Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 62

• 27 124
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
Woman in the mirror, и на мен ми е интересно защо смени Еутирокс (на мен той ми беше изписан, но тогава нямаше по-малка доза от 100 мкг миг в аптеките и взех Л-тироксин)? Аз също се чувствам добре...въпреки резултатите от изследванията.

# 466
Ами след като започнах да пия еутирокс 25 в началото на годината, имат първоначално покачване и на т4, и на т3. Но след няколко месеца, при контролни изследвания, видях спад и в двата хормона. Понеже четох тук за новата формула на еутирокса, запитах ендокринолога дали може да е от това и решихме да го сменим с л-тироксин.
Той предлага да пия комбиниран препарат т4+т3 (от Гърция го поръчах), но аз искам да видя как ще са хормоните след някакъв период на л-тироксин. Ама явно конверсията ми куца, т4 е много добре, т3 е на долна граница.
Освен това искам да пробвам и другия хормон, за който пак прочетох в темата - Тирозинт (или нещо подобно беше, пак от Гърция се поръчва). Някой беше споменал, че имало по-добра конверсия с него.

# 467
Аз писах за тирозинта, но ще изчакам още месец преди да дам някакви изводи. Дитирон ли ти изписа? Как мисли да го дозира? Там дозата т3 е 12,5 мкгр, което не е никак малко (което, разбира се, не значи, че на теб няма да ти е добре). Аз също имам дитирон, но съм решила да го ползвам, когато температурите навън паднат към 10 градуса иначе 12,5 мкгр ми идват много.

# 468
Момичета, ще чакам след време да споделите за тези препарати. Simple Smile Аз засега съм си в режим изчакване, надявам се в някакъв момент да започне да се натрупва повече Т3.
Мислите ли, че Глюкофаж може да пречи на конверсията на Т3? Аз съм на този с бавно освобождаване, но от няколко дни намалих дозата наполовина. А дали е възможно до клетките да достига достатъчно Т3, въпреки че количеството в кръвта излиза понижено? Т. е. да се усвоява по-добре от клетките и затова да няма толкова много в кръвта? Thinking

# 469
Дитирон ми изписа, но трябва да видя в рецептата каква е дозата.
Лекаря ми изписа и препарат само с т3, но той е като краен вариант.

То при мен проблема е, че се подготвям за инвитро и хормоните трябва да са оптимални. Иначе аз явно с тези нива преживявам някак Grinning  но при трансфер и евентуална бременност, нуждите се повишават.

# 470
https://youtu.be/WN4nbrpCsTQ
Може да ви е от полза

# 471
Уорър, т4/т3 са 50/12,5 в дитирона. Друга дозировка няма. Браво, че някой го е изписал.
 Аз затова тичам да питам как ще дозира.🙂Успех🎈

# 472
Бонго, може ли повече инфо за този Дитирон? Simple Smile

# 473
Бонго, щях да те питам - понеже спомена, че пиеш ентеросан пробиотик, няколко вида. Как точно ги комбинираш?

# 474
Бонго, може ли повече инфо за този Дитирон? Simple Smile
Долче, това е комбиниран препарат т4 с т3 в съотношение 1:4. Целта е да не се пие отделно т3 и съответно се ползва при нарушена конверсия. За мен обаче 12,5 т3 е много. Чувствам се супер превъзбудена, започвам да разменям букви в думите, цикълът ми идва на 26 дни. Всичко говори за висока доза, а трудно се чупи хачето, защото е заоблено. Отделно дозата т4 е 50, което пък на мен ми е малко и добавям 12,5 допълнително. Пробвала съм да остана само с дитирон, но се оказва, че тези 50, които не ми стигат, започват да предизвикват симптоми, въпреки високото т3. Затова съм решила да го оставя за зимата, когато е вече студено и жлезата се затруднява.

Бонго, щях да те питам - понеже спомена, че пиеш ентеросан пробиотик, няколко вида. Как точно ги комбинираш?
Уорър, сутрин на гладно с цяла чаша вода. Комбинирам ентеросан България с ентеросан Т - по 1 табл от двете (не спазвам указанието на опаковката), докато свършат. После по същата схема започвам ентеросан S2 с ентеросан 42. И така ги редувам. (От фирма "Протей" така и не ми пратиха допълнително инфо за ентеросан 42.) 😏

# 475
Бонго, мерси. В България има ли го? За пробиотиците не успявам да разбера как точно действа противоанемично съответният номер...а и щом не пращат инфо Thinking

# 476
Здравейте. Днес пусках тсх и фт4 понежее съм с Хашимото и съм бременна в 6 месец. Тсх е 1.45, фт4 14.30. Пия л тироксин от 75. При забременяване тсх беше 2.4, след това 0.66, после се вдигна на 1.85 и последно 1.75. Сега мисля че са ок резултатите, какво ще кажете за предните? Ендокринолога ми каза, че не трябва да са над 2.5, а съм чувала от други да е под 1.5 Дайте мнение и вие. Благодаря предварително

# 477
Долче, не, в бг няма нищо, което да включва т3.

Диана, след като си в 6 месец вече няма никакво значение. Щом се е случило чудото и при 2,4 и си стигнала до тук всичко ще е наред. В момента тсх ти е много добре. Фт4 вероятно е ниско, не даваш горна граница. Ако ти каже лекарят, може с малко да вдигнеш дозата. Не заради тсх, а заради фт4, тъй като бебето има нужда от него.

# 478
Здравейте. Днес пусках тсх и фт4 понежее съм с Хашимото и съм бременна в 6 месец. Тсх е 1.45, фт4 14.30. Пия л тироксин от 75. При забременяване тсх беше 2.4, след това 0.66, после се вдигна на 1.85 и последно 1.75. Сега мисля че са ок резултатите, какво ще кажете за предните? Ендокринолога ми каза, че не трябва да са над 2.5, а съм чувала от други да е под 1.5 Дайте мнение и вие. Благодаря предварително

Здравей според мен изследванията изглежда доста добре за бременноста ти ( според това което аз съм чела в сайтове)и месеца в който си но все пак се консултирай със специалист
На мен наскоро ми откриха завишено тсх и ми предписаха л тироксин който пия вече от месец (аз също съм бременна в почти 6ти месец)
Въпроса ми е колко време трябваше да го пиеш докато симптомите отшумят (ако е имало такива разбира се) понеже аз все още имам симптомите и понякога се отчайвам че тези хапчета няма да подействат...

# 479
Долче, не, в бг няма нищо, което да включва т3.

Диана, след като си в 6 месец вече няма никакво значение. Щом се е случило чудото и при 2,4 и си стигнала до тук всичко ще е наред. В момента тсх ти е много добре. Фт4 вероятно е ниско, не даваш горна граница. Ако ти каже лекарят, може с малко да вдигнеш дозата. Не заради тсх, а заради фт4, тъй като бебето има нужда от него.

Горна граница на фт4 в Цибалаб дават 22, долна 12. Чух се с ендокринолога каза, да остана на 75 л тирксина. Просто се замислих, предишните резултатк дали са били ок и според вас, тъй като нали се говори за умствено развитие на бебето според тсх и фт4. До сега не е стигало до 2.5. Максимално беше 1.80.

Общи условия

Активация на акаунт