Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 62

• 27 095
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
Като бях в тиреотоксикозата и първо бях на конкор, след това ми го смениха с пропранолол. Но кръвното многооо спадаше и се влачих, само лежах.  И затова го спрях бета блокера . Шинков ми беше казал да спра бета блокера, понеже с моето ниско кръвно ще стане още по - зле.

# 556
  • Бургас
HAPPY,знам,не се самолекуват тези заболявания.
От Сингулар изкървих.Поне личната твърди,че е от него,пулмоложката беше в отпуска и не успях да отида на повторен преглед.

mibobo,нямам аденом (тумор) на хипофизата.Чак на ЯМР ме изпратиха.Защо се вдига пролактинът не е ясно,няма и да се изясни.Щом и Христозов не успя да каже...Не знам опасно ли е да не се лекувам,но последния път се почувствах много зле от Достинекс.
Не беше алергия,но три дни почти изцяло лежах,ужасно виене на свят и на моменти имах чувството,че ще изгубя картина.Така беше и с противозачатъчните навремето,но ги пих докато не изгубих наистина картина.

Демонче,не съм лекар,но при пулс 58 не пий нищо от изписаните.От 119 днес с Пропранолол се свали на 89.С 20 до 30 удара пада понякога.С Корлентор също падаше стабилно.
Такъв пулс имах,когато ТСХ ми беше 92.
Висок,над 120 на моменти,под 60 в други.Много ми беше зле.Малко ти е фт4,моето не съм го мерила тогава колко беше.

Прасковке,какво кръвно мери тогава?

# 557
Като не може сингулар, не си трай, а иди да ти изпишат нещо за пръскане, не салбутамол. Салбутамол ти вдига също пулса. Има милион по каса, без пари, без да влиза в червата- с пръскане. И готово. И не само.
Едно по едно почвай да ги оправяш. Докторите изписват рецепти, ама в устата няма да ти сложат лекарства. Но няма и как да знаят, че нещо не ти понася и да го сменят. С кръвно и астма дълго време се търси подходящ препарат за дългосрочна употреба. При всеки е така. Наивно е да пробваш едно нещо и да го спреш и край.

# 558
Мария, била съм в същата ситуация с пролактина 12 години. Достинексът няма да ти помогне. Пролактинът ще спадне, когато задържиш тсх около 1-1,5 за поне 1 година постоянно и вдигнеш нивото на т3 над 50%. Тогава достинекс няма да ти трябва, сам пада хормонът. Иначе и това хапче е на хубава цена, да. Около 70 лв. Отделно напоследък забелязах, че ми се завива свят, когато ми е мн ниско т4, което ме изненада, защото мислех, че е от ниско т3. Но пия доза, лягам за 1-2 часа и всичко отшумява. Не я ли изпия и чакам до другия ден, и в леглото ми се вие свят. Това го установих сега, като изкарах нещо си, което ми срина хормоните, които от доста време бяха добре и в постоянни граници.

# 559
Приемам л-тироксин от 75мг, но скоро ми откриха миома. Чудя се дали хормонът няма да повлияе на растежа й?

# 560
  • Бургас
Приемам л-тироксин от 75мг, но скоро ми откриха миома. Чудя се дали хормонът няма да повлияе на растежа й?
Не знам.Но след раждане получих Базедова болест.Повишената функция на железата усили стократно ендометриозата и колита,които имах от дете.
И с ниско,и с високо ТСХ ми е зле.Поддържай го нормално,миомата не е хубаво да расте,пожелавам ти като се нормализират хормоните,да започне да се свива.

Бонго, всичко разбута тази щитовидна жлеза при мен.Те са навързани проблемите.Но и да не бях дала да я махат,знам ли какво щеше да се случи.С 6 метизола на ден ТСХ вървеше все по-надолу при последното обостряне.
Достинекс спира за малко лактацията и сваля пролактина.Спра ли,пак се вдига пролактинът,пак започват да текат гърдите.Обаче може ли цял живот да пия Достинекс.
Три години не мога да оправя ТСХ,Фт3,Фт4.Не знам от какво зависи.Никоя доза не излиза подходяща.Може и Т3 да трябва да пия.
Ще говоря пак с ендо другата седмица когато направя изследването с глюкозата.Тя каза вместо ден 100,ден 125 да пия само 100.Но само на 100 мин.лято стигнах ТСХ 7,увеличихме на 125 всеки ден,дойде много,ден 125,ден 100 също излиза много,пак намалихме на 100,по Нова Година ТСХ 30+...Пак ден 100,ден 125,ТСХ 0.31 наскоро.
Не знам как да ги нагласявам тези дози.
Това по Нова година било от червата,не можело с доза 100 ТСХ да се вдигне толкова.Ами ок,дайте ми писалка с Л Тироксин,да се дупча както се дупчат с инсулин.Нямало.
Наистина ли няма Л Тироксин в инжекционна форма?Никъде по света?
Аз вина,че червата ми не усвояват лекарство нямам,но аз си търпя последствията.
Лозанов ме накара да се оперирам,когато разбра как са нещата,се държа не особено добре.
Има и други хора,които не усвояват добре Л Тироксин.
Ако успея да задържа хормоните на едно ниво,ТСХ около 1,5,даже 2,си мисля, че нещата ще се успокоят.
Вероятно и повишената захар също да е свързана с ненормалните стойности на ТСХ и компания.

# 561
Пий един ден 100 и един ден 100 и 1/2 таблетка от 25мг , т.е. да се получи доза 112,5мг

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 22:05 от mibobo

# 562
Мария, защо не пробваш с гръцкия хормон в желатинова капсула... Чела съм, че и други не усвояват добре хормона, закупен от БГ.
При кой ендокринолог ходиш в Бс, стана ми интересно понеже и аз съм почти от от там и няма някой, който да не знам.

# 563
  • Бургас
Този път при Чавдарова отидох,не съм отдавна при нея,само още 1 път съм ходила.Тя е като че ли най-свястна,най-адекватна.Би могла да коментира Т3.Не съм сигурна,ще попитам,дано се съгласи.Не искам да го пия на своя глава,не мога да се справя с дозирането.

Данов също е адекватен,но настояваше,че гастроентеролозите ме пращат нарочно при него,гледат да се отърват.Силно настояваше пак да говоря с гастроентеролог.Попитах го не прави ли и той същото,не се ли опитва и той да ме прехвърли на гастроентеролозите ,при положение,че бях насочена с талон от гастроентеролог към ендокринолог.Не беше възможно да ми даде талон за гастро,при положение,че гастро ме изпрати при него.Бая се поскарахме.Но е мое право да настоявам за лечение.Исках да ми посочи гастроентеролог,с който съвместно да работят,за да ми помогнат...
Сега не смея да поискам съвместна работа нито от ендо,нито от гастро.А това е начинът да ми се помогне.
Шопова през повечето време ми помагаше,основно при нея ходех.Много мила,дори успя да ми уреди ЯМР на хипофиза по каса,жената наистина много ми е помагала,поне се е опитвала.Погрешно лечение не ми е давала,даже се чудех дали пак да не отида при нея.
Другият лекар,който не е отказвал да ми помогне и е търсил какви ли не варианти е доктор Андронов.
За съжаление и Шопова,и Андронов са много възрастни вече и така или иначе съм решила да потърся по-млади лекари,които да се опитват да ми помогнат.
От Антонова и Корудерлиева съм най-недоволна.
Манолова също я харесвах,но за паращитовидните отказа да помогне и подчерта,че на ниво Бургас не можело да ми се помогне.Това е тъпо,всеки лекар специалист има право да помогне.Има право да назначи лечение.Когато отида при професор,професорът разбира кой ме изпраща и започва да коментира,че са били състуденти с въпросния изпратил ме лекар и че са учили една и съща материя.
Не знам.Манолова беше убедена,че ще ме вземат в отделение в университетска болница,но никой не ме взе в крайна сметка.
Кирилова съм виждала,още един лекар в отделението,от гастроентерология в крайна сметка ме изпратиха в ендокринология за консултация.Това,за което молех Данов.
Но нищо,ефект никакъв.От гастроентерология в Бургас,ме изпратиха в ИСУЛ.Пак същия филм гледах.Направиха ми колоноскопия в ИСУЛ.Да съм ходела на консултация при ендокринолог,те там нямали ендо,за да ме пратят на консултация.Трябвало да се дозира много прецизно Л Тироксин,от това били диариите.Писаха улцерозен колит на епикризата,да.Но диагнозата не ми помага,лечение ще ми помогне.
Христозов от Варна искаше да започна лечение за червата.Тогава да ме лекува и той.
Ама как да го започна,сама ли да си изпиша лечение,как точно да стане този номер.Мога да отида отново и да занеса всички епикризи от гастроентерологии,не знам вече.

# 564
  • Варна
mariqivanova799 когато излязат резултатите от изследванията, които ще пускам днес, мисля да посетя Доц. Алахвердян от Сити Клиник, не Христозов. Да, той е най-добрият диагностицик що се касае до щит. жлеза, но и на мен сега почти с нищо не ми помогна, изписа ми Селен, прати ме при колежката си офталмолог и ме остави да си блъскам главата сама с тези антитела. С него няма как да говориш за женски неща, мен никога не ме е питал, а и е толкова респектиращ като мъж, човек и лекар, че и на мен ще ми е неудобно да си говорим за цикъла ми например. Доцентката днес последно е на работа и се връща на 31. Вторник/четвъртък преглежда сутрин, а понеделник/сряда/петък следобед. Много е миличка и добричка, отдели ми страшно много време, когато излязоха първите ми антитела, тя ме диагностицира първа, а Доц. Христозов само потвърди диагнозата и дозата Пропицил и гадният бета блокер Пропранолол благодарение, на който се чувствах като парцал и задраска успокоителното с химикал и ме прати да почивам някъде по-далеч от морето за 1 седмица. Зверско главоболие, отпадналост, че и ми причерняваше понякога, но само за 2 седмици успяхме да вкараме хормоните в норма, без ТСХ разбира се, но той винаги си е бил под критичният минимум или на долната граница. Ето и профила и, ако искаш го виж и сама си прецени: https://www.acibademcityclinic.bg/bg/varna/doctors/doc-rozmari-alahverdqn Работи и по здравна каса макар, че аз никога не съм ходила с направление при нея. Успех! И стискайте палци днес всичко да е наред и поне да имам някаква насока за лечение.

# 565
Цитат на: ema22 link=topic=1235831.msg41254917#msg41254917 date=1597932627
[quote author=ema22 link=topic=1235831.msg41254090#msg41254090 date=1597924967
аз също пия корлентор - 7,5 мг 2 х 1/2 т. /триъгълни са, но ги гризвам и разделям/. поема се  от касата - аз плащам някъде 15-16 лв.
исхемична болест на сърцето/ макар че реално нямам/
[/quote]

А какви оплаквания имаше че ти изписаха това лекарство? И по добре ли се чувстваш след като го пиеш?

# 566
  • Бургас
Бистра,с тези 17 колоноскопии и след толкова много ректални туширания,4 операции...Не се срамувам от никой лекар.На всичкото отгоре никой не вярва как ми текат гърдите и вече е обичайно да стисна гърдата,за да покажа.
Една...лекарка да я наречем...така се зарадва на гледката,че каза на сестрата"Гледай!Гледай,истинска галакторея!Нали казваше,че досега не си виждала!"Не мисля,че лекари трябва да говорят така пред пациент,нито мисля,че да чукат на дърво (глава),докато слушат за заболяванията на пациента,е подходящо поведение за лекари.
Когато бях бременна,се чудих как ще се крача по без гащи пред сума народ при раждането,но на самото раждане въобще не се и сетих за гащи,опитвах се да слушам какво ми говорят,за да мине всичко успешно.
Христозов даже не го помня как изглеждаше, аз ги приемам като лекари,които могат да ми помогнат,явно защото не ми помагат,досега никой не ми е станал симпатичен от чисто женска гледна точка.А единственият,който е опитвал да помогне,доктор Андронов(лекар мъж),е наистина много възрастен човек.
Би трябвало да можеш да говориш с ендокринолог за цикъла,жлезата като полудее,тормози всички органи в тялото,при жените тотално сбърква цикъла.Не знам дали имаш деца,доколкото разбрах си младо момиче.Ще трябва да им настояваш,за да можеш да си имаш нормално семейство и ти.
Чувала съм,че настояват на млади жени за операция и премахване на жлезата преди бременността,така можели да контролират с Л Тироксин по-добре хормоните.
Не е добър вариант липсата на който и да е орган,мое лично мнение.Не съм лекар,не мога да дам компетентно мнение.
Но мога да кажа,че без органи,за съжаление няколко премахнати при мен от компетентни лекари,се чувствам още по-зле.Няма как да знам ,ако бяха останали в мен тези уж толкова болни органи,какво щеше да се случи,но това,което сега се случва,не е никак ок.
Дано новият лекар ти помогне,обаче...
Щитовидна жлеза е много упорит орган,докато други органи някак могат да се повлияят от билки,хомеопатия,диети...на железата е трудно да се въздейства.Емилова навремето официално в сайта си беше обявила,че не приема пациенти с повишена функция на ЩЖ,моя е грешката,че не съм прочела информацията в сайта.
За съжаление в момента нямаш друг вариант,освен да пиеш Пропицил и гадния Пропранолол(или да помолиш за коментирания тук Корлентор,имаш право на талон за кардиолог).
Ако имаше нещо,което през годините е помогнало,щях да споделя.
Един единствен път жлезата влезе в ремисия за 1 година.Тогава ме тъпчеха с кортикостероиди заради колита,но не е от тях вероятно ремисията.Все още бях с кортикостероиди,когато получих рецидив на Базедовата болест.

# 567
  • Варна
mariqivanova799 Тези неща ги пих при тиреотоксикоза преди 4 години. Сега пия само Селен.
Пуснах изследванията тези за ТРАК, кръвната група също реших да си видя за да си я знам, но! Когато казах на регистратура, че искам изследване за Кандида ме питаха откъде да вземат секрет и аз питам вас? Нос, гърло... от къде??? Да мога още днес взимайки си резултатите да си пусна и това, че и без друго ТРАК ще е готов най-вероятно утре.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 10:57 от Bistra Kostadinova

# 568
  • Бургас
Сега при този висок ТРАК нищо ли не ти изписаха?За ТРАК нищо не знам,веднъж пусках само и не беше увеличен,а бях с рецидив.Ходих при Лозанов син тогава,не обърна никакво внимание на ТРАК,не го коментира,каза операция.
От регистратура не могат да ти помогнат.Сестри медицински или обикновени администратори са,без медицинско образование.
Кандида може да се изследва от нос,гърло,език,влагалищен секрет,фекална проба...По принцип тя нормално съществува в организма на изброенитените места.Част от нормалната микрофлора на организма е.
Когато се намножи в големи количества и започне да създава проблеми,тогава се приема за патоген.И по кожата я има.

# 569
Във фецес може би можеш да изследваш.

Общи условия

Активация на акаунт