Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 62

• 27 198
  • 730
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря ви. Ще проверя витамини и желязо и ще потърся добър ендокринолог.

# 241
Здравейте,
безкрайно благодаря за информацията, която споделяте. От 4г. съм с Хашимото и само съм мислела, че се лекувам.. Да, благодаря, че попаднах във вашата група.
Не съм от София, но ходя редовно на прегледи и консултации при д-р Начев. През цялото това време, той иска да се изследва само ТСХ, а както разбирам от вас това изобщо не е показателно за цялостното състояние на жлезата. На първата страница е сложен като лекар, който се препоръчва, но факт е че през цялото това време на база ТСХ ми е регулирал хормона..Моля, дайте ми координати на ендокринолог от София, от когото сте даволни и който би обърнал внимание на всички показатели, които препоръчвате да се изследват. Предстои ми пътуване до София и бих искала да го съчетая с преглед и консултация. Ще изследвам всички хормони и витамини, които препоръчвате, тъй като за тези 4г съм  само на хормон и хренене без глутен с кратко прекъсване(през бременността ми).

# 242
Май пак ще увеличавам дозата.. сега съм 5 дни по 50 и 2 по 75 🤔😑

# 243
Бенчита, мисля, че ако редуваш 50/75, ще уцелиш дозата.

# 244
И аз мисля като Бонго, редувай ги. А ако беше есен/зима аз лично щях да вдигна направо на 75мг

# 245
Да и аз така смятам, Мибобо, аз бях само на 75 от години наред, но явно след новата формула се предозирах и преди месец ТСХ ми беше 0,026😑🤦♀
Благодаря 🌷

# 246
И майка ми така направи, от години беше на 75мг, предозира се яко с новия и после смъкна на 37,5мг за 2 месеца, но затова време изпадна пак в хипо и ТСХ стигна 6,4 та вдигна на 50мг, но скоро не се е проверявала, трябва да й напомня.

# 247
Да и с мен се случва същото. Нищо де, ще нацилим дозата 😊

# 248

Joy да това е важното хаха

# 249
  • Бургас
Как става това нещо?От три години не могат да ми оправят дозата.
Пия мин лято Л Тироксин 100.ТСХ стига 30.58 или нещо подобно.Казват ми да пия доза 125.Става ми лошо след 3 седмици и ТСХ е вече 0.60.
Казват да пия два дни по 100,един 125.И аз в желанието си да спазвам точно,изрязвам вечер дозата за сутринта от блистера,за 100 си имам,а за 125 пия таблетка 75+ таблетка 50.ТСХ се качва на 7.9 или 9.7,не помня съвсем точно.Да пия ден 125,ден 100...Беше 3,8 някъде ТСХ и ми казаха да не го меря повече.Ок,но колитът ми изкърви и пак пуснах.Ами идва ми повече.ТСХ 0.31,ФТ4 26.
Как да си намеря дозата?100 ми е малко,от две седмици или нещо такова го пия по 100 и започна съвсем да ми пада кръвното,днес 80/64 и пулс 106+ аритмия.Така става когато ми е малко.
Не знам какво да правя,какво да пия,къде да отида.
Да не говорим,че лекарството не ми понася.

# 250
Мария, защо не смените на Еутирокс? Аз до преди 5 години пиех Л-Тироксин и хормоните ми постоянно играеха и тогава ендото ми предложи да сменим на Еутирокс и всички хормони станаха бетон, до преди да променят състава..

# 251
  • Бургас
Да,новия мисля да го пробвам когато ми се пооправи колитът.
От стария не се чувствах добре,до два часа след прием реагирах с диария.ТСХ скочи над 90.
Този със сменената формула не съм го пробвала.

# 252
Мислите ли, че при предозиране може да има пак симптоми на хипо (както когато дозата е недостатъчна)? Четох нещо такова скоро; и че само Т4 няма да помогне (колкото и да се качва дозата), ако Т3 не е наред и няма добро конвертиране. И че при някои хората нещата се оправяли само при включване на Т3.

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 00:37 от dolce miele

# 253
Долче, аз включих т3 и чакам да видя какво се случва след 3 седмици. При мен положението не беше ок. Стигнах до 150мг на ден и пак си бях с тсх 3.23 и т4 към долни граници, т3 по средата. Дано т3 ми помогне, хич не бях ок. Сега съм на 125мг т4 и 25мг т3.

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 00:23 от Carambaa

# 254
Карамба, а какъв Т3 приемаш и как се дозира точно (че май с Т3 проблемът беше в дозирането)?

Общи условия

Активация на акаунт