С надежда нова продължавам, на две чертички се надявам. ~бебеправене 377~

• 35 239
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Аз го пих за кистата 38.44мм март месец, на следващият цикъл се беше изчистила.
Чудя се защо се получават задържани фоликуки или кисти 🤔

ggirl, надявам се твоите неприятности да спрат вече и да не се връщат повече. Според мен в денят О чертичката ще си се насити и без да се чака дълго време а и БТ ще покаже. По-добре така отколкото да се мъчиш толкова време. Flowers Four Leaf Clover
Knysna, да минават болките и скоро да започвате работа по бебето!
Лиилоо, бързо възстановяване. Най-трудното мина и сега ти предстоят само приятните неща! Flowers Four Leaf Clover
Winter11, някакъв вид противозачатъчни са и като ги спра трябва да ми дойде. Казват се Примолут Нор. Никога преди не съм разбирала че имам задържан фоликул и ми е притеснено дали ще се махне самичко.
Съжалявам Ikigai. Дано скоро отново видиш чертичките и този път до край. Може да провериш ЩЖ, витамините, тромбофилия. Надявам се да излезе нещо което да може да преборите. Flowers Four Leaf Clover

# 166
Filme, минавам под прашеца! +1 за зъболекаря, миналата година в 9 г.с. страдах доста от зъб и още се чудя дали и това не беше една от причините за миседа. Имам следващите две седмици още два пъти посещение на стоматолога и после викам да идва положителния тест, подготвена съм Grinning
Лиилоо, бързо възстановяване и дано ви се получи веднага след “ремонта” и ме стигате до стимулации.
На всички занулили пак брояча с нов цикъл желая това да е последния, успех и на всички активно бебе правещи.
Икигай, съжалявам, че отново минаваш през този кошмар. Изследвала ли си тромбофилиите? В чужбина са много скъпи обаче, аз основния панел правих при едно прибиране за седмица в Българив.
И да покажа колко бързо се променя ЛХ в урината и не може само 100% да се доверяваме на тестовете за О
Скрит текст:
Вчера, на 12 ден от МЦ имах слаба черта, тези деа теста са от днес, 13 ден. БТ почна да се ориентира към овулация, появи се правилната ЦС, лека болка и си викам днес трябва да е по-добре теста. Първият, само с една самотна черта, е от 15:30, с 3,5 часа въздържание от тоалетна и течности, не можах да повярвам на достоверността му, вторият с бледата втора е от 19:30, с по-малко от два часа без ВЦ....

# 167
Марго, аз също си мисля, че моят проблем със зъба, допринесе за миседа ми. Ама само предполагам. Хубаво е да се оправят тия зъби.
Ikigai, като изключим зъба (то си е в сферата на вероятностите) при мен излезе тромбофилия. Съжалявам, че минаваш през това отново. Третият път ще е успешно.
Също изследвай NK клетки и уреаплазма и микоплазма.

# 168
ggirl, надявам се твоите неприятности да спрат вече и да не се връщат повече. Според мен в денят О чертичката ще си се насити и без да се чака дълго време а и БТ ще покаже. По-добре така отколкото да се мъчиш толкова време. Flowers Four Leaf Clover
Knysna, да минават болките и скоро да започвате работа по бебето!
Лиилоо, бързо възстановяване. Най-трудното мина и сега ти предстоят само приятните неща! Flowers Four Leaf Clover
Winter11, някакъв вид противозачатъчни са и като ги спра трябва да ми дойде. Казват се Примолут Нор. Никога преди не съм разбирала че имам задържан фоликул и ми е притеснено дали ще се махне самичко.
Съжалявам Ikigai. Дано скоро отново видиш чертичките и този път до край. Може да провериш ЩЖ, витамините, тромбофилия. Надявам се да излезе нещо което да може да преборите. Flowers Four Leaf Clover
Ще се изчисти, ще видиш Hug Стискам ти палци Flowers Four Leaf Clover
Ikigai, съжалявам Sad Провери колкото можеш повече неща - по-добре излишни изследвания. Дано скоро да видиш чертичките отново и да бъде до финал Flowers Four Leaf Clover

# 169
Believe и Winter11 благодаря. Two Hearts
Това че и някой друг го е пил и е помогнало ме поуспокои. Последните два дни ми беше много притеснено. Кой ги знае защо се получават. Само да не се връщат повече. Имам съмнения че може да е от стимулацията при мен, защото четох че понякога ставали.
Хайде Марго! Това е твоят месец! Hands Pray

# 170
  • София
И на мен ми закъснява втори ден, ама тестът е отрицателен. Ако не ми дойде тази седмица, ще ходя другата на лекар да видим. Още не сме се прибрали в София, но като се приберем пускам изследванията. За щитовидната жлеза няма специфични изисквания нали, може да е по всяко време на деня? За половите зависи кога ми дойде, ако не успея този месец другият отивам задължително.
 Само 3 месец опити, от които само един много сериозен и пак ми е тъпо. Направо ме е срам да се оплаквам като знам вие колко години се борите за дете, ама...
   Сега четох статии за вторичен стерилитет и се филмирам само. 😣
   Все си повтарям, че каквото и да стане поне си имам едно детенце, ама след всеки отрицателен тест сякаш още повече ми се ще да имам второ.

# 171
И на мен ми закъснява втори ден, ама тестът е отрицателен. Ако не ми дойде тази седмица, ще ходя другата на лекар да видим. Още не сме се прибрали в София, но като се приберем пускам изследванията. За щитовидната жлеза няма специфични изисквания нали, може да е по всяко време на деня? За половите зависи кога ми дойде, ако не успея този месец другият отивам задължително.
 Само 3 месец опити, от които само един много сериозен и пак ми е тъпо. Направо ме е срам да се оплаквам като знам вие колко години се борите за дете, ама...
   Сега четох статии за вторичен стерилитет и се филмирам само. 😣
   Все си повтарям, че каквото и да стане поне си имам едно детенце, ама след всеки отрицателен тест сякаш още повече ми се ще да имам второ.
Нормално да ти е тъпо и ти пожелавам да се случат бързо нещата. Колкото за хормоните , копирам ти от темата на Денис какво пише :
Тиреоидни хормони  - Щитовидна жлеза
Не трябва да се консумира кафе, кола и други напитки и храни съдържащи кофеин /или теин и др. стимуланти/ преди изследването.

TSH * Тироид стимулиращ /тиреотропен/ хормон -  /на чист ден/
T4 *   Тироксин / или Free Т4/    /на чист ден/
T3 *   Трийодтиронин /или Free Т3/    /на чист ден/
TAT   /Anti-TG/  -  Анти - Тиреоглобулин   /няма значение деня от МЦ/
MAT  /Аnti-TPO/ -  Анти - Тироидно-специфична пероксидаза  /няма значение деня от МЦ/
При отклонения - УЗ / ехография/ на щитовидна жлеза

# 172
  • София
sea.sea, и аз се боря за второ Relaxed Като все още нямам опити, чакам да си направя още някои изследвания.
margolotta, миналият месец правих тестове за О. На 12 ден сутринта беше много бледа черта, след което на 13 ден сутринта беше много наситена черта - по-тъмна от контролната. След това изследвах на 13 ден по обяд и вечерта, и чертата вече беше бледа отново. Явно трябва поне по два пъти на ден - сутрин и вечер, за да не я изпуснеш.

# 173
sea.sea, казваш, че не сте се прибрали в София. Ако си на морето може да ти закъснява и заради промяна в климата, той цикъла си се влияе от всичко.Дано да дойде скоро.

# 174
  • София/Севлиево
Ikigai,много съжалявам Sad Аз съм с 3 миседа и 1 БХ. Правила съм тромбофилии,тсх и прилежащи,муко- и уреаплазми, кариотип на мен и ММ, НК клетки, АФА,АНА,ТЛА,ИР-имам само лека тромбофилия,пред ИРсъм,но се оправя с диета и хапчета,и малко повишаване на НК,но това не би следвало да ми прави проблем.
Днес ми излязоха изследванията от имунологията-това е единствено НК вместо 10 са 16,нищо друго.Крос мача е отрицателен...Май ще трябва да се ходи в чужбина,за да отхвърлим предположението на Владимиров,но ми се струва,че греши...

# 175
Благодаря на всички за отговорите!
Елислава, повечето от това, което си написала, не ми говори нищо Sad
Имам представа за тромбофилии (не сме изследвали още), ТСХ (в норма), мико- и уреаплазма (не съм сигурна дали те се изследват отделно от изследванията за хламидия и други STDs, които излезнаха отрицателни при мен), и НК клетки (не сме изследвали). Вчера за пръв път чух от лекарката за кариотип - предполагам предстои. АФА, АНА и ТЛА не ми говорят нищо - би ли пояснила те какво са?
Крос-мач е защото си с отрицателен резус фактор ли? И последно, какво налага да се прави в чужбина?
Извинявам се за може би глупавите въпроси, но сега тръгвам по този път явно. Благодаря ти пак.

# 176
Хей, момичета, чета ви всеки ден, но при мен са някакви драми и не знам къде съм. Планирането на почивката ни тази година се превърна в някакво мъчение, понеже няма да сме само с ММ и сума ти и неща се нагаждат, но нещо не можем да се разберем и стана супер изнервена ситуацията. Отделно и нещата покрай моите проблеми ме тормозят супер много, какво ли не изчетох за ендометриозата още и мира не ми дава, много се тормозя, а не трябва. А като се тормозя и плача ми се активират болките. И с ММ се скарахме и сега не знам ще бебеправим ли изобщо.... а иначе съм приготвила тестове за ову и гелче и днес трябва да ги почвам, но...
Надявам се поне да видя тук някое положително тестче тези дни, а ако са повече още по-добре. sea.sea 3 месеца опити са нищо, започни си с изследванията лека полека за собсвено успокоение, а като нищо през това време да се случат нещата. Лило радвам се за развитието при теб, очаквам скоро най-хубавите новини, хайде!  Jessito случват се такива фоликули понякога, но обикновено се пукат с хапчетата, не би трябва да има проблем, дано всичко е наред при теб! Филме благодаря за прашеца, взимам си да си имам, а иначе зъбите и аз съм ги оправила още щом решихме с ММ да бебеправим, това ми беше от първите задачки. Наистина добър съвет. Марго много хубави новини при теб със здравната каса, дано е на късмет Flowers Four Leaf Clover
Sunflower92 нещо ми се губи, какво става с теб Hug

# 177
  • София/Севлиево
В Бг,поне на мен ,муко- и уреаплазми ги изследваха заедно с хламидиите при третия ми мисед.Освен тсх проверих ТАТ,МАТ,ФТ3 и ФТ4.АФА са антифосфолипиди,ТЛА-тромбицито-левкоцитни агрегати,скоро тук споменаха за АНА скрининга-тях може да ги видиш в Интернет кое за какво е,на мен за АФА и ТЛА ми бе обяснено,че показват придобита тромбофилия,с която може да се сдобиеш по всяко време...Крос мач го правихме, защото е възможно след успешната бременност да съм развила нещо като алергия към ММ и затова организма ми да отхвърля ембрионите.Кариотипа показва дали имате с партньора ти хромозомни аномалии,които на вас не ви пречат,но биха били проблем за създаване на общо поколение.В чужбина ме пращат за ЛИТ-левкоцитна имунотерапия,която също се прилага ако имам непоносимост към клетките на ММ-взимат от неговата кръв,обработват му я и ми я връщат.Май горе-долу всичко обясних...

# 178
Елислава, много ти благодаря за разяснението. Живот и здраве след 10на дни започваме да търсим причината, ако има конкретна такава.
На теб също желая късмет и дано скоро имаме положително развитие.

# 179
Здравейте момичета.. Чета си ви всеки ден и си ви следя.. Бях изпаднала в лека депресия за известно време, но все пак е лято - слънцето и плажа се погрижиха да не се задържи..
Много съжалявам за загубите ви, не съм много по - обясненията, но момичета много мъчно ми стана. Както бях писала преди, ви се възхищавам на силата! Вярвам и съм убедена, че нещата ще се случат в най-скоро време и това е просто едно стъпало към върха! Вие можете! 🤗 Минавам под прашец на всички ръсещи 💕
Днес реших да си пусна изследвания на ЩЖ и полови хормони /3ти ден от мц/ гледайки реф стойности, всичко е в норма, но някак си не ги разбирам и ми се иска малко помощ.. Надявам се някой от вас да ми помогне

Благодаря предварително 🤗

Записвам се и в списъчето М: 22.07 О: 06.08 Т: 21.08 ❣️

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 11:30 от Kikiriki23

Общи условия

Активация на акаунт