3 клас едвам му се подаваше главата над ръба. Поради дребния ръст тогава нямаше как да участва и в миенето на посудата след готвене и вероятно ако един ден отново се изправи на крака ще готви, но ще очаква друг да мие и чисти след него. Та ако се стигне до самостоятелен живот с половинка гарантирано ще готви, ще пуска прахосмукачка и пералня, но ще търси девойка която ще е съгласна да мие съдовете и да събира и хвърля боклука.

# 569
Дъщеря ми, преди да замине студентка беше много зле с готвенето( естествен интерес клонящ към нула )  и прането с пералня. Като стана 11 клас почнах да я включвам в това онова по готвенето но така, от началото до края не беше правила нищо. Една приятелка , със син по-голям от щерка ми, ме успокояваше, че нейния се справял перфектно, казваше ми - много е важно какво са видели, то им се запечатва и после изплува. Така излезе -за една година се върна факир в готвенето. А за прането - първите месеци дори помагала на деца от общежитието. Те горките редовно си купували омекотител вместо течен прах и слагали на пране или няколко капки или половин бутилка.
Аз , сина ми,  редовно го привиквам да гледа и да ми помага за дреболии. А ако го инструктирам и съм до него, може и да прави. Примерно баница. Обича да зяпа кулинарни канали понякога.

Общи условия

Активация на акаунт