🍀КСК 2020🍀 - тема 83

• 91 373
  • 786
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Хепи, честит прием на наборката! Да е много щастлива на новото място! И за малчо честито!
Змия, това е хубава професия за мъж! Стискам палци.
Flash, говори  ми. Вчера купих билети за 27 август. Обратното броене и при нас почна. Ще идем 3те. Ние с малката ще останем за седмица в Париж, а тя ще си остане за учебната година.

# 76
Здравейте, дами. Имате ли представа за минимален/максимален бал в МУ София първо класиране?

Не е излязло класирането още.

# 77
Благодаря ти! Успех на Йоана. Леле, някак реални стават нещата вече... Аз, за разлика от змия, никак не съм спокойна, напротив, но гледам да не го показвам и да влияя...

# 78
  • София
Съвсем, съвсем реални Simple Smile След месец заминава и има 1000 неща да се помислят и свършат до тогава.

# 79
Познайте кой не го приеха никъде за трети пореден път Joy

# 80
  • София
Познайте кой не го приеха никъде за трети пореден път Joy

Това може би не е толкова лошо.
Имаш още шансове. Но е важно да си подредиш мислите и да разбереш какво всъщност искаш.
В последния месец смени мнението си многократно. Ако трябва, направи консултация с експерт по кариерно развитие, но се ориентирай добре преди да подаваш документи за следващи класирания.

# 81
В ТУ в 2 от канцелариите  (ФЕТТ, ФКСТ) при записването след 1-во класиране неофициално е говорено за онлайн започване на семестъра. А пък в интервю на зам. ректора Л. Димитров от 25 юни е споменал и за двата варианта - присъствено/онлайн според вида занятия (интервю, от 5:45). Като цяло ще бъде тежко решение кое как да се случва, защото онлайн обучението през миналия семестър в ТУ-София според повечето студенти НЕ беше добре проведено. Имам достъп от колеги до проведени анкети сред студентите и мненията им са доста противоречиви.
ТУ много бавно се приспособиха, голяма част от преподавателите започнаха с месец закъснение. В началото отказваха да започнат, но по-късно някои от тях видяха шанс да карат двойно по-кратки часове, за да свършват по-бързо и да претупват материала. Най-добре представилите се факултети са ФКСТ, ФПМИ и СФ.
От другата страна на монетата при студентите онлайн изпитите бяха масово слабо охранявани, естествено има ръст в добрите резултати, по някои предмети е нямало скъсани, което е прецедент.
ТУ определено трябва да вдигне левъл и да състави план за подготовка на преподавателите, ако ще се продължи с онлайн обучението и през следващия семестър. Оказва се, че има все още много преподаватели, които трудно работят с компютър и това забавя целия учебен процес. Има и групи колеги в различни специалности, които крайно не одобряват онлайн обучението, защото инженер се става с практика, а не пред компютъра.

Очевидно заради масовата свободия по заведения, дискотеки и сегашните протести, вирусът ще се разпространи навсякъде из България и не звучи разумно да учебната година да започне присъствено. Освен ако чрез това масово заразяване през лятото не се търси ефекта, че вече сме свикнали с вируса, "нормално е да се заразиш" и "вече не е важен и опасен за нас". Странно беше за мен предварителното решение на МОН учениците да започнат присъствено. Все пак университетите са независими институции и сами решават, но не се знае със сигурност всеки как ще постъпи.

# 82
Змия, благодаря за съвета. Иначе аз преди 2 месеца намерих нещо като безплатен курс за кариерно ориентиране.
Полезни неща научих на него,но не успя напълно да ми помогне. Но вината отчасти си е моя, защото игнорирах голяма част от вариантите и се спрях само на един. Не бях помислила, че е възможен варианта и нищо да не стане.

# 83
Излезе класирането в МУ-София.
За първа година мъжете влизат с по-висок бал от жените в специалност Фармация, което не се е случвало никога досега.

ДО изигра голяма роля. За първа година може момиче с тройки да влезе във Фармация или Стоматология.

Фармация мъже - 24,92
Фармация жени - 24,00

Стоматология мъже - 24,08
Стоматология жени - 24,18

Медицина мъже - 25,04
Медицина жени - 31,94

# 84
Честито на всички които са ги приели медицина, фармация и онова за зъбите! 😁 🎉 🎉 🎉

# 85
  • София
Това първо или второ класиране в МУ е?

# 86
  • Варна
marinadp Много странно първо класиране в МУ София. Аз не знаех, но може кандидат с по-нисък бал да изпревари такъв с по-висок, ако е посочил специалността на първо място. Доста необичайно.

Само 31 мъже имат повече от минималния бал 24 и са посочили дентална медицина като първо желание, а приемът е 70 места, ако правилно се ориентирам. Дори и с тримата, приети по второ желание, пак не може да запълнят квотата, та се компенсира от увеличения прием при жените. В МУ Варна това се прави само при фармация.

При фармация и при мъже и жени не може да се запълнят квотите с кандидати с бал над 24 по първо желание. Това са две тройки от изпитите + шестици по биология и химия.

Възможно ли е тази година изпитите да са били значително по-трудни от предишни години? Във Варна резултатите от изпитите са съпоставими с минали години. Mалко по-ниски от миналата (средно около с 1-1,5), но да речем тази нямаше предварителни.

Не виждам публикувана справка за броя места по държавна поръчка в МУ София.

# 87
Невероятно но факт. Чудо стана. Приет е медицинао МУ София.

# 88
Честито, ra2! Край на притесненията ви! Вече можете да си отдъхнете и да се насладите на лятото. Heart

Честито на всички, приети Медицина, Фармация и Стоматология. Heart Успешно и ползотворно следване! Heart

# 89
Ra2, честито на синът ти!! 🎊 💞 🎉

Общи условия

Активация на акаунт