Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 62

• 27 287
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
Булгарка,
Скрит текст:
аз винаги се чувствам много добре (дори бих казала най-добре) когато правя фастове. Визирам времето откакто намалих въглехидратите, защото преди когато си ядях стандартно (хляб, ориз, варива, бобови, много плодове, по-рядко месо, яйца и риба, минимум сол и мазнини) чувствах глад по време на фастове/гладуване. Сега предпочитам думата "фаст" честно казано- защото наистина не мога да се оплача, че гладувам. Обаче аз си приемам всички добавки по време на фаст и също не съм слаба- така че явно тялото ми има откъде да черпи енергия. Също така, моята КЗ не пада до много ниски (хипогликемични) нива. Не правя твърде дълги фастове, нито много често, обикновено се старая да имам едно хранене за деня (примерно вечеря) и после фаствам. Много добре ми се отразява на инсулина. Но от известно време доста намалих фастовете, включих леко още малко въглехидрати- уж заради ЩЗ и желязото- но честно казано, това не виждам да въздейства добре нито на желязото, нито на ЩЗ, нито се чувствам по-добре.
Мисля, че и майка ми беше доволна от Флекскод премиум.

# 91
dolce miele, аз планирам 16/8 фастове. Като най- добре ми се отразява без вечеря.
Благодаря за споделеното.

# 92
Без вечеря също е добър вариант- ако ти пасва. Хубаво е все пак заради ЩЗ да се избягват дълги периоди на твърде ниски калории.

# 93
dolce miele, аз планирам 16/8 фастове. Като най- добре ми се отразява без вечеря.

Е аз съм така цял живот Simple Smile ...тоест аз не закусвам и всъщност не ям по около 16ч, вечерям около 20ч и после обяд на другия ден в 12ч.
А когато бях на ниски въглехидрати и фастове, правех по 24 часови такива.

В блога на Шоки има нови преведени статии от тези дни за хипотиреоидизма  при деца, юноши, възрастни...

# 94

Е аз съм така цял живот Simple Smile ...тоест аз не закусвам и всъщност не ям по около 16ч, вечерям около 20ч и после обяд на другия ден в 12ч.
А когато бях на ниски въглехидрати и фастове, правех по 24 часови такива.

В блога на Шоки има нови преведени статии от тези дни за хипотиреоидизма  при деца, юноши, възрастни...
Може ли линк за този блог?

# 95
Ето го, трябва да го има на първата страница http://foodforthoughtbg.blogspot.com/

Отстрани има доста теми, разгледайте

# 96
И аз ги четох днес.

# 97
Нещото което прочетох там и го има и при сина ми с хипотиреоидизъм - закъснява смяната на зъбите. Надявам се като се компенсира хипофункцията да потръгнат.

# 98
А аз се депресирах.
Скоро не съм пускала изследвания, но според Шоки и Весето мисля, съм в хипофункция с тсх 1,5 но нисък ft3 и ft4.

# 99
Еее тя е типична депресията при хипо...шегувам се Simple Smile . Но да, ако Т3 и Т4 са ниски най-вероятно си. Но всъщност не ти ли е по добре така отколкото да си в хипер, ти нали така беше? Ти приемаш ли някакви лекарства за хипер, тоест да ти идва в повече дозата?

# 100
mibobo, хиляди благодарности за насоките, наистина много ми помогнахте да се ориентирам!
Искам да попитам информативно, има ли начин изследвания за дефицити да минат през Здравна каса или подобно нещо не се покрива?
Ако някой смята да прави изследвания може да погледне тук: https://www.synevo.bg/promo-hormoni/
Аз смятам още утре да се възползвам Simple Smile

# 101
Не съм на хапчета, в ремисия съм.
Да ти кажа, горе долу бях ок, докато не започнаха да растат килограмите последната година. Като чета за този Муцин и сюнгера под кожата, точно се разпознавам, и не само това де.
Преди си мислех, че да си в хипо е по-добре, но сега като гледам, все е гадно : ))

# 102
royz мисля, че само желязо може да мине по каса. В12 и Д не са по каса.

Lemy факт, хубаво състояние няма. Аз много отдавна съм била в хипер, но помня, че ми беше по-гадно...тази хипер изнервеност, потенето, сърцебиенето нощем особено подлудяваха ме. Сега при хипото ме мъчи умората, леността основно.

# 103
То аз и сега съм със сърцебиене и потене. Абе ... 🙀 : ))

# 104
Запис в темата с уточнението, че скоро трябва да пускам профилактични изследвания. Този път ще тествам и креатинкиназата. Нали беше свързана по някакъв начин с нашия проблем.

Общи условия

Активация на акаунт