Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 62

• 27 113
  • 730
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Да,аз на доста големи интервали включвам нови лекарства.
И трън,и соя,и лавандула и за каквото се сега, ще опитвам за черния дроб.Трябва да възстановя първо него,имам тъпа лека болка,някакво усещане за тежест и подпиране точно там.

# 511
Здравейте момичета! Предполагам, че това, за което ще питам е обсъждано в някоя от темите назад, но не мога да намеря коментарите. Затова моля да ми кажете или ли странични ефекти за нас поставянето на филъри от хиалуронова киселина, по специално ме интересуват устните и има ли момичета, които са правили процедурата?

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 01:13 от dilara1319

# 512
Миме, аз съм ти казвала и преди-опитах Карсил, Лагоза, Есенциале... Не и не.. Чернодробните хвърчаха нагоре. След 2 седмици прием на лавандула започнаха да падат и за 2 месеца влязоха в норми. Ще питам за аминокиселините точно какво трябва, но се сещам че Глутаминът заздравява лигавицата на червата

# 513
Мисля, че и глицинът също ще е от полза.

# 514
  • Варна
Не знам дали коментара ми е за тук, но ми се иска да го споделя, защото започвам да търся проблема с антителата извън щит. жлеза, ще пусна още за Кандида и отново ТРАК, но в лабораторията, от която са ми първоначалните изследвания: https://grabo.bg/varna/izsledvane-0smdwbg

Изследването включва:
• Пълна кръвна картина - 22 показателя (WBC, NEO%, LYM%, MONO%, EOS%, BASO%, NEO#, LYM#, MONO#, EOS#, BASO#, RBC, HGB, HCT, MCV, MCH, MCHC, RDW, PLT, MPV, PCT, PDW), СУЕ;
• Биохимични показатели - кръвна захар, черен дроб (GGT, АSAT, ALAT, общ и директен билирубин, алкална фосфатаза), бъбреци (урея, креатинин), общ белтък, албумин, LDH, алфа амилаза, пикочна киселина, пълен мастен профил (общ холестерол, HDL-холестерол, LDL-холестерол, триглицериди), желязо и желязосвързващ капацитет, електролити (калий, натрий, хлориди), калций, фосфор, магнезий;
• Урина общо изследване - седимент, pH, относително тегло, белтък, левкоцити, глюкоза, билирубин, уробилиноген, нитрити, кетони, кръв.

# 515
Бистра, няколко пъти вече ти отговориха, че автоимунно те заболявания се отключват при проблем с имунната система. Относно ЩЖ, проблема не е в нея, а в антителата, които я атакуват
Аз съм с Хашитоксикоза, на лечение съм от 2 г, промених си храненето и антителата ми от над 2000 паднаха на 118 за 1 година. Дали се чувствам по-добре? - Не. Дали съм овладял заболяването? - Не... Въпреки перфектни те стойности на хормони. Надявам се да намериш своите причини и решения

# 516
  • Бургас
Това за аминокиселините никой лекар не ми го е споменавал.Защо го правят,не знам.
Един хирург наскоро ме съжали и каза сребърна вода,щом не мога Салофалк.Дори това ме беше страх да ползвам в тежката криза с кървенето.
Демонче,радвам се,че поне нещо ти е помогнало.Сега на поддържащо лечение ли си?
Tiтi,благодаря.Ще потърся информация.

Бистра,от къде точно ще я изследваш тази кандида?Имала съм в червата,в устата,вагинална микробиология май не е давала до сега кандида,но може и да не помня вече на фона на всички тези простотии,които ми се случват.
Свеки е с диабет,от капки за уши с антибиотик получи гъбички в ушите.Големи мъки бяха,алергия към противогъбичните получи...

Аз те съветвам да започнеш да си пиеш лекарствата,защото протакането при мен,не по моя вина,ми съсипа организма.
Жлезата вече я няма,но...се събудих преди малко с пулс 119.Няма причина уж за този пулс,но както при Демонче,пораженията от жлезата останаха при мен и нищо не ми помага.
Автоимунните са черната дупка в медицината.Не е установено още какво,защо,как...при автоимунните.
Пожелавам ти и аз да намериш своето нещо,което да ти помогне.И на всички ни го пожелавам,защото са мъки големи,поне при мен,но предполагам и при други хора с автоимунни заболявания.
И аз търся някаква алтернатива,но има толкова много варианти,че не знам с кое да започна,никой не ме и насочва дори.
Оставят ме да си троша главата сама.

# 517
Толкова изследвания съм направила през годините. Обаче причина не открих. Лекарството за артрит, което подтиска имунитета, повлия Х... няколко месеца след спирането му, жестока криза. Според докторите- едва ли имало връзка...а аз и преди спирането виждах намаляване на антителата. Без други промени в начина на живот и хранене.
Автоимунитета е наистина черна дупка. А ако случайно заболяването е реактивно...и да откриеш причината,има голяма вероятност възникналото заболяване да не изчезне Sad

# 518
Бистра, Мария, с риск да ми се разсърдите ще кажа нещо като като една от вас, минала по част от вашия път. Мисля, че и двете трябва, паралелно с физическите проблеми, да работите  и върху психиката. В много от нещата, които описвате, ясно личат паник атаките, които докторите наричат астма, задух, болка в областта на жлезата, вертиго. Понякога е само и просто паник атака. Да, отвратителни са. Идват, когато си поискат, дори в момент на щастие. Докато не се научите да ги различавате и игнорирате, няма да изчезнат.
Бистре, медикаментозният хипер ти е изкарал акъла и те е вкарал в атаките. Той обаче вече е отминал, не е страшен, когато е на база лекарства. Като се изчерпи т4, приключва и хипера. Отдай го на спокойствие, нещата са си "дошли на място". Всъщност се оказва, че твоята доза не е никак голяма. Ако можеш и искаш, спазвай диета (аз не мога да се справя със отказа от сладкото).
Миме, разбирам ужаса ти от поредното изкървяване. Но отдала си ежедневието си на болестите, превзели са те (и аз бях така, не те критикувам въобще). Непрекъснато се вглеждаш в най-малките болчици и търсиш причини за тях. Опитай да игнорираш всичко и е много вероятно 80% от болките да изчезнат. Имам впечатлението, че живееш на хапчета. Мила, от неядене няма как да качваш, особено с описаните проблеми (и по тоя път съм минала😏). Превърни свободното си време в разходки, дълги разходки до безкрай. Когато ти се плаче, излез навън и ходи, много ходи. Следващата сума за изследвания дай за спортната зала и треньор. Не се срамувай да влезеш там заради кг. Никой не е нито вечно млад, нито съвършен. Спортът ще направи чудеса с психиката ти.
Момичета, не ви критикувам. Много добре ви разбирам. Който не страда от Хашимото с хипо или хипер, не знае за какво иде реч, колкото и са говориш. Не се сърдете, ако близките не ви разбират. Те не могат да го проумеят, трудно е за разбиране и влизане в обувките на болестите на щж. Продължавайте да ни споделяте и питате, без да се притеснявате🙂Просто хванете юздите на тая к.чка психиката и я направете подчинена. Моля, не ми се сърдете. От един отбор сме. Боже, искам всички с болести на щитовидка отново да са здрави!🎈🕊

# 519
Бонго, аз защо си мисля че медикаментозно не може да се увеличи Трак Thinking

# 520
Леми, останах последно със спомени, че е здраво предозирана с т4. Вместо 25-31 мкгр е взимала 100/125. Ако бъркам, много се извинявам. Толкова много мнения и изследвания се постват, че е напълно възможно да съм се объркала (то и на Мария и върнах жлезата по някое време🧐).

# 521
  • Варна
Бистра, няколко пъти вече ти отговориха, че автоимунно те заболявания се отключват при проблем с имунната система. Относно ЩЖ, проблема не е в нея, а в антителата, които я атакуват
Аз съм с Хашитоксикоза, на лечение съм от 2 г, промених си храненето и антителата ми от над 2000 паднаха на 118 за 1 година. Дали се чувствам по-добре? - Не. Дали съм овладял заболяването? - Не... Въпреки перфектни те стойности на хормони. Надявам се да намериш своите причини и решения
Аз също промених храненето и то преди 4г. спрях цигарите, глутена, дори вече не се сещам за сладолед през лятото, като седна на кафе по навик си поръчвам мин. вода, козметиката си изхвърлих заради това, че съдържа глутен. Ефект от храната аз не видях МАТ лети здраво нагоре, с ТРАК не съм сигурна какво става, какво друго ми остава??? Да стоя и чакам ли и какво ще променя- едно ГОЛЯМО нищо! Промоцията споделих по-скоро защото някой може да иска да се възползва от нея, това е, а и да ми стискате палци по желание разбира се. Simple Smile

# 522
За МАТ търси ли причина? Изследвания на фецес за бактерии, паразити? Млечни също е хубаво да се спрат, не само глутен.

# 523
А, Бонго, няма за какво да се извиняваш Hug
Просто Трака ѝ показва чист Базед, колкото и да не и се иска, и едва ли е дошъл от предозиране.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 11:14 от Lemy

# 524
  • Варна
Bbongobongo и аз не мога без шоколад, но гледам да се залъгвам и отлагам във времето, започвам да се ровя в нета, да търся нещо, но когато не ми се получи си хапвам по малко, колкото да се залъжа. През последните месеци не съм ходила и на ресторант за да се изкуша с някоя пица или паста. Купувам си айран понякога и пия кафе, защото без него и с това безсъние, което ме гони- спане по 2-3-4 часа макс на нощ няма как без него. Да mibobo той лети, ТРАК не знам къде е. Имам 2 изследвания, от които едното показва, че имам проблем с ТРАК, а другото, че просто си ме дебне, но не е в опасни нива. mariqivanova799 ходих на гинеколог и там всичко е наред. Каза, че не съм отишла без причина и все пак ми изписа Полижинакс за профилактика.
Ендокринолога ми изписа само Селен и него си го пия. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт