Колко от вас се разделиха/разведоха с половинката поради липса на любов (обич) ?

• 24 692
  • 515
  •   1
Отговори
# 60
Не че темата е точно за натам, накъдето забихте, но не се ли усещате, че слагате везни - от едната страна какво давате, от другата дали ще получите и колко. Сделка е това, не любов. Сравнения, описания, успешност, да не се минем, колко сме загубени, че са ни прекарали. Големи глупости! Като давате, ще забравяте, няма сметки да правите. На Невена постингът е много добър. 512 също прекрасно е описала ситуация на любов.

# 61
  • Paris, France
Малко ще оспамя темата. Невена, много е лесно за една домакиня да ръси мъдрости на килограм.
1. Няма да стана в 5 сутринта да правя баница посмъртно, защото ходя на работа и главата ми ще е мармаладена.
2. Хилядата евро са взети от джоба на работещия ти съпруг-единствения работещ у вас. Интересно ми е ако нещо се случи с него дали ще се хванеш да метеш улиците на Париж, за да издържаш децата си !?
3. Към разни пияндурнички пък изобщо няма да проявя съчувствие. То ако проблемите се оправяха с напиване и реване на рамо, целия свят щеше да се състои само от алкохолици.

По точка първа - твое си право. И аз няма да стана 🤩.

По точка втора - хилядата евра не винаги са взети от джоба на работещия ми съпруг. Плащала съм и с мои пари, пари, които сама съм си спестила когато съм работела, пасивни доходи. Ако имаме нужда от пари и не намеря по-платена работа от чистене на улици ще отида да ги чистя, да. Тук и никой да не работи, социалната спасителна мрежа е такава, че самотни майки с по 4-5 деца живеят нормално и без да работят, че и на екскурзии ги водят. Това, че дадена жена е домакиня не означава, че няма никакви доходи ✌. Познавам домакини с месечни чисти доходи доста над средната заплата и работещи от сутрин до вечер за.много по-малко.

3. Това, че някой се напил веднъж не го прави пияндурник  Ако обичам даден човек и виждам, че се алкохолизира ще опитам да му помогна вместо да махна с ръка.

512, мъжът ми не си жертва филмите заради нас, нито аз жертваме срещите с приятели. За мене е важно в труден момент да е до нас и той това го прави. Хора всякакви. Може би мъжът ти не е разбирал нуждата да зареже нещо наистина приятно за да сте заедно, но мисля, че наистина те е обичал. Желая ти щастие.

И аз.мисля, че прекаленото обгрижване не е здравословно.

# 62
Егоизмът така разсъждава обикновено, защото не може да си представи какво е  удоволствието да се лишиш от нещо, за да зарадваш другия.
Реално погледнато, какво ще ти стане, ако вместо трюфели ядеш боб и картофи този месец?
"Недоспалата майка", ще си е достатъчно работоспособна, защото всичко е направила с желание и любов- тогава нищо не тежи.
И тук виждам разликата между обичащият човек и онзи с "кротката емпатия", за когото удобството е на първо място.

Егоизъм е да не искаш цялото семейство да живее един месец в лоши условия и да се лишава, за да може един от членовете да отиде на луксозна почивка над финансовите възможности на семейството си? Добре. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 63
  • София
Скрит текст:
Егоизмът така разсъждава обикновено, защото не може да си представи какво е  удоволствието да се лишиш от нещо, за да зарадваш другия.
Реално погледнато, какво ще ти стане, ако вместо трюфели ядеш боб и картофи този месец?
"Недоспалата майка", ще си е достатъчно работоспособна, защото всичко е направила с желание и любов- тогава нищо не тежи.
И тук виждам разликата между обичащият човек и онзи с "кротката емпатия", за когото удобството е на първо място.
Егоизъм е да не искаш цялото семейство да живее един месец в лоши условия и да се лишава, за да може един от членовете да отиде на луксозна почивка над финансовите възможности на семейството си? Добре. Stuck Out Tongue Winking Eye
Първо, не ти решаваш, а решава цялото семейство.
Ако твоят егоизъм не може да приеме някакво ограничение, за да достави радост на най- близкия си в даден момент, проблемът е в теб.
От друга страна- дали пък на теб не би ти било хубаво да те изненадат с нещо специално, а не да внимават да не си нарушат хранителния комфорт?

# 64
Ако твоят егоизъм не може да приеме някакво ограничение, за да достави радост на най- близкия си в даден момент, проблемът е в теб.
От друга страна- дали пък на теб не би ти било хубаво да те изненадат с нещо специално, а не да внимават да не си нарушат хранителния комфорт?

Мнението си писах точно от гледната точка на детето. Определено не би ми било приятно да ме изненадат с нещо специално, което са отгладували хора, които обичам, защото дискомфортът им би ми пречил да му се зарадвам. Има много тежки ситуации в живота, при които се налага отгладуване, но нечия екскурзия обикновено не е сред тях. А и да не си говорим приказки - на храната се посяга най-накрая, когато вече всички останали екстри са отрязани. Какви комфорти, какви трюфели... Blush

# 65
  • Paris, France
Скрит текст:

В примера, който дадох имах предвид с мъжа ми да се лишим от нещо, а не да лишаваме децата и да живеем в лоши условия.

Тази година за пореден път няма да ида никъде лятото, защото съседката, която гледаше хронично болния ни котарак като пътувахме вече прекарва лятото другаде. Мъжът ми предложи да ида с децата, а той да остане, но искам той да иде за да се види с родителите си.Ако помоля някое от децата, ще се съгласят веднага, но искам да пътуват и да се забавляват.  Ако, обаче, трябваше да се лиша от хубава ваканция за да помогна на човек, когото не обичам просто нямаше да го направя.

# 66
Развалихме на жената темата, а сега и АбсурТ ми е вдигнала мерника и обичливо ме разстрелва с мили думи за моя егоизъм. Sunglasses

Wind_, извинявай, и аз участвах в това отклонение.

# 67
  • София
Ма, тя любовта не е задължителна...

# 68
Аз се омъжих с любов.И любовта беше движеща сила в годините.Несгодите по-лесно се преодоляваха ,даваше вяра и амбиции за по-добро.И беше.

Когато се наруши равновесието(триъгълник),вече не виждах смисъл.Може би ако ми беше важно да останем заедно.Заради дете,постигнато,хората..щеше да се случи.Но нямаше да го има основното заради,което създадохме и бяхме.

Любовта ми не се трансформира в омраза или безразличие.Но вече не е любов.Обич някаква към човек,който е бил важна част от живота ми.

# 69
Обичах един път, сега обичам за втори. Повече не ща. Влюбена съм била много пъти. Обичта не си отива.

# 70
Любов е да си готов да правиш жертви за другия, но той да не те поставя в ситуация да ти се налага.

Готов(а?) си, но знаеш, че няма да ти се налага. Или си готова защото няма да ти се налага?
На мен това ми звучи лицемерно, за вас не зная.
В основата на спора по темата стои различното разбиране на това що е любов.
Малко миш-маш се е получил, всеки убеждава себе си.

# 71
За тези, чието равновесие се нарушава от триъгълници, пък голяма любов имало - може и да се позамислят малко. Защо ли си визуализират живота и отношенията посредством геометрични фигури, плоскости и тем подобни.
Wink

# 72
Любов е да си готов да правиш жертви за другия, но той да не те поставя в ситуация да ти се налага.

Готов(а?) си, но знаеш, че няма да ти се налага. Или си готова защото няма да ти се налага?
На мен това ми звучи лицемерно, за вас не зная.
В основата на спора по темата стои различното разбиране на това що е любов.
Малко миш-маш се е получил, всеки убеждава себе си.
И ти с автохипнозата да не останеш по-назад.

# 73
Скрит текст:
Скрит текст:

Специално искам да отговоря на този въпрос.
Не, няма да ми е хубаво. Опита ми показва, че подобни "специални" в кавички изненади, винаги са ми излизали през носа. Дали е защото съм мъж и дали само при мъжете е така?
Отделен въпрос - никой не ме пита специалната изненада приятна ли ми е, желал ли съм я.
Ами ако не обичам баница?

# 74
  • Варна
Аз не мога да дам отговор. От 16 години съм с един човек до себе си и бях на 16 когато тръгнахме. Една песен все ми звучи в главата, когато се сетя за това- Вървят ли двама на дълъг път и път да няма не ще се спрат. Ще бродят вечно.... и т.н. Истината е, че не всичко е било цветя, рози, страст, но винаги е имало поглед към другия, топлота, разбиране, разговори, търсене на мнение, много общи теми и интереси. Даже одеве седяхме на една пейка и гледахме дъщеря ни и пак си намирахме общи теми. Но колко ще е така?. При нас проблема е, че не можем да имаме още деца ( репродуктивни проблеми). Надявам се това в някакъв момент да не ни изиграе лоша шега.

Общи условия

Активация на акаунт