Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 62

• 27 092
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
Ендокриноложката на детето е в час с тези неща. Още като почнахме да го следим и видяхме начална хипофункция и тя тогава каза, че не е лошо да му спрем глутена. Но аз не го направих така или иначе, докато не станаха по-големи проблемите. На първия преглед като му пусна щитовидните изследвания и посъветва да пуснем за проверка - В12, фолиева, цинк и Д, а тя по каса пусна желязо, холестероли, чернодробни, кр.захар . Та има и свестни лекари, но са малко.

# 586
Прави сте, че стреса си е голям фактор. При мен Хашимото се отключи около 6 месеца след като родих, точно от стрес. Просто дотолкова исках да правя най-доброто за малчо и всичко да е топ, че в един момент изпуших. Сега го давам по-дзен Simple Smile Вече имам и диагноза, което също не е малко. Гадно е 3 години да си в неведение какво ти има и на преглед да ти обясняват как това било пролетна умора, хронична умора и всякакви такива глупости.

# 587
Проф. М. Петкова също обръща внимание на храненето- на мен ми каза, че съм направила добре като съм спряла глутена, а също и да се съобразявам с резултатите от теста за хран. непоносимост; обсъждахме също и различните добавки, които приемах. Въобще е мисля, че чете доста и е в час с повечето неща.

# 588
Аз мисля, че за хранене и диетика трябва да се обърнете към нутриционист, тази специалност вече придобива популярност и в България.
https://spisanie8.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/2018/0 … %D1%81%D1%82.html

# 589
М. Петкова ме пита защо съм си пуснала антитела и фт3. Това били много напреднали изследвания. Кой ми бил казал за тях.
Иначе ми изписа селен, цинк, вит.А.

# 590
Стига де...напреднали Grinning Включени са в съкратен и разширен пакет ЩЗ в моята лаборатория- ако не знаеш какво да изследваш за ЩЗ, дори само от името ще се сетиш. Но е жалко, че немалко лекари следят само ТСХ и гледат нормите, без да обръщат внимание на нивата на Т3 и Т4... Confused

# 591
  • Варна
https://prnt.sc/u3ki1j Няма ТРАК, значи няма и Базед! Явно е лабораторна грешка защото резултата е 2:1 в моя полза

# 592
https://prnt.sc/u3ki1j Няма ТРАК, значи няма и Базед! Явно е лабораторна грешка защото резултата е 2:1 в моя полза

Е, как да няма? Граничен ти е... То е посочено, че по малко от 1 се води отрицателен..
Моят е 0,300-аз мога да кажа, че нямам.. И пак не е сигурно с тея лаборатории...

# 593
  • Варна

Е, как да няма? Граничен ти е... То е посочено, че по малко от 1 се води отрицателен..
Моят е 0,300-аз мога да кажа, че нямам.. И пак не е сигурно с тея лаборатории...
https://prnt.sc/u3kuha Това са първите резултати и тези от днес са правени в една и съща лаборатория. Вторите са в Кандиларов и пак са подобни на тези и да, в сравнение с първите, ТРАК не ми е приоритет сега. Давайте насоки, къде да ходя и какво да изследвам още. Тук май няма насоки за лечение макар, че холестерола не знам на какво се дължи при положение, че съм основно на пиле/риба и салати. Тестото почти съм го махнала от менюто си, шоколада не мога, но 2 млечни шоколада месечно едва ли нещо много, алкохол не пия... Мазно не обичам и винаги съм обичала по безсолно да си хапвам, във  Фармар четох, че хора с хипофункция, често имали завишени левкоцити, но аз съм с хипер, освен ако хормоните не са тръгнали надолу, ТСХ нагоре този път- днес не ги пуснах, а май трябваше да ги видя и тях https://prnt.sc/u3l0qt  - за тези завишения нещо да кажете???

# 594
Холестеролът не се покачва от ядене на храни съдържащи холестерол. 80% ти го произвежда собственото тяло и само 20% е от храната.
Според мен имаш някакво вътрешно възпаление. Някои стойности от показаните + завишен холестерол накланят мисълта ми в тази посока, но какво точно, трябва сама да установиш.

# 595
Bistra, при теб LDL холестерол е с високи стойности. Това е т.нар. "лош" холестерол. HDL ("добрият") е в норма.
За сваляне на LDL - ежедневна физическа активност най-вече, повече фибри в храната, щом не ядеш мазно -екстра. Миоки правилно насочва към възпаление. Изследването на C-реактивния протеин (CRP) може да открие подобно хронично възпаление.

# 596
  • софия
исхемична болест на сърцето/ макар че реално нямам/
[/quote]А какви оплаквания имаше че ти изписаха това лекарство? И по добре ли се чувстваш след като го пиеш?
[/quote]

лятото на 2012 г. внезапно получих много висок пулс 120-130, кръвното ми скочи в небесата/200/140/, после рязко падна - припаднах в службата и затова потърсих кардио - тя ми изписа лечение за високото кръвно и корлентора. доста бързо ми повлия и оттогава не смея да го спра. преди 3-4 г. се наложи да спра лечението за високо кръвно, защото се оказах за дълъг период с много ниско, припадах по улиците буквално - 4 пъти с линейка в спешно отделение. кардиолозите /3-ма различни/ вдигаха рамене и ми твърдяха, че високо кръвно се лекува без прекъсване. е как да пиеш лекарство за високо кръвно, като го мериш 100/70 например? "добре" че се намери един да ме насочи към ендо и ми откриха хашимото - с 25 мкг еутирокс, и доста добавки от самообучение във форуми в рамките на няколко месеца се подобрих /чак ме е страх да се похваля/, но корлентора не съм спирала - държи ми пулса около 60, та ако се вдигне на 80 усещам.

# 597
Ема, в каква доза го пиеш? Явно пак всичко има отношение към тъпата жлеза

# 598
  • Бургас
И аз като ученичка припадах по улиците.
Ниско кръвно било... вероятно жлезата е била активна отдавна,но кой да знае.
Никой не потърси причина защо.
Вече след раждането взех да припадам по-рядко,веднъж в кабинета на ЛКК докато молех за болнични...Тогава жлезата беше доста зле.
Дано да не припадам вече,че не е хубаво.

Имате ли идея как се доказва посткастрационен синдром пред ТЕЛК?
Искат консултация с ендокринолог,гинеколог и кардиолог.
Личната каза да пусна полови хормони.Но това е глупаво,нали нямам органи.Не съм на хзт.
Минаха 10 години от операцията.Дали може да кажат,че посткастрационният синдром е преминал?
За колита ще попитам във фейсбук,но не вярвам да дадат нещо.Досега не са давали.

# 599
Аз споделих за онази от София мед, дава съвети за хранене. Друг ако е ходил, да каже?
Димитрова 😊 Аз съм при нея по твоя препоръка. Допадна ми, октомври пак съм на контролен, че още нагласяме дозата.

Общи условия

Активация на акаунт