Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 62

• 27 092
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря! Забравих името на дамата, а съм се увъртяла в един ремонт Simple Smile
И ние октомври Simple Smile

# 601
  • Sofia
Как е първото име на Димитрова?

# 602
Д-р Красимира Димитрова

# 603
  • софия
Ема, в каква доза го пиеш? Явно пак всичко има отношение към тъпата жлеза
положително всичко е било  свързано с жлезата, но кой да ти каже? корлентора ми беше  изписан 2 х 1 т. от 7,5 мг, впоследствие намалих наполовина - 2х1/2 т /те са триъгълни табл., но със зъби ги гризвам и е достатъчна доза засега/. може и да може по 1 т. веднъж дневно, но не смея да експериментирам.

# 604
  • Sofia
Д-р Красимира Димитрова
И аз ходя при нея,но в Санус2000

# 605
  • Бургас
Здравейте! Отдавна не съм минавала и чела насам. В последно време обаче нещо цикълът ми се побърква /идва по-често отколкото трябва/, имам зверски косопад, цепещи се нокти, умора и т.н. Пуснах изследвания оня ден, ТСХ не е идеално, но аз съм на 42г. и не е и толкова лошо, ФТ4 е добре сякаш. Пия 75 Еутирокс и не ми се вдига дозата.
TSH и FT4      Профил   *   *
FT4      16.10   pmol/L   12.00 - 22.00
TSH      3.85   mkIU/ml   0.27 - 4.20
Дали тези стойности могат да влияят на цикъла и косопада или да търся и други причини, освен възрастта, дефицитите на витамини и минерали, стреса.
Ходих и на гинеколог, някаква спукана киста имало, останалото било наред.
Благодаря!

# 606
ТСХ е достатъчно висок според мен и не съм съгласна, че за някаква възраст е ок. Дори и да се приема, че за някаква по-голяма възраст е допустимо по-високо ТСХ, то говорим за над 60г и то ТСХ до към 2,5, поне това съм чела аз. Няма изследван Т3 хубаво е да се знае и той как е, обикновено симптомите са точно от него т.е. ако е нисък. Според мен трябва да се вдигне дозата определено. Също така и да се провери за дефицити на витамини. Смятам, че косопада, умората и ноктите са от това - хипофункция и дефицити.
Относно цикъла, колко често идва? Тоест намалила се е продължителността ли? Защото при мен в последните години се скъсява от 30 дни преди да родя, на 28-29 след раждане и сега вече е на 26-27.

# 607
  • Бургас
Когато не ми достига Л Тироксин,косата ми пада с шепи.Не,че ми остана много коса,направо е 1/3 от това,което беше.Дълга я държа,с къса не се харесвам.
Имах жива,гъста коса с блясък,прекрасена беше.
Сега няма блясък,няма обем,косъмът силно изтъня.Ако изобщо я боядисвам,я мажа само с естествена къна от био магазин,но блясък пак няма.

# 608
Здравейте,
Включвам се с въпрос след днешните изследвания. От над 10 години съм с хипотиреоидизъм, в началото ТСХ ми беше около 8. Лекувам се с Л-тироксин 50 мкг сутрин на гладно.Имам като оплакване висок пулс, на моменти над 130, особено сутрин, и от няколко месеца обилен косопад, цели шепи пада.
Това са резултатите,как ви се виждат? Доктора се усъмни и за Базедова болест, не мога да преценя имам ли. Утре съм на преглед и искам първо тук да се консултирам.
Име на теста Резултат     Единици   Референтни стойности
TSH         1.90             mlU/L             0.27 - 4.20   
FT4                14.34             pmol /l            12.0 - 22.0
fT3                  3.61              pmol/l           3.10 - 6.80   
Anti-Tg/TAT/    13.73             IU/ml             до 115   
A-TPO/МАТ/    5.7              IU/ml              до 34
TSH - Receptor Ab (TRAC)    1.480       IU/L     до 1.58 /-/ отр.; над 1.58 /+/пол.

# 609
Т3 и Т4 са ниски има хипофункция, дозата не стига според мен.
Относно Базед, ТРАК се води отрицателен като го гледам по границите, но отива към горната граница, та не знам.
Желязото как е, може и от него да има косопад.

# 610
желязото, вит Д и Витамин Б12 са ниски, май съм с анемия:
Име на теста     Резултат     Единици   Референтни стойности   
ЖСК                     
     UIBC                28.10       µmol/l            Жени 24.2 - 70.1; Мъже 22.3 - 61.7   
     ЖСК/TIBC       43.1       µmol/l             38.5 - 85.9   
Желязо/Iron      14.97       µmol/l             8.95 - 37.90   
Витамин В12     293.6        pg/ml           197 - 771
Vitamin D           14.9            ng/ml             30 - 50

# 611
Особено витамин Д е много нисък! Започни Вигантол според мен. Останалите също са нисички.. Най-вероятно една от причините за косапада е тази.

# 612
  • Бургас
В крайна сметка си купих книжката Автоимунен палео протокол.
Направо изтръпнах като прочетох,че и ендометриозата е автоимунно.На мен се опитват да ми вменяват вина,че всички оплаквания и заболявания освен ендометриозата ми били на нервна почва.Обаче не са прави.Аз бях на 12 когато ми правиха първата операция по повод ендометриоза.
Какви нерви,какви глупости.
Тя е доста голяма книга,че и тежи.
Бях купила Омнибиотик стрес за почти 70 лв,изписан от гастро.Изобщо не мога да го понасям,започват болки и диарии.И да си го блъскам в главата,полза няма.
Книгата и да не помогне,полза ще има.Тежи,поне ако си я блъскам в главата,ще се усеща.Много ми се иска обаче някак да помогне.

# 613
Възможно е..ако си преживяла нещо в детството си. Аз така отключих Хаши.. след силен стрес, но аз съм си много емоционална по принцип де.. 🤷♀

# 614
  • Бургас
Възможно е..ако си преживяла нещо в детството си. Аз така отключих Хаши.. след силен стрес, но аз съм си много емоционална по принцип де.. 🤷♀
За това са ме питали двама или трима хомеопати и един единствен лекар психиатър.Не помня нещо толкова стресиращо.Може да е имало,но си мисля,че ако бях преживяла такова нещо,щях да помня.
Емоционална съм, да,обаче има и много емоционални хора без автоимунни.
Ще чета,ще се моля да ми хрумне нещо във връзка с книгата(е,и да не е във връзка с нея,пак ще се радвам),което да ми помогне.
Послушах съветите за бульон и месо,опитвам да ям повече пилешко.Ям сухари и ориз,засега уж е по-добре положението.Но и преди съм оставала на картофи,ориз и пиле,без сухари и нямаше голяма полза.Бульон обаче не пиех.Един гастро каза да изхвърлям първата вода на картофи и пиле.

Общи условия

Активация на акаунт