Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 62

• 27 114
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
jerami, bongobongo, mibobo, mariqivanova799,
благодаря за препоръките. Ще започна да приемам вит.Д и ще увелича Л-Тироксина.
Колко често трябва да се прави ехограф на жлезата, ако няма регистрирани аномалии? Извинявам се късния отговор, нямах достъп до интернет.

# 496
Аз правя на около 2г .

# 497
  • Столичанин ама не в повече :D
Горе съм объркала името. Мутаров имах предвид, но друга книга за УК. Предубедена съм за него, но ще потърся тази книга.

Мария, много ми е мъчно да те чета. Аз едни млечни нямам воля да спра.
Търси, опитвай различни начини, терапевти, които да се съгласят да работят заедно и с малки стъпчици да вървите напред.
Той няма друга книга за ук, има една с рецепти, където разказва историята си и може би нея имаш предвид, обаче от последните ти мнения ми се струва, че твоята предубеденост по-скоро идва от убеждението, че щом за традиционната медицина нещо е невъзможно да се случи значи няма как да се случи. Ще ти дам обаче следния пример за един човек Стаматис Мораитис, на който девет лекаря му поставили една и съща диагноза и един и същ срок на живот по-малко от година, защото погребенията в Америка били много скъпи се прибрал в родното си място в Икария (една от сините зони и покрай тях научих за него), и живял още 40 години, десетилетие по-рано отново отишъл в Америка, за да потърси лекарите, които му поставили диагнозата, но не намерил нито един тъй като всички били починали. Историята на Лидия Ковачева предполагам я знаеш, че и нея са я отписали на 40 и няколко години, пък живее до 88.

# 498
Момичета, някоя от вас да е карала и съответно лекувала подостър тиреодит? И това на фона на отдавна диагностицирано Хашимото. Да, ще отида на лекар, скоро, но съм с голямо едно наум.

# 499
Момичета, някоя от вас да е карала и съответно лекувала подостър тиреодит? И това на фона на отдавна диагностицирано Хашимото. Да, ще отида на лекар, скоро, но съм с голямо едно наум.
Оххх, така съм вече 3 месеца... с болки, умора и тн и съответно завишено суе, а црп е ок. Simple Smile Бях на антибиотици, няма ефект. Не искам кортикостероиди, те уж са за крайни и тежки случаи.

# 500
  • Бургас
Майка ми.Кара го изключително тежко.Не успяха да го излекуват,завърши с цялостно премахване на жлезата.Лозанов баща я лекува.
Диагнозата беше подостър тиреоидит на де Кервен.

# 501
Към момента симптомите ми са едностранна слаба непостоянна болка в десния лоб на жлезата, по-силна при палпация и понякога преминаваща към челюстта и ухото. Усещам я и като по-уголемена отдясно, но не мога да преценя дали не е субективно. За първи път ме заболя леко преди месец, но за ден два премина. Сега отново, малко по-настоятелно вече. Нямам Т, умората ми е по-скоро от възрастта, Хашимотото и... мързела ми. Не съм пускала изследвания, не съм в България и не мога да го направя без да са предписани от лекар. Принципно си следя жлезата в България, но тази година по понятни причини пътуването ми е отложено. Четейки тукашния протокол, евентуално ще ми пуснат ТСХ, ФТ4 и като начало ще ми кажат да пия ибупрофен. Т.е., не очаквам кой знае какво, затова и отлагам още ходенето на лекар. Дори не съм сигурна дали е това, мисля, че е това, но не съм сигурна.

# 502
  • Бургас
Блу,настоявай за кръвна картина,Ц реактивен протеин и утайка.Предполагам,че ако искаш,може да ти ги пуснат.
Ибупрофен се пие не повече от пет до десет дни.След това може да отидеш пак.
Не се пие с месеци.
На майка ц реактивен протеин и утайка имаха ненормално високи стойности.
Болката,която описваш съвпада.Майка пищеше от болки във врата и ушите,даже първо я взеха в неврология и я изкараха едва ли не симулантка.Алергични сме с нея към обезболяващи и температуропонижаващи.Имаме по един анафилактичен шок с аналгин и двете.Тя имаше температура 38-39 градуса непрекъснато.Лозанов изписа кортикостероиди,тук в Бургас антибиотици пи.Когато намаляваха и спираха кортикостероидите,започваше температура и писъци от болка,понеже по обясними причини не пиеше обезболяващи.Тогава и тема бях пускала,преди Лозанов да постави диагноза,не знаехме какво да правим и къде да ходим.

# 503
Мария, съжалявам за майка ти. На каква възраст беше? Как се чувства без жлеза? Качи ли много килограми?

Хич не обичам да преувеличавам симптоми и понеже нямам Т, не ме боли силно и постоянно, все още отлагам срещата с лекар. Към момента два пъти  в различни дни съм пила еднократна доза парацетамол и болката се е успокоявала. Но явно ще трябва да отида на лекар.

# 504
  • Бургас
Малко след пенсия беше.На 60+.
Как да е,заспива седнала пред телевизора.Както говори,заспива.
За съжаление след операцията скъса менискус,получи два много леки инсулта,но в момента си е добре.
Качи,да.
И аз съм с премахната жлеза.
На 29 ми махнаха матка и яйчници,от 50 станах 85 кг почти.30+ кг
На 35,преди 3 години,ми махнаха щитовидната жлеза,с Базедова болест бях.15+ кг
Към 100/101 кг се теглих последно.
Не разбирам от какво пълнея,при положение,че не ям.Имам много тежък колит.Нито ям по много,нито ям мазно/пържено,не се тъпча със сладко.Не само не близвам,никога не съм пила алкохол.Дори като ученичка/студентка не пиех,имам алергии,от алкохол не ми е особено добре.

На мен не ми се отрази добре липсата на железата.Затлъстял и силно увеличен черен дроб,метаболитен синдром,завишена кръвна захар.
През лятото на 2017 ме оперираха,през есента влязох в гастроентерология и в Бургас,и в София,в ИСУЛ.Перфектен черен дроб на ехограф,перфектни стойности на чернодробни показатели.
Сега е значително увеличен,със значителна стеатоза.И на ехограф това се видя,и на скенер за бял дроб в друга болница са описали всички видяни органи освен белия дроб.Черният дроб е описан като силно увеличен и омазнен.

Вчера бях на ендокринолог,цял ден ревах,днес ми е лошо,не можах да отида на изследвания.

# 505
Мария, ужасно е това, което ти се е случило, искрено съжалявам. Стискам палци утре да си по-добре, да стигнеш до лаборатория и да си с добри резултати.

Принципно винаги съм приемала Хашимото като нещо, с което трябва да живея без да му робувам и затова, макар и да съм следила преди темите, никога не съм се задържала дълго, но момента с махането на жлезата ми е много плашещ. Дозата ми еутирокс не е променяна отдавна, подържам доста добро ТСХ, с уговорката, че тестовете ми са предимно лято или есен, когато принципно се чувствам по-добре. И сега тази болка ...

# 506
  • Бургас
Блу,може пък да е нещо невралгично.Защо да е тиреоидит?
Аз в лабораторията ще ходя в събота,любимия ще дойде ,за да е с мен за морална подкрепа.Има парк наблизо,ще чакаме да минат два часа в паркчето.
Ако колитът ми влезе в ремисия,по-лесно понасям заболяванията.Обаче постоянната болка и позиви за ходене по голяма нужда много ме изнервят.Е,и стоенето гладна ме изнервя.
Може и черният дроб да е причината за проблемите с червата в момента,взех едно лекарство за него.Дано ми понесе.
Ще опитам и с някакви народни рецепти,не може само химия с шепи.

# 507
Марияна, бях ти писала рецептата с лавандула за черния дроб. Що не я пробваш? Няма да ти навреди. Освен това за червата що не почнеш амоникиселини-глутамин и не помня точно какво, но ако те интересува ще попитаю

# 508
  • Бургас
За аминокиселините се интересувам.
За лавандулата го обмислям,днес купих разни нови предписани ми лекарства и трябва да започна да ги пия.Мисля да започна с Карсил,реших да пробвам.То ми е изписано от лекар,първо с него ще опитам.И Есенциале имам,и лавандула ще купя.Въпросът е,че ме е страх да пробвам нови билки дори,малко неща ми понасят.И тежки алергии правя,и колитът ми се обостря от каквото си реши.
Все си мисля за ХУСК,дават го като противовъзпалително,укрепващо лигавицата на стомаха и червата,помага за черен дроб,намалява холестерола.
Голям страх изпитвам,след прием на ново лекарство/добавка първо треперя от ужас,че мога да направя анафилаксия.После,че може да ми изкърви колитът.
Наскоро направих тежка анафилаксия от упойката за колоноскопията.Изписаха ми Сингулар да потушат малко алергиите,пия Ериус,но не помага много.Казаха,че и астма на алергична основа имам,имала съм нощни пристъпи на задушаване...Взе че ми изкърви колитът на десетия ден от приема на Сингулар.И друг път е кървил от приема на нови лекарства ,все около десетия ден от приема.
Сега ужасно ме е страх,хем тежка алергия,хем криза с колита наскоро.
Обаче нещо трябва да се направи,ще опитвам с билки и лекарства с извлек от лечебни растения.Уж Карсил е извлек от плодовете на бял трън.
За съжаление и билките ме притесняват,защото имам поленова алергия и са ми казвали,че ако пия цвят от билки,може да не ми подейства добре.Лайка например.Влошавам се.Към липите съм алергична,когато цъфтят,едва дишам.Към билки със съдържание на салицилова киселина като бреза например,по-добре да не посягам.

# 509
И аз съм със сходни алергии. Добре ми влияе кверцетин, хранителна добавка.
Опитай сега белия трън, след месец ако ти понся, добави друго. Едно по едно. Тръна е много добър, много ще ти помогне за дроба.

Общи условия

Активация на акаунт