Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 30

• 46 808
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
За кафето знам вече, но за кои чайове.
Примерно коприва пия понякога, мента, мащерка.
Онзи зеления Сание за голямата работа Grinning

# 61
Май става въпрос за чайовете с кофеин като черен и зелен.

# 62
Елора, чайове от типа на зелен, черен и съдържащи повече танини (ли беше) Grinning Не мисля, че копривата е проблем, нито билковите. Даже копривата е добра за желязото.

# 63
Ами в санието си има зелен чай. Но има и други неща, едва ли е голямо количество.
Аз желязото поне 2-3 часа преди това го пия.

В санието има:
Скрит текст:
Kомбинация от естествени съставки с доказан отслабващ и детоксикиращ ефект -  слез, листа от бамбук, кайсия, лотос, зелен чай.

# 64
Важно е да има минимум 2 часа преди/след това. Междудругото, добре е да има дори повече часове между хормона за ЩЗ и желязото. Аз гледам да взимам желязото минимум 4 часа преди хормон (най- добре Sunglasses или поне 4 часа след хормон. Но кое на кое пречеше при усвояването... Tired Face То си пише, че си взаимодействат и в упътването на хормона мисля.

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 00:36 от dolce miele

# 65
Елора, чайове от типа на зелен, черен и съдържащи повече танини (ли беше) Grinning Не мисля, че копривата е проблем, нито билковите. Даже копривата е добра за желязото.

Да, основно зелен и черен, те най-много възпрепятстват усвояването, понеже са най-богати на кофеин. Но най-добре при проблем да се избягват изобщо съдържащите кофеин и танини. Естествено, може пак просто да се пият на голям интервал от храненето.

Аз именно с “помощта” на зеления чай си докарах анемията преди време. Имаше и други фактори, но пиех и по една кана зелен чай, което впоследствие разбрах, че не е било много умно от моя страна. 😃

# 66
Здравейте... Има ли някоя от вас, на която е спрял цикъла след започване на ВМ-НВХ (хипоталамична/функционална аменорея)? Имах КЗ над 5 на гладно и постепенно бях минала на такъв начин на хранене (даже не толкова стриктно), чувствах се чудесно, отслабнах с около 8кг за 9 месеца, но накрая цикъла ми спря внезапно (без никакви проблеми преди това), не се установиха никакви кисти, ендокринни или други заболявания. Чаках три месеца организма ми да свикне евентуално, не се получи и тогава се върнах на стария си начин на хранене, но ефект няма. Лекарите просто вдигат рамене, явно такъв алогичен случай не са виждали.

# 67
Има голяма вероятност да си била на прекалено ниски калории. Хубаво е да ги следиш тези неща, защото като орежеш въглехидратите със сигурност не огладняваш както преди, засищаш се с много по-малко и ако държиш ниски калории дълго време, стават проблеми като този, а и много други. Можеш да си изчислиш колко калории ти трябват дневно в зависимост от килограми, височина, възраст, физическа активност. Има много калкулатори в интернет.

# 68
H0uSse_Baby, благодаря за отговора, но не е точно така. Проблемът е, че преди това приемах (много) повече от необходимото, поради емоционални проблеми (срамувам се да говоря за това, но се налага). Бях пристрастена, но не към въглехидрати специално. Даже от сладкото обичам само шоколад, тестяно ядях, но винаги съм можела и без него. Не ми беше никак трудно да консумирам повече храни, богати на протеини. Отслабването не ми е било приоритет, приоритет ми беше да се чувствам добре (което с ниски калории няма как да стане).
Просто не мога да го приема. Не мога да приема, че 1. Даже не съм била на "режим", защото понякога (да не кажа често) ядях ръжен хляб, черен шоколад, а от зеленчуци и плодове не съм се ограничавала изобщо. 2. На фитнеса ходех не с цел отслабване, а с цел повишаване на физическата сила и тонуса като цяло. 3. Не просто правех всичко по най-здравословния начин, ами беше някакъв много "мек" вариант на всичко. Просто явно имам добри гени по отношение на метаболизма (лесно се "забързва") и затова отслабнах.
И все пак от повече от четири месеца никакъв спорт и храненето ми е както преди (то вече и не усещам нужда от толкова протеини). Просто изпаднах в депресия, че все едно аз нямам право дори на толкова "мек" режим на здравословен живот. От цикъла ми няма и следа. Не мога да приема, че трябва да избирам между стерилитет и постоянна умора и диабет...

# 69
А на лекар ходила ли си, правила ли си някакви изследвания? Моят цикъл си е същия, без промяна с изключение на липса на подуване на корема непосредствено преди да ми дойде.

# 70
StrangeRose, аз не твърдя, че е това, просто казвам, че е една от най-честите причини. Все пак, няма да навреди да си проследиш макросите и калориите, ако не си го правила, също може да споделиш няколко примерни менюта.

# 71
StrangeRose,  много правилно те съветва H0uusse_Baby да проследиш макросите си,  защото може да си в заблуда,  така както ми се струва,  че си в заблуда по отношение на това,  че мислиш че си била на НВВМХ. Съдя по това,  което пишеш,  че си яла през този период.

# 72
lu_lu, че не е било НВВМХ - знам. Когато изключвах напълно споменатите бързи въглехидрати, метаболизма ми пак се забавяше. А на фитнеса не съм гонила никакви резултати за мускулна маса и т. н., да увелича натоварването с еди-колко-си до еди-кога-си. Ходех, за да се чувствам разтоварена психически. Затова не съм смятала макроси и т. н., защото не съм подлагала организма си на определено натоварване и "състезание".
Миоки, ходила съм на лекар, всички показатели - перфектни. За аменореята няма причина (като кисти или проблем с яйчниците/матката), ЛХ и ФСХ - ниски. Изчела съм много по въпроса. Има случаи на хипоталамична аменорея дори без промяна в начина на живот, или при незначителна такава. Разбира се това са много редки случаи. И аз явно съм изтеглила късата клечка... Просто го пораздвижвах това тяло, което цял ден на работа не е имало физ. активност. Просто ограничих приема на глюкоза, която изкуствено много приемаме в днешно време с изделията с бяло брашно, захарните изделия и т. н. Защо да смятам, че организма ми е страдал от липси, след като съм ограничила нещо, което така или иначе е излишно и изкуствено присъства в менюто ни (на съвременния човек имам предвид)...

# 73
Възможно е да си стресирала организма си- и физически и психически. На мен ми се случи веднъж, прескочи ми един месец, след като почина свекъра ми.

# 74
StrangeRose, ако си се върнала на старият си начин на хранене и МЦ не се е върнал, значи не е храненето проблема. Тръси другаде, няма начин да няма причина. Телата ни не са глупави и не правят нищо просто ей така.
Нито физическата активност в разумни граници, нито премахването на захар и брашна от диетата, сами по себе си, водят до загуба на цикъл - не съм чувала за нито един такъв случай, освен ако няма друг проблем.

Овулация имаш ли? Проследявали ли са ти дейността на матка, яйчници, случва ли се по нормален начин, но накрая цикъл няма или има физицески проблем в някоя от фазите? Може би трябва да ти направят по-подробно наблюдение на тези процеси. Честно казано, не знам как се прави и дали е възможно и просто давам идеи, но причина няма как да няма, не са ти я открили просто.

Общи условия

Активация на акаунт